op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων Περισσού

Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

"Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο. 

Μετά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, το άνοιγμα των σχολείων χωρίς βιβλία, το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων, τις επιβολές φόρων αλληλεγγύης κλπ, η νέα «εθνοσωτήρια συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ζητά ακόμα παραπάνω. 

Οι αυταπάτες τέλειωσαν. 
Κάθε φορά που θα πρέπει να πάρουμε κάποια νέα δόση, εμφανίζεται και ένα νέο χαράτσι.

Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι άδικο, τρομοκρατικό, αλλά και αντισυνταγματικό. 
Επιβάλλεται ακόμα και σε συνταξιούχους, ανάπηρους, αρρώστους, σεισμόπληκτους, σε όσους «έχουν εργαστεί έστω και μία ημέρα», στο όνομα της εξόφλησης ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς και δεν πρέπει να το πληρώσουμε. 

«Πληρώστε πρώτα και μετά βλέπουμε», λένε, ως κοινοί κλέφτες. Πρέπει να χρεοκοπήσει ο λαός, για να μην χρεοκοπήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της κρίσης. 
Τα χαράτσια τους κάθε άλλο παρά προσωρινά είναι. Όσο πληρώνουμε τόσο θα μας ζητούν και άλλα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν χρωστάμε, Δεν Πληρώνουμε και Δεν ΕκβιαζόμαστεΟι απειλές τους και ο εκβιασμός για διακοπή του ρεύματος δεν πέρασε. Οι πολυάριθμες επιτροπές κατοίκων σαν τη δική μας στη γειτονιά μας, οι δεκάδες λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. 

Ήδη η κυβέρνηση αρχίζει και υποχωρεί. Γι αυτό το λόγο, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού.

Η ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! 
Με συλλογικό αγώνα και ανυπακοή θα νικήσουμε!

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. 
Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της  πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. 

Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!Ήδη και σε άλλες γειτονιές της περιοχής μας (Καλογρέζα) συγκροτούνται επιτροπές κατοίκων, οργανώνεται ο αγώνας μας. Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού.

Μαζευόμαστε την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.30 πμ στο 6ο Λύκειο Ν. Ιωνίας, Σαλαμίνος και Καλλιπόλεως, Περισσός.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της επιτροπής κατοίκων Καλογρέζας ενάντια στα χαράτσια και από κοινού το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τη δράση μας στην  περιοχή.

Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.Οδηγίες πληρωμής σε τράπεζα συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ
1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:  α) Άλλες συναλλαγές     β) Πληρωμές ΔΕΚΟ      γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" κ’ μας ζητά να ορίσουμε ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό μόνο αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6. Όσοι το επιθυμούν, καταθέτουν φωτοτυπία της απόδειξης πληρωμής στον δήμο Ν. Ιωνίας για μαζική αγωγή."Η Επιτροπή Κατοίκων Πευκακίων Περισσού είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική ενάντια στο χαράτσι.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Σαλαμίνος, Νέα Ιωνία 142 32, Ελλάδα
epitropipefkakiaperissos@gmail.com 6977694653, 6972691952, 6947205913
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×