op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Fair Trade Hellas

Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο


"H Fair Trade Hellas είναι μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2004 με νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισε να προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade), που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στόχοι μας είναι η προώθηση της ηθικής και υπεύθυνης κατανάλωσης στην Ελλάδα, και επίσης η διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από φτωχές χώρες.

Το 2006 ανοίξαμε στην Αθήνα το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα με προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δράση μας δεν σταματά στη διάθεση προϊόντων που δεν έχουν προκύψει από εκμετάλλευση ανθρώπων από άνθρωπο. 

Οι εργαζόμενοι και εθελοντές της Fair Trade Hellas προωθούν καθημερινά τις αξίες μιας εναλλακτικής και δίκαιης οικονομίας και της υπεύθυνης κατανάλωσης μέσω εκστρατειών ενημέρωσης και προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Το κατάστημα και τα γραφεία της Fair Trade Hellas βρίσκονται στην οδό Βεΐκου 2, στην Ακρόπολη.

Υποστήριξέ μας

Η αγορά προϊόντων Fair Trade στηρίζει άμεσα τους φτωχούς παραγωγούς και κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου. Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι τρόποι που μπορείς να βοηθήσεις. 

Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο εύκολα μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους του παγκόσμιου κινήματός μας. Ανάλογα με το χρόνο και τις δυνατότητές σου μπορείς να σταθείς στο πλάι μας και να κάνεις τη διαφορά.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΚΑΡΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ

Με μόνο 60 ευρώ το χρόνο δείχνεις την αλληλεγγύη και υποστήριξή σου προς τους φτωχότερους παραγωγούς του αναπτυσσόμενου κόσμου που χάρη στο παγκόσμιο κίνημα του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου αποκτούν πρόσβαση σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η κάρτα υποστηρικτή σου δίνει μια σειρά από προνόμια, όπως η παράδοση των παραγγελιών σου στο χώρο σου, μηνιαίες εκπτώσεις σε επιλεγμένα προϊόντα και η μόνιμη έκπτωση σε όλα τα είδη χειροτεχνίας. Η κάρτα υποστηρικτή μας δίνει την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά μας και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας. 

Πάτησε εδώ για να κατεβάσεις τις πληροφορίες για τα προνόμια και την αίτηση εγγραφής και μετά επικοινώνησε μαζί μας στο marina@fairtrade.gr ή πέρασε από το κατάστημα για παραλάβεις την κάρτα σου.


ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 

Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο πιο εύκολα θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Εάν είσαι δημοσιογράφος, προώθησέ μας. Χίλιες ιδέες μπορούμε να εμπνευστούμε μαζί για την ουσιαστική προώθηση της οργάνωσης: από τις καταπληκτικές συνταγές με υλικά δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, σε μουσικές εκπομπές με μουσικές του κόσμου και ιστορίες των παραγωγών μας και από την ιστορία ενός προϊόντος σε μια τακτική στήλη με σκέψεις και προβληματισμούς.

Εάν είσαι εκπαιδευτικός, γίνε υποστηρικτής με την τάξη σου. Απόκτησε την κάρτα υποστηρικτή και κάλεσέ μας στο σχολείο σου για βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την υπεύθυνη κατανάλωση και το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο.

Εάν ανήκεις σε άλλη ΜΚΟ, ας δικτυωθούμε. Προώθησε τις δράσεις μας και φιλοξένησέ μας στην ιστοσελίδα σας. Προμηθεύσου προϊόντα για το κυλικείο και τις εκδηλώσεις σας από εμάς. Ας συνεργαστούμε για τις δικές σας εκστρατείες και ας προγραμματίσουμε κοινές δράσεις.

Και φυσικά υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να μας βοηθήσεις ατομικά στην προώθηση της οργάνωσης:


-Οργάνωσε μια δράση ή ένα πάρτι ή μια εκδήλωση για να προωθήσεις το Fair Trade.


-Διοργάνωσε ένα δείπνο Fair Trade με μενού από τα λαχταριστά προϊόντα μας και μίλησε στους φίλους σου για εμάς.

-Προώθησέ μας μέσα από το internet. Βρες μας στο facebook, στο twitter και δες τα βίντεό μας και προώθησέ τα στους φίλους σου. Γίνε μέλος στο newsletter μας.

–Δημιούργησε μια ομάδα υπεύθυνης κατανάλωσης και προώθησε τα προϊόντα σε φίλους, συναδέλφους και την οικογένειά σου.

-Ζήτα από τα αγαπημένα σου μαγαζιά να συμπεριλάβουν προϊόντα Fair Trade στους πάγκους τους. Κάνε το ίδιο για το κυλικείο σου ή τη δουλειά σου.

Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και περιμένουμε να ακούσουμε τη δική σου.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ


Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Δώσε του περισσότερη αξία μαζί μας και γίνε εθελοντής στη Fair Trade Hellas.

Θέλεις να μάθεις καινούργια πράγματα; Ξέρεις ήδη πολλά και θέλεις να τα διδάξεις στους άλλους; Θέλεις να διοχετεύσεις τη δημιουργικότητά σου; Θέλεις να διοργανώσεις δράσεις; Θέλεις να μας βοηθήσεις να κρατούμε τα πράγματα σε τάξη; Θέλεις να αποκτήσεις επαγγελματική εμπειρία μέσω ενός προγράμματος μαθητείας; Έχεις ελεύθερο χρόνο που θέλεις να τον επενδύσεις και κάτι που αξίζει πραγματικά; Θέλεις να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητά σου; Θέλεις να γίνεις μέρος μιας ενθουσιώδους ομάδας που έχει ήδη πετύχει πολλά; Θέλεις να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο;

Είτε είσαι νέος, είτε νέος στην καρδιά, είτε σπουδάζεις, είτε δουλεύεις, είτε έχεις εξειδικευμένες γνώσεις (δικηγόρος, λογιστής, τεχνικός, εκπαιδευτικός, μεταφραστής…) είτε όχι, είτε μένεις στη Αθήνα, είτε όχι, όλοι μπορούν να γίνουν εθελοντές στη Fair Trade Hellas.

Επικοινώνησε μαζί μας στο volunteers@fairtrade.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Πέρα από την αγορά προϊόντων δίκαιου εμπορίου, μπορείς να μας στηρίξεις κάνοντας για δωρεά που θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των σκοπών της Fair Trade Hellas για ένα πιο δίκαιο κόσμο.

Μπορείς να συνεισφέρεις με το ποσό που επιθυμείς κάνοντας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό μας στην ALPHABANK και να μας στείλεις την απόδειξη κατάθεσης και τα στοιχεία σου.

IBAN: GR7701401770177002002000192
Δικαιούχος: Fair Trade Hellas

Μπορείς, επίσης, να μας βοηθήσεις προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ή κάνοντας μια δωρεά σε είδος. Οι ανάγκες μας πολλές! Μεταφορά προϊόντων, χαρτιά για εκτύπωση, εκτύπωση φυλλαδίων ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Επικοινώνησε μαζί μας στο info@fairtrade.gr για να συζητήσουμε πώς μπορείς εσύ και η επιχείρησή σου να μας στηρίξει."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Καραϊσκάκη 28, Αθήνα 105 54, Ελλάδα
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο (και fax): 210 33 14 370 ή να μας στείλετε e-mail: info@fairtrade.gr για γενικές πληροφορίες volunteers@fairtrade.gr για εθελοντική εργασία projects@fairtrade.gr για προγράμματα activities@fairtrade.gr για δραστηριότητες finance@fairtrade.gr για οικονομικά και εμπορικά θέματα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×