op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

"Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.), ιδρύθηκε το 2006, με σκοπό να  προστατεύει τα ιπποειδή από την κακομεταχείριση και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους.

Αφορμή για την ίδρυσή του υπήρξε μια καταγγελία για 64 ζώα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες σε κτήμα στον Ασπρόπυργο και που τα περισσότερα από αυτά προορίζονταν για τα σφαγεία της Ιταλίας.

Τα ζώα αυτά κατασχέθηκαν και συντηρήθηκαν για 1 χρόνο σε κτήματα στο Κορωπί. Μετά από πολλές δικαστικές ενέργειες, ο ιδιοκτήτης και έμπορος αλόγων, καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση, ενώ συγχρόνως του αποδόθηκαν τα ζώα ως περουσιακό του στοιχείο.

Ακολούθησε άλλη μια κατάσχεση 24 ζώων στο λιμάνι της Πάτρας, προοριζόμενα κι αυτά για τα σφαγεία της Ιταλίας, με κάκιστες συνθήκες μεταφοράς. Τα ζώα ήταν κλεισμένα και κυριολεκτικά πεταμένα στο φορτηγό που τα μετέφερε για περισσότερο από 48 ώρες, χωρίς νερό και τροφή.


Πολλά από αυτά ήταν άρρωστα. Τα περισσότερα, μετά από πολλές περιποιήσεις δόθηκαν για υιοθεσία, ενώ αυτά που ήταν σε πολλή σοβαρή κατάσταση μείνανε στο Σύλλογο και είναι ακόμη στις εγκαταστάσεις του όπου ζουν μια ευχάριστη και ανέμελη ζωή, με ιδιαίτερη βέβαια περιποίηση.

Υπήρξαν ευτυχώς φίλοι από τον χώρο της Ιππασίας που φιλοξένησαν τα ζώα μέχρι να αποκτηθούν οι δικές του εγκαταστάσεις και στήριξαν το Σύλλογο οικονομικά.

Αργότερα μετακομίσαμε στις εγκαταστάσεις μας στο Κορωπί όπου σταυλίζονται 10 άλογα σε εσωτερικούς στάβλους και πολλά περισσότερα σε εξωτερικά paddocks σύνολο περίπου 17 ιπποειδή.

Αν και το εμπόριο κρέατος, δεν μπορεί να σταματήσει, μπορεί σίγουρα να καθιερωθούν έλεγχοι ώστε η μεταφορά των ζώων, να φίνεται σύμφωνα με τις συνθήκες που ορίζει ο νόμος και να συνοδεύονται από νομότυπα επίσημα έγγραφα.


ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ

Τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν είναι:

  • Η αλλαγή της Ελληνικής Νομοθεσίας σε ότι αφορά τα ιπποειδή τα οποία θεωρούνται με τα νυν ισχύοντα, ιδιοκτησία των αφεντικών τους και τους ανήκουν ανεξαρτήτως συμπεριφοράς και συνθηκών. Αυτό μας δυσκολεύει πολύ στο να απομακρύνουμε τα ζώα από τους <κακούς> ιδιοκτήτες όταν είναι απολύτως απαραίτητο και κινδυνεύει η ζωή τους.

  • Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία η οποία είναι εξάλλου και η πρώτη υπεύθυνη για τη λύση αυτού του προβλήματος που εμείς αναλάβαμε εθελοντικά.

  • Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς, μικρούς και μεγάλους για να μας στηρίξουν οικονομικά.

  • Ερχόμαστε σε επαφή με παρόμοιους Φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρουμε στοιχεία και βοήθεια από την εμπειρία τους. Μερικοί από αυτούς μας προσφέρουν καμιά φορά και μια μικρή συμβολική οικονομική βοήθεια.

  • Διοργανώνουμε εκδηλώσεις, κυρίως κοινωνικής φύσεως, για να ενισχύσουμε τα οικονομικά μας.

  • Οργανώνουμε μια ομάδα εθελοντών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην δουλειά μας.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο Σύλλογος εξαρτάται πλήρως από την οικονομική ενίσχυση των μελών τους, τις εγγραφές και συνδρομές τους, τις υιοθεσίες και αναδοχές και από τις δωρεές φίλων.

Η προσπάθειά μας είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την οικονομική υποστήριξη του Κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενίσχυση από ανάλογες Οργανώσεις του εξωτερικού.

Μέχρι σήμερα ο ΕΣΠΙ δεν έχει λάβει καμία κρατική ή άλλη επιδότηση.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2007. Το Συμβούλιο αποτελείται από εννέα τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά και εκλέγεται κάθε δύο χρόνια.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση τον Φεβρουάριο του 2012, έχει ώς εξής:

Αιμιλία Κυριακού - Προεδρος
Νίκος Κουλοχέρης - Αντιπρόεδρος - Δικηγόρος
Ρόζα Ρούσσου - Ταμίας
Άννα Ζελιώτη - Γεν. Γραμματέας
Κωστής Μεϊμαρίδης - Μέλος
Αλέξανδρος Μητσόπουλος - Μέλος
Γιάννης Βασιλείου - Μέλος
Παύλος Αντωνίου - Μέλος
Ασπασία Ράλλη - Μέλος "


Στοιχεία επικοινωνίας:
Φιλιατή 79, Κορωπί 194 00, Ελλάδα
email: greekhorseprotection.yahoo.gr τηλ. 210 6022359 / 6979 090513
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×