op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις

"Βλέποντας καθημερινά την ζωή μας να γίνεται χειρότερη, τα νιάτα του τόπου μας να στριμώχνονται στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στη μισή ζωή, την ακρίβεια και τη φτώχεια να χτυπάει όλο και περισσότερους, βλέποντας τέλος να καταρρέουν ασφαλιστικά – κοινωνικά – εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις που χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες αγώνων και αίμα για ν’ αποκτηθούν, αποφασίσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία και στις γειτονιές μας, απαιτώντας όλοι μαζί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
Έτσι δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ 

Στο όνομα του χρέους κατεδαφίζουν όλα τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Λεηλατούν ότι δημόσια περιουσία απέμεινε. Ξεπουλούν ότι «φιλέτο» ανάπτυξης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα. 

Υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς στέλνοντας τους στον εφιάλτη της ανεργίας. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη το έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές. 


Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με στόχο να συμβάλει στο άνοιγμα ουσιαστικού διαλόγου.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ Τα αλλεπάλληλα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή κατ’ εντολή της Τρόικας και κατ’ εκτέλεση της Κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι το «βαρέλι δεν έχει πάτο». Όσο οι αντιδράσεις μας δεν είναι αντίστοιχες θα παίρνουν όλο και περισσότερα. Όσο η οργάνωση και αντίσταση του λαού δεν είναι δυναμική, θα ρουφάνε όλο και περισσότερο το αίμα μας. 

Ο λαός μας βρίσκεται υπό καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ μιας χούφτας πολυεθνικών και Τραπεζών, με μια κυβέρνηση ανήκουστης υποτέλειας, που το μόνο που κάνει είναι να μας φορτώνει ΨΕΜΑΤΑ για να διαχειριστεί αυτό το καθεστώς. 

Τώρα δεν είναι ώρα για μικροκομματικές επιδιώξεις και εκλογικίστικες συμπράξεις.

Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης για την κοινή δράση, προκειμένου να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. 

Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους όσους θεωρούν απαραίτητο να προωθήσουν ένα μέτωπο ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ, για να μην περάσουν τα μέτρα, για μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού και του τόπου. Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήσαμε: 
 · Είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες της περιοχής μας που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μέτρα, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ένταξη.
 · Επιδιώκει τη συνεργασία με όλες τις πολιτικές κινήσεις, κόμματα, οργανώσεις και φορείς που αντιπαλεύουν τα μέτρα. 
 · Δεν είναι ωστόσο η ίδια, ούτε πρόκειται να γίνει, παράρτημα ή προέκταση κάποιου κόμματος ή πολιτικού φορέα. 
Σκοπεύουμε να περιφρουρήσουμε αυτή την αυτονομία της.
 · Φιλοδοξεί να συμβάλει στο άνοιγμα ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση προς όφελος του λαού ενάντια στο μνημόνιο. · Σκοπεύει να ενημερώσει για τις επιπτώσεις των μέτρων, να κινητοποιήσει και να κινητοποιηθεί ενάντιά τους, να διεκδικήσει λύσεις, να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους, να υπερασπίσει δικαιώματα.
 · Θέλει να επενδύσει τη δράση της στο κίνημα και όχι στον εαυτό της."


Στοιχεία επικοινωνίας:
Μαρινου Αντυπα και 1ης Μαΐου, Κηφισιά 145 61, Ελλάδα
epitropikifisias@gmail.com Facebook: Επιτροπή Κηφισιάς Twitter: Επιτροπή Κηφισιάς Κινητό: 6974.105775
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×