op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους"

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Συνεργατισμός, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Η Επιστημονική Ομάδα "Οψόμεθα εις Φιλίππους" αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Καβάλα.


Όραμα

Η συσπείρωση νέων και εμπειρότερων επιστημόνων και ενεργών πολιτών, με σκοπό τη δημιουργία και υλοποίηση ενός πρότυπου Ολιστικού Μοντέλου Ανάπτυξης, το οποίο θα μετατρέψει το πανάρχαιο φυσικό αγροτοπολιτιστικό περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας της πεδιάδας των Φιλίππων σε ένα προορισμό Αριστείας με παγκόσμια ακτινοβολία – με την ονομασία «Πάρκο Φιλίππων».

Πληροφορίες

Είναι μία Θερμοκοιτίδα επιστημόνων και επιστημονικών ιδεών με σκοπό την ανάδειξη του Κάμπου Φιλίππων, ανάμεσα στην Καβάλα, τη Δράμα και τις Σέρρες.

Impressum

Στην περιοχή των αρχαίων Φιλίππων, στο νομό Καβάλας και συγκεκριμένα στα Τενάγη των Φιλίππων, που ανήκουν σε ένα σύστημα υδρογεωλογικό, εκείνο της λεκάνης των ποταμών Αγγίτη – Στρυμόνα, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όχι μόνο σε ακραία, αλλά και σε μικρότερη ένταση, καιρικά φαινόμενα υψηλού βαθμού πλημμυρικής επικινδυνότητας, με τεράστιες επιπτώσεις από τις μέχρι σήμερα πλημμύρες στις αγροτικές καλλιέργειες και κατά συνέπεια στο αγροτικό εισόδημα της περιοχής, που είναι η κύρια οικονομική πηγή.

Για τον σκοπό αυτό απαιτείται λεπτομερής μελέτη αναπτυξιακού χαρακτήρα, η οποία θα υποστηρίζει τον αγροτουρισμό- οικοτουρισμό – αθλητικο, αρχαιολογικό και θρησκευτικό τουρισμό, με άλλες παρεμφερείς δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, όπως κανάλια όχι μόνο άρδευσης αλλά με δυνατότητα κίνησης μικρών σκαφών (υδατοδιαδρομές), υποδομές άθλησης των νέων, όπως κωπηλασία, παιχνίδια νερού, ιχθυοκαλλιέργειες κ.α. για την ενίσχυση του οικονομικού μοντέλου της περιοχής.

Ταυτόχρονα θα λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία του οικοσυστήματος και την διαχείριση των υδάτινων πόρων, σεβόμενοι την τοπική βιοποικιλότητα που καταστρέφεται, την μεγάλη ιστορική βαρύτητα που φέρει η περιοχή ως βουβός μάρτυρας της περιοχής των αρχαίων Φιλίπππων και του Παγγαίου , του Ορβήλου, του Συμβόλου, των ορεινών όγκων που περικλείουν την λεκάνη των Τεναγών.

Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αγροτο-πολιτιστικό περιβάλλον μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας. Για όλους τους πιο πάνω λόγους και πολλούς άλλους που θα αναδείξει η μελέτη- πρόταση ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την αναγκαία για την περιοχή παρέμβαση σωτηρίας και προστασίας του περιβάλλοντος ( οικονομικό, παραγωγικό, αρχαιολογικό, πολιτιστικό) αλλά και του αγροτικού εισοδήματος.

Γι’αυτό η εθελοντική προσπάθεια συνεργασίας των νέων αγροτών και επιστημόνων επιβάλλεται. Γίνετε μέλη ενεργά, ελάτε σε επαφή με τα μέλη της ομάδας "Οψόμεθα εις Φιλίππους"

Γενικές πληροφορίες

H επιστημονική ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους ενεργούς πολίτες, επιχειρηματίες, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς φορείς και θεσμούς και ειδικά σε επιστήμονες της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών που θα ήθελαν να συμπράξουν με το όραμα της ομάδας. Μην διστάσετε σε καμια περίπτωση να επικοινωνήσετε με την ομάδα στο info@opsometha.org

Στοιχεία επικοινωνίας:
Καβάλα, Ελλάδα
6973044059, m.me/opsometha, info@opsometha.org, http://opsometha.org, parkphilippi@gmail.com ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΚΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×