op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Σφήνα - Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός, Πολιτικός και Πολιτιστικός Χώρος

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Παιδεία , Κοινωνικά Φροντιστήρια , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Συλλογική Διαχείριση Κοινωνικών Αγαθών, Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Συνεργατισμός, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Δίκτυα Αλληλεγγύης για Πρόσφυγες/Μετανάστες

Η ΣΦΗΝΑ αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός – πολιτικός & πολιτιστικός χώρος Κάδμου 48 Θήβα.

Ένας χώρος συνάντησης συλλογικής θεωρητικής δουλειάς αλλά και παρέμβασης στα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από τα κοινωνικά κινήματα.Η ΣΦΗΝΑ αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός – πολιτιστικός χώρος αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Θήβα.

Ένα πείραμα αλληλεπίδρασης, γνωριμίας, συντροφικότητας και συλλογικής δράσης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η συμβολή στην κοινωνική & πολιτική ενεργοποίηση των μελών & ευρύτερα
εργαζομένων, ανέργων, νέων της περιοχής, η προώθηση της συλλογικής συζήτησης & δράσης κόντρα σε λογικές ανάθεσης σε κάθε λογής ειδήμονες, η προώθηση της αλληλεγγύης & του αλληλοσεβασμού ως βασικής αρχής πολιτισμού κόντρα σε λογικές διαχωρισμών (φυλετικών- εθνικών-θρησκευτικών-πολιτικών), η ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας ως βασικό κριτήριο των 
επιλογών μας κόντρα στη λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων, η αναζήτηση & ο πειραματισμός σε νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης κόντρα στην αποθέωση του κέρδους & του χρήματος.


Η οργάνωση & προώθηση κοινωνικών δράσεων για την προάσπιση & διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής (παιδεία – υγεία – κοινωνική  ασφάλεια/πρόνοια – πολιτισμός - περιβάλλον). 

Ένας χώρος συνάντησης συλλογικής θεωρητικής δουλειάς αλλά και παρέμβασης στα ζητήματα που αναδεικνύονται μέσα από τα κοινωνικά κινήματα. 

Ένα πείραμα αλληλεπίδρασης, γνωριμίας, συντροφικότητας και συλλογικής δράσης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Η ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών κλπ. και η κινητοποίηση των μελών του και όλων των κατοίκων για την επίλυσή τους.Η προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής από κάθε καταπάτηση, επορευματοποίηση ή τσιμεντοποίηση και η διεκδίκηση υποδομών (περιβαλλοντικών, 
συγκοινωνιακών, αθλητικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών) και γενικά μέσων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.


Η καλλιέργεια πνεύματος & δράσεων έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Η αναζήτηση & οργάνωση δράσεων στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και των κυρίαρχων πολιτικών αντιμετώπισής της που οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα στο έπακρο (ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι-κοινωνικό παντοπωλείο – φροντιστήριο κλπ).


Η ανάπτυξη αγώνων για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την επικράτηση δίκαιης ειρήνης στην περιοχή μας και στον κόσμο. Η συνεργασία του με άλλους συλλόγους και μαζικούς φορείς με στόχο την προώθηση των σκοπών της.

Η επαφή και συνεργασία με συλλόγους και οργανώσεις άλλων χωρών για την αλληλογνωριμία και ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.


Η συλλογικότητα είναι ανοικτή σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα που σέβεται τις βασικές αρχές λειτουργίας της και πέρα από θέσεις πολιτικής αρχής κάθε μέλους, σέβεται τις αρχές της δηλαδή την αυτονομία από κράτος, κόμματα, θεσμούς και αστικά ΜΜΕ, απόρριψη τυπικής και άτυπης ιεραρχίας, καταπολέμηση του σεξισμού-ρατσισμού, προώθηση των λογικών της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης τόσο στην καθημερινότητα όσο και στους κοινωνικούς αγώνες.
4o Αντιφασιστικό -Αντιρατσιστικό φεστιβάλ 24-25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Δημοτικό γήπεδο μπάσκετ Αγ. Νικολάου Θήβας

από @ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ & Η Σφήνα - αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος

Ημέρα/Ώρα: 24/06/2017 στις μεσημέρι

Τοποθεσία: ΘΗΒΑ / ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΗΠ. ΜΠΑΣΚΕΤ

Το καπιταλιστικό σύστημα ανέκαθεν όταν βρίσκεται σε κρίση αναζητεί τον πόλεμο και την αναταραχή για να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του και να εξασφαλίσει την διαιώνισή του.

Στις συνθήκες πολέμου, που δημιουργεί, ενορχηστρώνει ευχερέστερα την επίθεση του στα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις. Δημιουργεί καταστάσεις αναγκαστικής προσφυγιάς - μετανάστευσης και όξυνση φαινόμενων ρατσισμού, φασισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας σε συνεργασία με τον Αυτοδιαχειριζόμενο Πολιτικό, Κοινωνικό & Πολιτιστικό χώρο η "ΣΦΗΝΑ", με αταλάντευτη πεποίθηση ότι η συλλογική συνειδητοποίηση και δράση συνιστούν την αυτονόητη «μαγιά» του αποτελεσματικού αγώνα εναντίον των παραπάνω φαινομένων, διοργανώνουν το 4ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Γήπεδο Μπάσκετ του Αγ.Νικολάου το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Ιουνίου 2017. Σε μια γιορτή Αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και προς όλα τα θύματα και υποζύγια της εντεινόμενης καπιταλιστικής λαίλαπας.

Ακόμα και η ίδια η διοργάνωση του φεστιβάλ , χωρίς χορηγούς με αυτοργανωμένο και αντιιεραρχικό τρόπο και με εθελοντική και χωρίς αμοιβή συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών συνιστά μια πολιτική πρόταση.
Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στο φεστιβάλ, διαλύοντας τον φόβο και την προκατάληψη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Έναρξη 18:00

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ (Παρουσιάσεις αυτοοργανωμένων εκδόσεων)

 

Θεματική 1ης ημέρας:

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ανοιχτή συζήτηση - ενημέρωση με τη συμμετοχή μελών Αυτοοργανωμένων δομών

 

Συναυλία

BEYOND THIS EARTH

NOX DIE

LEGACY

BLEM

ΦΡΑΞΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 Έναρξη 18:00

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ (Παρουσιάσεις αυτοοργανωμένων εκδόσεων)

Θεματική 2ης ημέρας:

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

Ομιλητές:

ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

(Μέλος Συντονισμού για Προσφυγικό - Μεταναστευτικό Σωματείων συλλόγων - συλλογικοτήτων)

ΜΩΧΑΜΕΝΤ

Μέλος Κόμματος Εργασίας Τουρκίας (EMEP partisi)

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
Στοιχεία επικοινωνίας:
Κάδμου 48, Θήβα 322 00, Ελλάδα
https://sfina.espivblogs.net/2016/02/05/%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×