op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εθελοντές Πόρτο Ράφτη

Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία

"Ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2012  με όραμα να γίνει το Πόρτο Ράφτη μια πρότυπη κοινότητα που να εξυπηρετείται από την εθελοντική ανιδιοτελή προσφορά μεταξύ των κατοίκων της.  

Γνωρίζοντας ότι  υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και άμεση ανάγκη επικοινωνίας , θεωρήσαμε ότι με τις δράσεις  μας θα επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.
Οι δράσεις μας προέβλεπαν την δημιουργία και την λειτουργία  εθελοντικής αλληλοβοηθείας, μέσω  της επιμόρφωσης , της προσφοράς στην νεολαία διεξόδων απασχόλησης, των δωρεάν μαθημάτων, της κοινωνικής πρόνοιας, της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ανταλλαγής γνώσεων , της επικοινωνίας, της  διάδοσης του  πολιτισμού μας και του εθελοντικού ιδεώδους.
 
Η πρώτη μας δράση ήταν το μάθημα των Πρώτων Βοηθειών τον Ιούνιο του 2012
 
Τον Ιούλιο διοργανώσαμε ένα παιδικό χαριστικό παζάρι με τίτλο παιδί χαρά και γέλιο της ζωής.

Συγκεντρώσαμε από τους κατοίκους ότι δεν χρειάζονταν από παιδικά  χρηστικά αντικείμενα, ρούχα, παιγνίδια, βιβλία κλπ και τα εκθέσαμε προσφέροντάς τα δωρεάν σε όποιον τα ήθελε.
Εκ παραλλήλου είχαμε μια γιορτή για τα παιδιά με τον συγγραφέα Κύριο Κώστα Στοφόρο που τα απασχόλησε με το δημιουργικό παιχνίδι «παραμυθομαγειρέματα».

 

Ιούλιος 2012

Από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Αυγούστου προσφέραμε βοήθεια στην διατήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος χώρου κατά την διεξαγωγή του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων τένις που έγινε στο Αυλάκι.
 
Αυγουστος 2012

Συμμετείχαμε στην έκκληση συλλογής φαρμάκων από τον Δήμο για τους Δημότες Μαρκόπουλου.
 
Σεπτέμβριος 2012

Βοηθήσαμε στην συλλογή σχολικών ειδών από τον Δήμο για τις οικονομικά πληγείσες οικογένειες.
 
Οκτώβρης 2012

Στις  6 του Οκτώβρη οργανώσαμε  τον καθαρισμό του αιγιαλού της περιοχής Πόρτο Ράφτη, ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής στον τομέα της πρόληψης και διατήρησης της υγείας μέσω του καθαρού περιβάλλοντος.
Καλύψαμε όλες τις παραλίες της περιοχής από το Αυλάκι μέχρι τον Αγιο Σπυρίδωνα.
 
Νοέμβρης 2012

Στις 10 του Νοεμβρίου διοργανώσαμε μια ημερίδα με θέμα : Καθημερινοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας χρημάτων και διαχείρισης φυσικών πόρων.
Οι ομιλητές παρουσίασαν  την οικιακή οικονομία, την ανακύκλωση του καθημερινού νερού, την κομποστοποίηση, την διαχείριση του ενεργειακού αποτυπώματος, της ηλιακής ακτινοβολίας, του αέρα και την θερμομόνωση. Την παρακολούθησαν 80 άτομα.
 
16 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε την πρωτότυπη πολιτιστική λογοτεχνική  εκδήλωση  για μικρούς και μεγάλους : Με διάβασες χάρισέ με  !
Όπου κάθε πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα συναντιόμασταν φέρνοντας ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει και που  θέλαμε να το χαρίσουμε, μιλάγαμε για λογοτέχνες και το έργο τους και φεύγοντας διαλέγαμε και παίρναμε ένα άλλο. Εγιναν 9 συναντήσεις.Επίσης τον Νοέμβρη ξεκινήσαμε:
 
Α)Τα δωρεάν μαθήματα:
κοπτικής ραπτικής, παραδοσιακών και λάτιν χορών, που σταδιακά εμπλουτίστηκαν με, ιστορίας εικαστικών τεχνών, ισπανικής  και αγγλικής γλώσσας, γυμναστικής και γιόγκα.
Εθελοντές  προσέφεραν τα μαθήματα προς οποιονδήποτε ήθελε να τα παρακολουθήσει. Η συμμετοχή ανήλθε  σε  περίπου 100 άτομα.
 
Β)Τις εξορμήσεις τοπικών κοντινών ημερήσιων πεζοποριών ιστορικού ενδιαφέροντος που συνεχίστηκαν  και τους επόμενους μήνες.
 
Δεκέμβριος 2012

Στις 16 συλλέξαμε τρόφιμα ρούχα  χρηστικά αντικείμενα και παιχνίδια, και τα προσφέραμε σε οικογένειες του Πόρτο Ράφτη και του Μαρκόπουλου που δεν βοηθιούνται απο άλλες πηγές, ενω 4 συσκευασίες με τρόφιμα παραδώσαμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας και 1 αυτοκίνητο γεμάτο με  ρούχα στείλαμε στον Ερυθρό Σταυρό στο Λαύριο .
 
Στις 26 προσφέραμε ένα ψυχαγωγικό 2ωρο πρόγραμμα στους τροφίμους του γηροκομείου ΚΟΡΑΛΙ . Παίξαμε μπουζούκι τραγουδήσαμε μαζί τους και χορέψαμε προσφέροντάς τους χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκίσματα .
 
Στις 27 διοργανώσαμε ένα απόγευμα ψυχαγωγίας για τα παιδιά  και τους μεγαλύτερους με θέμα : Επιτραπέζιες Σπαζοκεφαλιές για όλους.  
Η πρόταση ήταν με τα επιτραπέζια παιχνίδια και  την προβολή μιας εύθυμης ταινίας  να διασκεδάσουμε και  να αναπτύξουμε μια όμορφη  επικοινωνία μικροί και μεγάλοι.
Από τις 27 ως τις 31 του Δεκέμβρη βοηθήσαμε στην διεξαγωγή των διεθνών ιστιοπλοικών αγώνων για παιδιά  blue greece cup.
 
 
Νοιάζομαι για τον συνάνθρωπό μου, προστατεύω το περιβάλλον, δρω εθελοντικά για μια καλύτερη ζωή, γίνε και συ εθελοντής, μπορείς! "

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πόρτο Ράφτη, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×