op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Γη και Ελευθερία Κολεκτίβα BelleVille

Εργασιακές Κολεκτίβες


"H BelleVille είναι ένας έτερος τόπος | ιδέα | κολεκτίβα που δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Χανιά από την Ελισάβετ Πλιακοστάθη & τη Χρυσάνθη Μπαδέκα. 

Σκοπός της BelleVille είναι να δημιουργεί αφορμές συνευρέσεων μεταξύ ανθρώπων με ποικίλα ενδιαφέροντα και να δίνει ελευθερία για πειραματισμό επάνω σε ιδέες με καλλιτεχνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Δεδομένο και αφετηρία κάθε εγχειρήματος είναι η ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων και η γόνιμη αλληλεπίδραση μεταξύ τους. 

H BelleVille αναπνέει μέσα στον χρόνο, φιλοξενείται μέσα σε διαφορετικούς τόπους και αναπτύσσεται με ποικίλους τρόπους."Ιδρυτικός Πυρήνας

Η Χρυσάνθη Μπαδέκα, αφού αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου (Αθήνα) και γνώρισε την Ελισάβετ Πλιακοστάθη το 2005, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο TischSchooloftheArts, NYU (Νέα Υόρκη) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του NewYorkUniversity.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το 2009, ξαναβρίσκεται με την Ελισάβετ, ενώ ταυτόχροναπαρακολουθεί ως ακροάτρια το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών). 

Εκείνη την περίοδο το ενδιαφέρον της έχει ήδη μετατοπιστεί στην δημιουργία video-εγκαταστάσεων και multimedia παραστάσεων, στις οποίες η διάδραση του κινητικού αυτοσχεδιασμού με τα οπτικοακουστικά μέσα και η συνεύρεση των τεχνών-καλλιτεχνών αποτελούν βασικό πεδίο πειραματισμού. 

Την ίδια χρονιά ξεκινάει και την διδασκαλία εργαστηρίων Videodance στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κέντρο Duncan, AthensVideoDanceProject, WhiteLemonStudio, SOZOVisionsinMotion). 
Τον Μάρτη του 2011 αποφασίζει με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη να δημιουργήσει έναν έτερο τόπο | ιδέα | κολεκτίβα την BelleVille (www.bellevillecollective.wordpress.com). 

Παράλληλα, το 2012, γίνεται μέρος της Team Progressive, η οποία οργανώνει το Athens Video Dance Project (www.athensvideodanceproject.gr). – ένα ετήσιο φεστιβάλ videodance, που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά, ξεκινάει την συνεργασία της ως μοντέρ και οπερατέρ με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο | Θέατρο Άττις (www.attistheatre.com), με τον Σάββα Στρούμπο | Σημείο Μηδέν (www.simeiomiden.wordpress.com) καθώς και με το ετήσιο Φεστιβάλ Χορού σε Αστικό Τοπίο | one small step (www.enamikrovima.eu). 

Το Status Entropus (GSO βραβείο, ΝΥ 2007), I am a prisoner in my skull (NYU, 2007), BREATH/e (Athens Videoart Festival 2010), Κ 26 (Athens Video Dance Project 2011), επέκεινα (Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, 2012), UNDER (Moving Silence Festival, Goethe Institute Athens 2012), Running into the Wild (Θέατρο Εμπρός, 2012), μηλαλιά (Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, 2012) είναι μερικά από τα έργα της. 

Ενώ έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη με τους Ch.B.Christiensen (NYU), A.Yavin (Whitney Museum), M.Zira (The Kitchen), E.Poulinas (DNA), Johannes Wielend Dance Company (The Yard Festival/ Residency), Vis Motrix (ΚΘΒΕ), Ελληνικό Χορόδραμα (Μουσείο Μπενάκη), ‘Οπερα Θεσσαλονίκης (La Traviata), Mesomorph, 58+3, v.void, κιόμΩςκινείται (il raRraiso, Ίδρυμα Μηχάλης Κακογιάννης), Γκάυ Στεφάνου (TRICKY II, Τεχνόπολις) κ.ά.

Η Ελισάβετ Πλιακοστάθη είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2001 (Αθήνα) και το Middlesex University (Λονδίνο) στο μεταπτυχιακό τμήμα Choreography with Performing Arts το 2003. Παρακολουθησε το τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού στο κέντρο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις» (Αθήνα/2004-2007).


Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε βασική χορεύτρια και εκπαιδεύτρια ομάδων εθελοντών στην τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, σε χορογραφία Αποστολία Παπαδαμάκη.
Το 2005 γνώρισε την Χρυσάνθη Μπαδέκα.


Την ίδια χρονιά στρέφει το ενδιαφέρον της στη χορογραφία και ιδρύει την Ομάδα χορού 58+3. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε Φεστιβάλ Χορού σε Αθήνα, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2008 η ομάδα συμμετείχε στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με καλλιτεχνικούς φορείς από την Ευρώπη για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Χορογραφεί για το θέατρο και διδάσκει χορό σε παιδιά και ενήλικες από το 2003.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, του διεθνούς κέντρου καλλιτεχνών IFEA του Λονδίνου και του Σωματείου Εργαζομένων στο χώρο του Χορού.
Το 2011 γεννιέται η BelleVille για να στεγάσει νέες πρωτοβουλίες σε ένα πιο συνεργατικό και συλλογικό πλαίσιο."

Συνεργάτες 

Βάλια Παπαχρήστου 
Όλγα Μπρούμα 
Ελεάνα Γεωργούλη
Δημήτρης Μπαμπίλης 
Παντελής Παντελόγλου
Γωγώ Βουδούρη 
Ελισάβετ Αντάπαση 
Alessandra Cappuccini > Italy
E.U.R.E.C.A. > Italy
Ευγενία Σιγαλού u
Κωσταντής Μιζάρας
Πωλίνα Κρεμαστά 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Χανιά, Ελλάδα
belleville.co@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×