op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Τρικάλων AΝΤΟΙ

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα

Το δίκτυο δείχνει ανενέργο στο διαδίκτυο.

"Μία εναλλακτική κοινωνική οικονομία γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στα Τρίκαλα , που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, γιατί Ανταλλαγή σημαίνει και Αλληλεγγύη. Είναι μια θετική δράση από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους, δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης, δίνουν αξία στα τοπικά προϊόντα, βοηθούν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. 

Η εκτίμηση της οποιασδήποτε προσφοράς και ζήτησης στα πλαίσια των ανταλλαγών ανάμεσα στα μέλη του Δικτύου και το μέσο συναλλαγής δεν είναι το ευρώ, αλλά μια Τοπική Εναλλακτική Μονάδα . Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία.

''Φαντάσου όλους τους ανθρώπους να μοιράζονται τον κόσμο, να μην υπάρχει ανάγκη για απληστία ή πείνα, μια ανθρώπινη αδελφότητα, φαντάσου..." (απο το "Imagine'' του John Lennon) 
Ας μην το φανταζόμαστε μόνο. Ας το κάνουμε πράξη! Καλώς ήρθατε στην κοινωνική οικονομία! Ποιοι είμαστε

Το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών από τα Τρίκαλα να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη Τοπική Εναλλακτική Μονάδα.

Σε ποιους απευθύνεται το δίκτυο;

Το δίκτυο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο:

• Για γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να έχουν ευελιξία και περιορισμένες ώρες απασχόλησης.
• Για γυναίκες και άνδρες που χρειάζονται μια επιπλέον πηγή εισοδημάτων, 
• Για ανέργους οι οποίοι με τον τρόπο αυτό μπορούν να καλύψουν ένα μέρος των αναγκών τους 
• Για συνταξιούχους οι οποίοι θα αποκτήσουν μια δυνατότητα να κάνουν επιπλέον πράγματα από αυτά που τους επιτρέπει η σύνταξή τους.
• Για εμπόρους οι οποίοι έτσι θα αυξήσουν τους πελάτες τους και τη δυνατότητα τους να γίνουν και οι ίδιοι με τη σειρά τους καταναλωτές υπηρεσιών και προϊόντων του Δικτύου
• να καταχωρήσει τις δικές του αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων


Τι είδους συναλλαγές μπορούν να γίνουν στο Δίκτυο ΑΝΤΟΙ;

Μετά την εγγραφή του και την ενημέρωση για τις υπηρεσίες ή προϊόντα που μπορεί να προσφέρει ή χρειάζεται κάθε νέο μέλος του Δικτύου μπορεί να κάνει ένα από τα παρακάτω:

Προσφορά ή ζήτηση εργασίας και υπηρεσιών 

Να αναζητήσει δηλαδή υπηρεσίες που προσφέρονται από άλλα μέλη του Δικτύου ή να περιμένει κάποιο άλλο μέλος του Δικτύου να επικοινωνήσει μαζί του και να ζητήσει τις δικές του υπηρεσίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο ή έχει δημοσιευτεί στο σχετικό έντυπο του ΑΝΤΟΙ .. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι δάσκαλος αγγλικής γλώσσας, στην ανακοίνωση του γίνεται αναφορά στη διαθεσιμότητα του και στον αριθμό των μονάδων που ζητάει για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Έτσι κάποιο μέλος του Δικτύου μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με αυτόν που προσφέρει την υπηρεσία και να συμφωνήσει στην τιμή, όπως θα έκανε και σε κάθε άλλη συναλλαγή με ευρώ. Όταν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί τότε θα πρέπει να πιστώσει το λογαριασμό του προσώπου από το οποίο έλαβε υπηρεσίες με τόσες μονάδες όσες έχει συμφωνηθεί, είτε απ ευθείας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Δικτυακό τόπο του ΑΝΤΟΙ , ή αν δεν έχει πρόσβαση σε Η/Υ υπογράφοντας το λεγόμενη «Εντολή πληρωμής ΑΝΤΟΙ».

Συναλλαγή με αγορά ή πώληση προϊόντων 

Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν δύο υποκατηγορίες. Η πρώτη αφορά μεταχειρισμένα προϊόντα. Ο ενδιαφερόμενος, μέλος του δικτύου, κάνει γνωστή την προσφορά του και μπορεί να πουλήσει κάθε είδους προϊόντα, ή φυσικά να αγοράσει προϊόντα, μετά από αναζήτηση στο σχετικό κατάλογο, πάντα με μονάδες ΤΕΜ και πάντα αποκλειστικά από τα μέλη του Δικτύου.
Στην δεύτερη υποκατηγορία μπορεί να προσφέρει ή να αγοράσει καινούργια προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή η συναλλαγή γίνεται μεταξύ πελάτη και καταστήματος μέλος του Δικτύου στη βάση προνομιακών τιμών ειδικά για τα μέλη του Δικτύου. Εμπορικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο Δίκτυο θα διαθέτουν σε εμφανή χώρο σχετικό σήμα, ώστε οι συναλλασσόμενοι να το γνωρίζουν, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό κίνητρο για αύξηση του τζίρου της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο email antallaswtrikala@gmail.com 

Σας ενημερώνουμε ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει επίσημη ιστοσελίδα του Δικτύου μας , το οποίο ήδη αριθμεί ένα ικανοποιητικό αριθμό μελών, έτοιμο να ανταλλάξει αγαθά και υπηρεσίες ,όπως οπωροκηπευτικά, λάδι , κοτόπουλα, μαθήματα ιδιαίτερα (ξένων γλωσσών και ελληνικών), εναλλακτικές θεραπείες, κομμώσεις, κοσμήματα, εμπόριο λευκών ειδών, εμπόριο χαλιών , γυμναστική( pilates, aerobic), σχεδιασμός εντύπωνκ.ά. μαθήματα Η/Υ, μανικιούρ, πεντικιούρ κ.ά."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Τρίκαλα 421 00, Ελλάδα
antallaswtrikala@gmail.com -
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×