op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Περραιβία

Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Συνεργατισμός, Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας

"Το Δίκτυο (Ομοσπονδία) Συλλόγων Δήμου Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ιδρύθηκε στην Ελασσόνα, το έτος 2007, μετά την πρώτη Συνδιάσκεψη που έγινε τον Μάρτιο του 2007 στο Βόλο, με πρωτοβουλία 54 Συλλόγων της, πρώην, Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας, ως ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ Μη Κυβερνητική Οργάνωση. 

ΜΕΛΗ ΔΙΚΤΥΟΥ
Ήδη, οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (70 Σύλλογοι) και η φιλοδοξία του Δικτύου είναι να αγκαλιάσει όλους, ανεξαίρετα, τους Πολιτιστικούς, Περιβαλλοντικούς Επιστημονικούς, Αθλητικούς φορείς των συμπατριωτών, της πρώην επαρχίας Ελασσόνας, από όλο τον κόσμο και έχει έδρα στην πόλη της Ελασσόνας.ΕΡΓΟ ΔΙΚΤΥΟΥ
Πίστη όλων μας ήταν και είναι ότι το Δίκτυο συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της περιοχής, θέματα τα οποία το Δ.Σ. προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους του είναι να φέρει πιο κοντά στην πατρίδα, όλους τους Απόδημους της Επαρχίας, που ζουν σε όλη την υφήλιο, χρησιμοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο . 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Πέρα από τα παραπάνω το ΔΣ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής Ελασσόνας, στην οποία ένα Δίκτυο σύγχρονο, μοντέρνο, επιστημονικά άρτιο και με όραμα, όπως είναι το δικό μας, μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά. Αυτή η διάσταση και οπτική των πραγμάτων, το διαφοροποιεί από άλλα αντίστοιχα Δίκτυα, εντός ή εκτός Ελλάδος, γι’ αυτό και καλείται και τιμάται σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να μεταφέρει τη φιλοσοφία του και τις Καλές του Πρακτικές, οι οποίες δίνουν άλλη διάσταση και προοπτική στον Ελληνικό Εθελοντισμό.


Το Δίκτυο είναι πλήρως μηχανογραφημένο και χρησιμοποιεί τις Νέες Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, διαχέοντας, παράλληλα, τη γνώση και την τεχνογνωσία αυτή, σε όλους τους Συλλόγους – Μέλη του, μέσα από ειδικά επιμορφωτικά Σεμινάρια. 

Όλοι, πλέον, πιστεύουν –και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ακόμα περισσότερο- ότι η υλοποίηση των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», μόνο ευεργετικά και θετικά αποτελέσματα φέρνει, αφού μπορεί να επιτελέσει σοβαρό πολιτιστικό, αλλά και αναπτυξιακό έργο, για όλη την περιοχή, εκπροσωπώντας, δευτεροβάθμια, όλους του Συλλόγους – Μέλη του. ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ» 

Ήδη, έχει μετεξελιχθεί σε ένα «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης, επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού, όπου θα συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος, των Τεχνών, του Πολιτισμού, της διανόησης και των Επιστημών, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να οραματιστούν, αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες, μάλιστα, υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. 

Υλοποιεί Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια, πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση, συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα, Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών και υλοποιεί Συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους – Μέλη του για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του. Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα και θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής."

Το Δίκτυο Περραιβία είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και ιδρύθηκε στην Ελασσόνα, το έτος 2007.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Ελασσόνα 402 00, Ελλάδα
info@diktioelassonas.gr Πρόεδρος: 6974-881944 FAX: 24210-71200 email Προέδρου: skriapask@gmail.com email Γεν. Γραμματέα: grammateas@diktioelassonas.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×