op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας - Μητέρα Γη

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία

"Η Μητέρα Γη (Mother Earth) είναι μια οικολογική μη κερδοσκοπική ομάδα ατόμων, αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα, οι περισσότεροι των οποίων είμαστε χορτοφάγοι ή βέγκαν.

Το κοινό μας στοιχείο είναι η αγάπη και ο σεβασμός μας για τον πλανήτη και τα πλάσματα που τον κατοικούν.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουμε το περιβάλλον με κάθε ήπιο, χωρίς βία, τρόπο μέσα από τον εθελοντισμό, την ενημέρωση των υπολοίπων, την στήριξη διαμαρτυριών ενάντια σε δράσεις που εγκυμονούν κινδύνους για το περιβάλλον και τα πλάσματά του, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη κίνηση θεωρούμε ότι θα εξυπηρετήσει την ειρηνική συνύπαρξη, την υγεία και την ευημερία του ευρύτερου συνόλου.

Πιστεύουμε ότι η ένωση των οικολογικών οργανώσεων του πλανήτη θα φέρει τη δύναμη που είναι απαραίτητη για την ειρηνική αφύπνιση των ανθρώπων και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης.

Η Μητέρα Γη σέβεται τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την φυλή, το χρώμα τους, τις θρησκευτικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις ή την οικονομική τους κατάσταση και αγκαλιάζει κάθε φιλοσοφία ζωής που δεν αντίκειται στα οικολογικά της πιστεύω.

Επίσης, δεν σχετίζεται με κομματικές οργανώσεις ούτε υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη θρησκεία αλλά θεωρεί ότι αυτά αποτελούν προσωπικές επιλογές του καθενός.

Στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια και πρέπει να ενωθούμε για να φροντίσουμε με σεβασμό τη Γη μας με έναν πιο φυσικό και εναρμονισμένο με το περιβάλλον τρόπο ζωής."

Το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης της Πιερίας είναι μια εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οικονομίας που εφαρμόζεται σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία.


 Το Δίκτυο δεν αντικαθιστά τα χρήματα αλλά μπορεί να βοηθήσει άτομα και οικογένειες μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που μπορούν να διαθέσουν και που χρειάζονται στην καθημερινή τους ζωή.


 Είναι μια θετική δράση που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, δημιουργείται από τα ίδια τα μέλη του για τα μέλη του και μέσα από αυτό οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, να δώσουν αξία στα τοπικά προϊόντα τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.  Ιδιαίτερα στην σημερινή οικονομική κρίση, η πρόταση του Δικτύου Ανταλλαγών μπορεί να βοηθήσει οικογένειες και επιχειρήσεις να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Η εναλλακτική μονάδα του Δικτύου μας είναι ο ήλιος, σύμβολο ενέργειας και ευημερίας, και στην ανταλλακτική πρακτική δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί ή τοκογλυφία.


 Για να συμμετέχετε στο Δίκτυο Ανταλλαγών, παρακαλούμε να διαβάσετε την Διακήρυξή και τους Όρους Συμμετοχής του Δικτύου και αφού τα αποδεχθείτε, να συμπληρώσετε την Αίτηση Εγγραφής με τα στοιχεία σας και να την υποβάλετε.


 Η Συντονίστρια ή κάποιο μέλος του δικτύου θα έρθουν σε επαφή μαζί σας για την ταυτοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων.  Μετά την έγκριση της αίτησης σας, μπορείτε να μπείτε και να βάλετε τις αγγελίες σας, καθώς και να δείτε τις αγγελίες των άλλων μελών.  Η ταυτοποίηση είναι απαραίτητη για την αποφυγή προβλημάτων και κάθε είδους απάτης και την προστασία του Δικτύου και των μελών του.

Τι είναι ο ήλιος;


Ο ήλιος είναι η εναλλακτική μονάδα του Δικτύου Ανταλλαγών του νομού μας που χρησιμεύει σαν μέσον για την πραγματοποίηση των συναλλαγών μέσα στο Δίκτυο.  Είναι μια μονάδα που υπάρχει μέσα σε μια γεωγραφικά καθορισμένη ένωση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων, στην περίπτωσή μας στο νομό Πιερίας. 


Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης με τρόπο ώστε κάθε μέλος του Δικτύου να μπορεί να έχει εικόνα των συναλλαγών του ανά πάσα στιγμή, να μπορεί να αναζητά υπηρεσίες και προϊόντα και φυσικά να καταχωρεί τις δικές του αγγελίες."


1.Χαριστικό εκθετήριο από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" και τον Χώρο κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού προβληματισμού και παρέμβασης "Στέκι Πολιτών"

Στέκι Πολιτών Α' Πάροδος Βότση 5(πεζόδρομος)

Τηλ επικοινωνίας Τσορμπατζίδου Κωνσταντία 6997242950


2. Κιβωτός Σπόρων από την Οικολογική Ομάδα Μητέρα Γη

Φιλοξενείται στο Στέκι Πολιτών Α' Πάροδος Βότση 5(πεζόδρομος)

Τηλ επικοινωνίας Σαμαρά Κωνσταντίνα 6932651183

3. Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας

Γρηγόρης Καλόμοιρος τηλ. επικοινωνίας  6944249604

Αναστασία Τσορμπατζίδου

4 Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τραπεζούντος, Κατερίνη 601 00, Ελλάδα
Γενικές πληροφορίες Κωνσταντία Σαμαρά τηλ:6932651183 email : dinasamara66@hotmail.gr Αναστασία Τσορμπατζίδου email : atsormpatzi@gmail.com Για να γίνετε μέλη του δικτύου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους : Καλόμοιρος Γρηγόρης email: zefyros112@gmail.com τηλ.6944249604 Μιλτιάδης Ορφανίδης email: miltiorfa@gmail.com τηλ 6970407103 Βλέτση Αθανάσιο email: thanvle@hotmail.com τηλ.6937292032
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×