op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

"Στο παλιό Εμπορικό κέντρο στην Λεωφόρο Χαινά 9 (στα φανάρια της Νεάπολης) στον 1ο όροφο
- Κάθε Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. Γενική Συνέλευση Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας.

"Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας έχει από καιρό αναπτύξει δράσεις για συλλογή ρούχων και τροφίμων για την ενίσχυση άπορων οικογενειών της πόλης μας.


Σας ενημερώνουμε ότι τα τρόφιμα που συγκεντρώνουμε διατίθενται σε περίπου 25 οικογένειες που είναι και άπορες, αλλά και σε πολλές από αυτές υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Όποιος συμπολίτης μας έχει πρόβλημα σίτισης και ένδυσης λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, μπορεί να μας επισκεφτεί κάθε Δευτέρα στις 8:30 (οδός Χαϊνά 9, 1ος όροφος) κατά τη διάρκεια της συνέλευσής μας για να τον βοηθήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας.

Με επιστολή του, το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας ενημερώνει τους πολίτες της Χαλκίδας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το νερό με αποτέλσμα τη διακοπή του, να επικοινωνούν με το Δίκτυο, ώστε να γίνεται μαζική παρέμβαση.


Επειδή και στην πόλη μας παρατηρήθηκαν διακοπές νερού σε κατοίκους της που  δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας- να πληρώσουν τους λογαριασμούς και  εφόσον το νερό είναι κοινωνικό αγαθό που ουσιαστικά όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση δωρεάν στην ήπια χρήση του και τουλάχιστον στο ποσό ατομικής  κατανάλωσης που χρειάζεται ο/η  κάθε πολίτης για την προσωπική και οικογενειακή φροντίδα του, καλούμε  οποιονδήποτε κάτοικο στο Δήμο Χαλκίδας  που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα να απευθυνθεί στο Δίκτυο μας ώστε να  κάνουμε μαζική παρέμβαση στους ιθύνοντες για την αντιμετώπιση του."
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Γιάννης: 6944364245
Ελένη: 22210 98484 -6944086909-6979147928 
Κώστας: 6976693296"Χαλκίδα, 24/9/2013 ‘’Η άνοδος του Ναζισμού στις συνθήκες οικονομικής κρίσης ‘’ 

Συμπολίτες / συμπολίτισσες

Με αφορμή την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσα στις 17 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Χαλκίδας με πρωτοβουλία του Δικτύου Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε κεντρική ομιλία με θέμα « η άνοδος του νεοναζισμού στις συνθήκες οικονομικής κρίσης της χώρας μας » που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της πλατείας Αγ. Νικολάου Χαλκίδας, την Πέμπτη 26 / 9 / 2013 και ώρα 7.00 μ.μ. 

Ομιλητές : Δημήτρης Παπαχρήστου, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Θανάσης Κούρκουλας, εκπρόσωπος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό». 

Στη συγκέντρωση καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι φορείς του νομού μας, σύλλογοι και πολίτες με σκοπό τη δημιουργία ενός αντιναζιστικού - αντιφασιστικού μετώπου για την έγκαιρη ενημέρωση και συνεχή πληροφόρηση των πολιτών ώστε να μπει φραγμός στη νεοναζιστική βία. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ". "Για άλλη  μία  φορά  βλέπουμε  στην  περιοχή μας  άλλη  μία  επιχείρηση  όπως  τα  Τσιμέντα Χαλκίδας (τώρα Lafarge)  να κλείνει και   να προσθέτει  στην  ανεργία  236  εργαζόμενους.

Η μνημονιακή  πολιτική  των  κυβερνήσεων που  επιφέρει μακροχρόνια  ύφεση  και  τα «σκοτεινά» σχέδια  της πολυεθνικής εργοδοσίας,  οδήγησαν  ένα  εργοστάσιο που ζούσε  για πάνω από 50 έτη  πολλές οικογένειες στην  περιοχή  στο  κλείσιμο αφήνοντας  άλλο ένα «κουφάρι»  πίσω.

Δηλώνουμε  την  αμέριστη   συμπαράσταση μας  στους  αγώνες  των  εργαζομένων  και καλούμε  τον  λαό  να  ξεσηκωθεί  από  τον καναπέ  της  ανέχειας  και  της εξαθλίωσης  και να  παλέψει  για  την  ανατροπή  αυτών  των πολιτικών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΑΣ  ΣΤΑ   ΧΕΡΙΑ   ΜΑΣ

Κάθε  Δευτέρα  στις  8μμ  ανοιχτή  συνέλευση στο  νέο  στέκι μας  Χαϊνά 7-9  (εμπορικό κέντρο) 1ος  όροφος.ά, στον ύψιστο βαθμό, την σημασία της σπουδαίας αυτής λέξης».


"Το Σάββατο λοιπόν, 2 Νοεμβρίου, στο Εμπορικό Κέντρο στη Χαϊνά 9 (στα φανάρια της Νεάπολης), στο Αίθριο, από τις 10.00 μέχρι τις 14.00, κάνουμε δράση Αλληλεγγύης.

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για να στηρίξουμε οικογένειες σε αδυναμία. Να στηρίξουμε συνταξιούχους σε ένδεια, παιδιά που υποσιτίζονται..

Ταυτόχρονα κάνουμε χαριστικό παζάρι με ρούχα, παπούτσια, σχολικά είδη..."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Χαϊνά 9, Χαλκίδα 341 00, Ελλάδα
Νίκος Σιόλιας: 6972084919 Λένα Ζορμπά: 6944986909 Γιάννης: 6944364245 Ελένη: 22210 98484 -6944086909-6979147928 Κώστας: 6976693296
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×