op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Αλληλεγγύης & Ανταλλαγής - Εναλλακτικό Νόμισμα Φωκίδας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα

Το Εναλλακτικό Νόμισμα Φωκίδας αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στους Δελφούς. Τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Φωκίδας μπορούν να ανταλλάζουν προϊόντα, υπηρεσίες, εργασία. Το Δίκτυο στηρίζεται σε ένα σύστημα αχρήματης οικονομίας που πιστώνει και χρεώνει την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα-ΤΕΜ στους συνεργαζόμενους. Για λόγους κατανόησης και ευκολίας στη χρήση, οι ανταλλαγές με αυτές τις μονάδες έχουν την αντιστοιχία του Ευρώ (1 ΤΕΜ = 1 ΕΥΡΩ).

Οροι εγγραφής

1. Το δίκτυο αλληλεγύης και ανταλλαγής Φωκίδας αποτελεί Ένωση φυσικών αλλά και Νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή της Φωκίδας με σκοπό τη διευκόλυνση φιλικών ανταλλαγών χρησιμοποιώντας ως μέσο την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα το ΤΕΜ.

2. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής απαιτείται ταυτοποίηση του χρήστη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

3. Τα μέλη του Δικτύου αποδέχονται τα στοιχεία που αφορούν τις συναλλαγές τους να είναι προσβάσιμα από την Ομάδα Διαχείρισης της ιστοσελίδας (temfokidas.wordpress.com) και αυτό καθαρά για λόγους ασφάλειας.

4. Τα μέλη του Δικτύου μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους και να καταγράφουν τις συναλλαγές στον ειδικό ιστοχώρο χρησιμοποιώντας σαν μέσο συναλλαγής τη μονάδα “TEM”.5. Για κάθε μεταφορά μονάδων TEM από ένα λογαριασμό σε ένα άλλο που πραγματοποιείται σε εξουσιοδοτημένα σημεία πρόσβασης απαιτείται γραπτή εξουσιοδότηση του δικαιούχου του λογαριασμού με υπογραφή.

6. Όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και TEM δεν υπάρχουν σε άλλη μορφή. Μόνο οι συναλλαγές σε TEM θα καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Δικτύου.

7. Οι συναλλαγές μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και με μηδέν λογαριασμό. Για κάθε μέλος υπάρχει αρχικό χρεωστικό όριο 100 TEM, το οποίο θα καλυφθεί στη συνέχεια από το συναλλασσόμενο με παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων. Το όριο αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση της συντονιστικής ομάδας στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που θα καθορίζονται κάθε φορά για όλα τα μέλη.

8. Κανένα μέλος του Δικτύου δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί να κάνει μια συγκεκριμένη συναλλαγή την οποία δεν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο.

9. Ένα μέλος που επιθυμεί να εγκαταλείψει το Δίκτυο θα πρέπει να φροντίσει να επαναφέρει το λογαριασμό στο μηδέν.

10. Δεν υπάρχει χρέωση τόκου στους λογαριασμούς. Ωστόσο, κάθε λογαριασμός χρεώνεται αυτόματα από το σύστημα με δύο (2) TEM μηνιαίως για την κάλυψη εξόδων του Δικτύου. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Δικτύου μπορεί να αποφασίζεται επιπλέον χρέωση ή και πλήρη κατάργηση της χρέωσης.

11. Η Συντονιστική Ομάδα μπορεί να αρνηθεί να καταχωρήσει διαφήμιση προσφοράς ή ζήτησης που έχει ρατσιστικό, φυλετικό, αντι περιβαλλοντικό ή παράνομο χαρακτήρα. Σε περίπτωση που μια τέτοια καταχώρηση γίνει με ευθύνη του μέλους η Συντονιστική Ομάδα μπορεί να τη διαγράψει και το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω στη Συντονιστική Ομάδα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των μελών του Δικτύου από απάτες. Στην ιστοσελίδα του Δικτύου δημοσιεύονται αγαθά και υπηρεσίες των μελών του. Την αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα των συναλλαγών την έχουν τα συναλλασσόμενα μέλη, τα οποία εκτός των άλλων καλούνται να αξιολογήσουν τη συναλλαγή για ενημέρωση άλλων συναλλασσόμενων.

12. Τα μέλη του Δικτύου έχουν την αποκλειστική ευθύνη σχετικά με τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία που προκύπτουν από τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με άλλα μέλη του Δικτύου.

13. Τα μέλη του Δικτύου μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Ομάδας και να κάνουν παρεμβάσεις. Τα μέλη έχουν το δικαίωμα να θέσουν οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση και απόφαση τόσο στη Συντονιστική Ομάδα όσο και στη γενική συνέλευση.

14. Η Συντονιστική Ομάδα έχει την εξουσιοδότηση να ζητήσει από μέλος του Δικτύου εξηγήσεις για συμπεριφορά που δεν συνάδει με τους σκοπούς του Δικτύου και εφόσον κριθεί αναγκαίο να διαγράψει μέλος από το Δίκτυο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Οδυσσέα Ανδρούτσου 5, Δελφοί 331 00, Ελλάδα
temfokidas@yahoo.com - ΓΙΩΤΑ ΚΑΣΟΥΤΣΑ - 2265023200 & 6944443502, gkasoutsa@gmail.com - ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΛΕ - 6944243944, zath@otenet.gr - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΤΙΝΑΣ - 2265032828 & 6997086151 - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΙΑΜΗΣ - 6973607585, ocyo6s@otenet.gr, temfokidas@yahoo.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×