op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δίκτυο Πολιτισμού Και Δημιουργίας Σύρου

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Συνεργατισμός, Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Εικαστικές Κολεκτίβες

Το Δίκτυο Πολιτισμού Και Δημιουργίας Σύρου αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Σύρο.

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΡΟΥ αγκαλιάζει τις τέχνες και τον πολιτισμό και θέλει ν’ αναδείξει στην τοπική κοινωνία τα πλεονεκτήματα της ζωής. Με επίκεντρο τον άνθρωπο,  στηρίζει ιδέες και  πραγματοποιεί δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ας κρατήσουμε ενεργή την δύναμη της σκέψης μας!

Ο χώρος είναι διαθέσιμος να φιλοξενήσει  εκθέσεις, ημερίδες, και γενικότερα δράσεις που μελετούν, αναπτύσσουν και προωθούν πνευματικές, και κοινωνικές δραστηριότητες.

 Δίκτυο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου
Για παράδειγμα ….

Δημιουργικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κοινωνικές  δράσεις με γνώμονα τον άνθρωπο και την εξέλιξή του, άτομα υπαγόμενα σε ειδικές ομάδες, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ειδικές ικανότητες, θέματα που αφορούν την ισότητα των 2 φύλλων, την προώθηση καλλιτεχνών, λογοτεχνών και επιστημόνων, φιλοζωικές και περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες που αφορούν στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τα ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία κ.α.

 

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και έρευνα, παρακολουθεί και υποστηρίζει τις εναλλακτικές θεραπείες, τα βιωματικά σεμινάρια εσωτερικής ανάπτυξης με όραμα την αποφυγή των αντικαταθλιπτικών και την απελευθέρωση της ψυχής μέσα από δημιουργικές διαδικασίες.

Για τις δικές σας προτάσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:

22810-75404, 6973842046
Εμπνευστής, Δημιουργία, Οργάνωση, Συντονισμός εργαστηρίων: Ελπίδα Γαδ, Εικαστικός 

Λίγα Λόγια:

Η Ελπίδα Γαδ γεννήθηκε στη Σύρο το 1978. Το 2006 αποφοίτησε από την Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων, με βαθμό Άριστα. Φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης UB το 2005, σε εργαστήρια Ζωγραφικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης. 
DSCN0804LDΤο 2000 έγινε κάτοχος πιστοποίησης σπουδών του τμήματος ‘’Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής’’, στην Αθήνα. 
Από το 2004 έως το 2012, διατήρησε Εργαστήριο Συντήρησης Βυζαντινών Εικόνων και Ελαιογραφιών και ήταν υπεύθυνη στην Συντήρηση Τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων στη Σύρο. 
Έχει εργαστεί στον χώρο του Θεάτρου από το 1998 έως σήμερα, ως Σκηνογράφος, ως εικαστική επιμελήτρια, για παραγωγές Όπερας και ως ζωγράφος σκηνικών σε πολλές σκηνές της Αθήνας καθώς και σε Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Ίδρυμα Κακογιάννη κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής από το 1998 έως σήμερα..
Τον Οκτώβριο του 2011 επέστρεψε στη Σύρο. Είναι εμπνευστής, συντονίστρια και διοργανώτρια του νέου Πολυχώρου Πολιτισμού και Δημιουργίας στο Σταυρό Ταλάντων της Σύρου, όπου παραδίδει καλλιτεχνικά μαθήματα στα εικαστικά εργαστήρια του χώρου, καθώς και τα μαθήματα της Θεραπευτικής Yoga, μετά από τη Δίχρονη πρακτική και εμπειρία της (πάνω από 500 ώρες) με τον Senior Yoga Teacher, Timothy Alan Jimenez.
 

 Κοινωνική Ευθύνη

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου, το αρχείο των μελών, αναπτύσσεται τόσο, ώστε να υποστηρίζει το όραμα του Πολυχώρου, ως Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, στην κοινωνία της Σύρου. Επηρεάζοντας και επηρεαζόμενοι από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης μας οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον μας.

Σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας , το σεβασμό προς τον άνθρωπο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την παροχή ίσων ευκαιριών, τη συνεισφορά στα γράμματα και τις τέχνες, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε, τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής, φέτος ακόμα περισσότερο, ενεργοποιούμε δράσεις, ενέργειες και προγράμματα κοινωνικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, οι οποίες αφορούν την ανθρωποκεντρική και δίκαιη πολιτική ανθρωπίνων πόρων. 

Με τη στήριξη όλων των Τακτικών Μελών μας, μέσω της ετήσιας συνδρομής τους, ανοίγουμε τα εργαστήριά μας για τα μέλη μας και τα παιδιά τους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος προς αυτούς. Φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά οι συνδρομές  των Τακτικών Μελών μας διατίθενται  για την υλοποίηση Δωρεάν εργαστηρίων  για  Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και Ειδικές Ικανότητες από 20 ετών + άνω.

Ως κοινωνικά υπεύθυνοι, οφείλουμε να δεσμευτούμε σε ότι αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών μας, τη δυνατότητά μας να δημιουργούμε, την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Γνωρίζοντας ήδη πως στο νησί μας διατηρούμε άγνωστους (στους πολλούς) θησαυρούς μεγίστης σημασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, επαναλαμβάνουμε για 5η συνεχή χρονιά τις Προϊστορικές Περιηγήσεις, σε συγκεκριμένες τοποθεσίες του νησιού, με οδηγό και ξεναγό μας τον κύριο Λούη Ρούσσο.

Ο Πολυχώρος διανύει στον 5ο χρόνο δράσης και λειτουργίας του, συνεισφέροντας στην κοινότητα των Μελών μας αλλά και παρέχοντας νέες θέσεις εργασίας, μισθούς, καταβάλλοντας κοινωνικές παροχές  και φόρους. Καθώς όλοι εξαρτόμαστε από την υγεία, τη σταθερότητα και την ευημερία της κοινότητας μέσα στην οποία λειτουργούμε, δίνουμε βάση στην καθαρότητα και το ήρεμο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Ενηλίκων: Ζωγραφικής, Κεραμικής, Μεικτών Τεχνικών, Θεραπευτικής Γιόγκα, Εικαστικά Εργαστήρια για Παιδιά και Μουσικοκινητική Αγωγή, Θέατρο, Εικαστικές Εκθέσεις, Παρουσιάσεις βιβλίων, Σεμινάρια, Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά, Ανταλλακτικά Μπαζάρ, Σεμινάρια Εσωτερικής Ανάπτυξης είναι κάποιες από τις δράσεις μας οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου μας.

Ως Εγγεγραμμένα Μέλη της εταιρίας μας, στηρίζετε τις δράσεις μας και το κοινωνικό μας έργο με την υλοποίηση των παραπάνω εργαστηρίων και δραστηριοτήτων και απολαμβάνετε τις ειδικές παροχές και προσφορές είτε για εσάς είτε για τα παιδιά σας.

Αποτέλεσμα της υιοθέτησης των παραπάνω αρχών, είναι η ανάπτυξη μιας κουλτούρας από την οποία απορρέει η πρόθεση του Πολυχώρου, των Εταίρων και Μελών του, να λειτουργούν με Υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς που αποτελούν σημαντικούς άξονες αειφόρου ανάπτυξης και περιλαμβάνουν την Αγορά, τα Μέλη, τους Εργαζομένους, την Κοινωνία, το Περιβάλλον, την Συνεισφορά στην Πρόοδο και στην Ευημερία της Ελληνικής Κοινωνίας.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ελπίδα Γαδ, Εικαστικός – Δημιουργός του Πολυχώρου Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ανδρέα Δρακάκη, Ερμούπολη 841 00, Ελλάδα
6973 842046 gadelpis@gmail.com ΓΑΔ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×