op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα Η Κοίτη

Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φιλοζωϊκές Οργανώσεις

«Η Κοίτη» | Animal welfare society of Marathon | αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Μη κερδοσκοπικό εθελοντικό φιλοζωικό σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» | Animal welfare society of Marathon | Αρ. αναγν. 17/2014

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» απαρτίζεται από εθελοντές πολίτες και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο καλλικρατικό Δήμο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στα δημοτικά διαμερίσματα Μαραθώνα και Νέας Μάκρης όπως και στις κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα.

Σκοποί του Σωματείου είναι:

 1. Η καλλιέργεια πνεύματος σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή.
 2. Η διάδοση της ζωοφιλίας και της προστασίας των ζώων, δεσποζομένων, αδέσποτων και αγρίων, ο στιγματισμός κάθε βαρβαρότητας και βασανισμού ζώου, η καταπολέμηση της εχθρότητας, της βάναυσης εκμετάλλευσης και κάθε αρνητικής εκδήλωσης εναντίον ζώων, η διαπαιδαγώγηση των νέων και η πληροφόρηση των πολιτών μέσω προγραμμάτων που αφορούν τα ζώα και η ευαισθητοποίηση και προώθηση φίλων αισθημάτων των ανθρώπων προς τα ζώα με κάθε μέσο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
 3. Η περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφίας σε συνεργασία με τον αρμόδιο Εποπτεύοντα Δήμο, η περίθαλψη και η υιοθεσία αδέσποτων ζώων που διαβιούν εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μαραθώνα και των γειτονικών Δήμων.
 4. Η συνεργασία με τις αρμόδιες Δημοτικές και κρατικές Αρχές και Υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία, περίθαλψη και επαναφορά στο φυσικό τους περιβάλλον αδέσποτων ζώων συντροφίας.
 5. Η ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφίας σύμφωνα με το Νόμο.
 6. Η συνδρομή σε κτηνιάτρους κατά την παροχή υπηρεσιών κτηνιατρικής αρωγής σε αδέσποτα ή άγρια ζώα και η συνεργασία με αυτούς και όσους επιτηδευματίες ασχολούνται με τα ζώα, με σκοπό την επιστημονική ενημέρωση του κοινού για θέματα φροντίδας, προστασίας και περιποίησης αδέσποτων ή άγριων ζώων.
 7. Η εκπροσώπηση του Σωματείου σε κάθε είδους φιλοζωικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, συνέδρια και επιτροπές και η συνεχής παρουσία και συμμετοχή του όπου απαιτείται.
 8. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα και των γειτονικών δήμων σχετικά με ζητήματα ευζωίας, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 1 του Ν. 4039/2012.
 9. Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης με άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων ή οργανισμούς, που αναπτύσσουν συναφείς φιλοζωικές δραστηριότητες ή έχουν αντίστοιχες αρμοδιότητες.
 10. Η συμπαράσταση προς τα μέλη του Σωματείου και προς κάθε φιλόζωο.
 11. Η προβολή όλων των δραστηριοτήτων του Σωματείου.
 12. Η διάθεση χρηματικών ποσών εκ των πόρων του Σωματείου για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων.
 13. Η αθλοθέτηση ειδικών τιμητικών διακρίσεων και βραβείων σε φιλοζώους και ιδιοκτήτες εκλεκτών κατοικιδίων ζώων και η βράβευση προσώπων που έχουν προσφέρει στο Σωματείο.
 14. Η διοργάνωση εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, σεμιναρίων, χοροεσπερίδων και εκδρομών.
 15. Η ίδρυση γραφείων, εντευκτηρίων και παραρτημάτων του Σωματείου.

Τα μέσα για την πραγμάτωση των σκοπών του Σωματείου είναι:

 1. Η επί τόπου επέμβαση και συνδρομή από τα μέλη του όπου και όταν απαιτείται, αυτόκλητα ή κατόπιν πρόσκλησης και σε συνεργασία με δημόσιες αρχές ή φιλόζωους ιδιώτες.
 2. Η συνεργασία με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και φορέα, που επιδιώκει σκοπούς συναφείς με αυτούς του Σωματείου.
 3. Η εκτύπωση εντύπων και η οργάνωση ομιλιών, συζητήσεων, σεμιναρίων, μαθημάτων, παραστάσεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους ή σχολεία, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με ζητήματα ζωοφιλίας και η διενέργεια δημοσιεύσεων στον ελληνικό και ξένο τύπο.Η διενέργεια εκθέσεων, διαλέξεων, ανακοινώσεων, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σχετικά με δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο των σκοπών του.
 4. Κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, το οποίο σύμφωνα με την κρίση της Γ.Σ. και του Δ.Σ. θα κριθεί απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των σκοπών του.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Νέα Μάκρη, Ελλάδα
https://filozoikimarathona.typeform.com/to/gv1ht2
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×