op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Γιατροί του Κόσμου

Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Νοσοκομεία για ανασφάλιστους , Ανακύκλωση - Επαναχρησιμοποίηση, Εθελοντικές Οργανώσεις, Ενδυμάτων

"Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας αποτελούν δίκτυο Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).
Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα...

Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.


Δέχονται μη ληγμένα φάρμακα και μεταχειρισμένα ρούχα Δεύτερη διεύθυνση: Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, 188 63, Πέραμα, τηλ.: 210 4414788, perama@mdmgreece.gr


Πολυϊατρείο Αθήνα

Το Πρόγραμμα στηρίζεται σε 3 άξονες, περιλαμβάνοντας πρώτα την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, όπου το σύνολο του ιατρικού προσωπικού του Πολυιατρείου εξυπηρετεί τους ασθενείς κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του. 


Στη συνέχεια, υπάρχει ο άξονας Επείγοντα Περιστατικά, όπου στηρίζεται σε ένα δίκτυο εθελοντών στα νοσοκομεία όλης της χώρας, το οποίο και μεσολαβεί σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, "παρακάπτοντας" τις γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Τέλος, ο άξονας Φαρμακείο εξυπηρετεί την ανάγκη χορήγησης φαρμάκων, μετά την παρακολούθηση του ασθενούς από τους ιατρούς του Πολυιατρείου.

Στην Αθήνα το Πρόγραμμα λειτουργεί από το 1997. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 100.000 ασθενείς δέχθηκαν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο πλαίσιο του Πολυιατρείου. 

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι εξειδικευμένες ομάδες εθελοντών του προγράμματος περιθάλπτουν, κατά μέσο όρο, 14.000 ασθενείς ετησίως.

Οι κύριες χώρες προσέλευσης των εξυπηρετούμενων είναι το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, οι Αφρικανικές χώρες, το Ιράν, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Ουκρανία και η Αλβανία."


Υπνωτήριο αστέγων"Ενα νυχτερινό καταφύγιο για τους αστέγους, που τους εξασφαλίζει ένα κρεβάτι και τους δίνει τη δυνατότητα να ζεσταθούν, να κάνουν ένα μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να νιώσουν έστω και για λίγο ασφαλείς, ετοίμασαν οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ο οποίος τους παραχώρησε το οίκημα, και άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Κλίμακα, Praksis, Equal Society), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

- Το Υπνωτήριο στεγάζεται σε πενταώροφο κτίριο, έχει σταθερό ωράριο και η προσέλευση των αστέγων πραγματοποιείται μεταξύ 07:00 μ.μ.-11:00 μ.μ. και η αναχώρησή τους έως τις 9:00 π.μ., που πρέπει να ελευθερώσουν τους χώρους διαμονής.

- Υπάρχουν κανόνες, δηλαδή δεν επιτρέπονται κατοικίδια, απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, η κατοχή επικίνδυνων αιχμηρών αντικειμένων ή όπλων, για την εύρυθμη λειτουργία του.

- Πέραν της στέγασης, παρέχονται στους ωφελούμενους ντουζιέρες, χωριστές τουαλέτες ανδρών και γυναικών, όπως συμβαίνει και με τους χώρους του ύπνου, κλινοσκεπάσματα, πλυντήρια, ένας κοινός χώρος για να πίνουν το τσάι τους και να καπνίζουν, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες.Έλεγχος της Δίωξης Ναρκωτικών στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου


24-10-2013


"Σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών συνοδευόμενο από υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ. παρουσία πταισματοδίκη, μετά από επώνυμη καταγγελία που όμως δεν μας γνωστοποιήθηκε η ταυτότητα του, πραγματοποίησαν έλεγχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθόλα σωστή και νόμιμη.

Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων.

Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο την διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους.

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι."


Στοιχεία επικοινωνίας:
Σαπφούς 12, Αθήνα 105 53, Ελλάδα
info@mdmgreece.gr Τηλ.: 210 3213150, 210 3213850 http://mdmgreece.gr/epikinonia/
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×