op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Χωρίς Μεσάζοντες, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Κείμενο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης


"Αφήστε μας... Αφήστε μας με απλήρωτο ή κομμένο ηλεκτρικό. Αφήστε μας άνεργους και ανασφάλιστους. Αφήστε μας να πληρώνουμε τις πατάτες στα 70 – 90 λεπτά το κιλό. Αφήστε μας… Και θα δούμε ποιος θα αφήσει αυτόν τον τόπο τελευταίος. Σίγουρα όχι εμείς.

Γιατί εμείς εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, εδώ έχουμε τα σπιτικά μας (ναι, τα χρεωμένα), τις μυρωδιές αυτού του τόπου αγαπάμε. Αγαπάμε και τους ανθρώπους του γιατί βλέπουμε πίσω από την απελπισία των φοβισμένων ματιών και την ασχήμια της διάλυσης των πάντων που εσείς επιβάλετε.

Και σας τα λέμε τώρα με αφορμή τις δόλιες επιθέσεις που έγιναν για να διαλυθούν οι αγορές χωρίς μεσάζοντες στο Θερμαϊκό, στο Ωραιόκαστρο, στην Τούμπα. Ντροπή σας! Οι αγορές χωρίς μεσάζοντες ρίζωσαν σε αυτήν τη χώρα. Η προσπάθεια σας να επικαλεστείτε «νομικά προβλήματα» δείχνει ότι δεν σας έμειναν άλλες δυνατότητες παρά μόνο η υποκρισία. Γιατί είναι υποκρισία η επίκληση «ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου των αγορών χωρίς μεσάζοντες». Το Σεπτέμβριο του 2012 ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης είχε εξαγγείλει τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου αγορών αγροτικών προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες».


Εσείς που ακυρώσατε αυτήν τη δυνατότητα έρχεστε τώρα με κροκοδείλια δάκρυα να καταστείλετε τις αγορές «χωρίς μεσάζοντες» που λειτουργούν εδώ και μια διετία. Δεν λύνετε κανένα πρόβλημα εκτός ίσως από αυτό της αλλαγής, στις επερχόμενες εκλογές των Ο.Τ.Α., όσων δημοτικών αρχόντων είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Φυσικά και θα βρούμε χιλιάδες τρόπους να παρακάμψουμε τα εμπόδια που μας βάζετε. Ίσως πάρει λίγο χρόνο αλλά θα επανέλθουμε δυνατότεροι. Γιατί εμείς έχουμε το δίκαιο και εσείς απλά έχετε την έγνοια για το κέρδος σας σε βάρος όλων των άλλων. Γιατί εμείς κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και εσείς στην τσέπη. Γιατί εμείς δεν ρωτάμε «για ποιον χτυπάει η καμπάνα», αφού χτύπησε για όλους μας. Ερχόμαστε…"“Παράδοση και Αλληλεγγύη”: Συναυλία στη Θέρμη 21/8

Οι Λαογραφικοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Κέντρα Πολιτισμού του δήμου Θέρμης συναντιούνται στο Φράγμα της Θέρμης και χέρι – χέρι χορεύουνε για τη ζωή, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Έλατε  να χορέψουμε  κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι  σε μια βραδιά με «νόημα» και «ουσία» για τους συνανθρώπους μας!

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη  με μοναδικό «εισιτήριο» τα συσκευασμένα τρόφιμα, οι πολίτες της Θέρμης , αλλά και όσοι παραβρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια  βραδιά με αγαπημένα δημοτικά τραγούδια και να αποδείξουν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η αρετή της αλληλεγγύης επαναπροσδιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Συμμετέχουν (Αλφαβητικά)ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ «ΒΙΣΑΝΘΗ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΡΥΣΙΟΥ «Η ΑΡΕΤΣΟΥ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ «Η ΠΗΓΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΘΕΡΜΗΣ & ΤΡΙΑΔΙΟΥ« Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩN ΘΕΡΜΗΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΔΡΙΤΣΙΩΤΩΝ-ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ « ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΤΡΙΑΔΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ  ΘΕΡΜΗΣ «Η ΞΑΣΤΕΡΙΑ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΕΡΜΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Παραδοσιακή Ορχήστρα

Είσοδος: Τρόφιμα μακράς διαρκείας,υποστηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης

Ελάτε στο αντάμωμα της Παράδοσης , είναι για καλό σκοπό…"

"ΠΑΡΤΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΑΤΙΜΟ ΡΑΦΙ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΡΤΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ 

Η συνέλευση της ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ αποφάσισε να ενισχυθεί το υπό κατασκευή Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Δήμο Θέρμης που επιχειρείται από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Θέρμης. 

Η συνέλευση δηλώνει ότι θέλει να τονώσει και να ενισχύσει ακόμη  περισσότερο το εγχείρημα του Κ.Ι.ΑΛΛΗ. και καλεί σ’ ένα πάρτι χαριστικού  παζαριού για το ΑΤΙΜΟ ΡΑΦΙ.Το ΑΤΙΜΟ ΡΑΦΙ δημιουργήθηκε σαν ένα ακόμα μέσο να γίνουν πράξη νοήματα και λέξεις που «κυκλοφορούν» πολύ τελευταία μεταξύ μας και ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί τη βαρύτητά τους όπως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ– ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. 

Πρόκειται για ένα ανταλλακτικό–χαριστικό παζάρι που λειτουργεί καθημερινά στον ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ. Αφήνουμε ό,τι δεν χρησιμοποιούμε όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία και διάφορα άλλα αντικείμενα και συγχρόνως μπορούμε να πάρουμε ό,τι μας χρειάζεται. Φυσικά και δεν υπάρχουν τιμές αλλά ένα κουτί οικονομικής ενίσχυσης για όποιον έχει τη δυνατότητα και ό,τι δυνατότητα έχει, να στηρίξει το εγχείρημα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου στον ΑΛΛΟΣΤΡΟΠΟΣ από τις 6 το απόγευμα και όσο κρατήσει η συντροφιά μας."
"

"Η Επιτροπή μας συνεδριάζει 3 - 4 φορές κάθε μήνα. 

Ο χώρος και ο τόπος συνεδρίασης θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας. 
Συνήθως συνεδριάζουμε Δευτέρα 19.00-21.00 στο Πολιτιστικό Θέρμης. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 10:00 πμ - 13:00 μμ. μέλη της Επιτροπής θα βρίσκονται στο Πολιτιστικό. 

Τις περιόδους διάθεσης προϊόντων βρισκόμαστε στο Πολιτιστικό κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου - Κυριακής), 10.00πμ - 13.00μμ."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Θέρμη 570 01, Ελλάδα
denplironothermis@gmail.com Μπορείτε να επικοιωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2310462158, 6932475530, 6974764956, 6974860725
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×