op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κινηματογραφιστές σε κρίση Εικαστική Κολεκτίβα

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Εργασιακές Κολεκτίβες, Εικαστικές Κολεκτίβες

"Οι Κινηματογραφιστές σε κρίση Εικαστική Κολεκτίβα αποτελούν δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Είμαστε οι «Κινηματογραφιστές σε κρίση».

Μια ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνών που στην δύσκολη εποχή που περνάμε όλοι (και ιδίως σε ότι αφορά στη δημιουργία και τον πολιτισμό), αποφασίσαμε να απαντήσουμε με αυτό που πάντα θέλαμε να κάνουμε, δηλαδή να μιλήσουμε με εικόνα και φωνή επίκαιρη, για όλα αυτά που μας προβλήματίζουν, μας απογοητεύουν, μας φοβίζουν, αλλα και που μας δίνουν ελπίδα.


Οι «Κινηματογραφιστές σε Κρίση» παρουσιάζουν μια ταινία για όλους αυτούς που ο Χρόνος τους δεν έγινε ποτε Χρήμα.

Σενάριο: Iωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας - Mοντάζ: Νίκος ΒουρλιώτηςΔιαλέξαμε να το πούμε μέσα από ταινίες σιωπηλές, αλλά ποτέ βουβές, επίκαιρες αλλα και διαχρονικές. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε.

Αν αυτή η πρόσπάθεια εκφράζει και εσάς, δείτε το πως μπορείτε να μας υποστηρίξετε στο «Γίνετε Συμπαραγωγοί». Η συνέχεια επί της οθόνης!Είμαστε οι «Κινηματογραφιστές σε κρίση».

Είμαστε μια ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνών. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο χρόνων,
(μιας και τώρα λόγω ανεργίας έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο) και να φτιάξουμε τις δικές μας κινηματογραφικές
ταινίες. Έμπνευσή μας η (πραγματική) καθημερινότητα, μέσα από μία ματιά σουρεαλιστική,γλυκόπικρα κωμικοτραγική,όπως η ίδια η ζωή.

Η κρίση όμως μας έκλεισε την πόρτα.Το ίδιο και κάποια τηλεοπτικά κανάλια… Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σας και να σας καλέσουμε να γίνετε συμπαραγωγοί και υποστηρικτές μας. Μόνο αυτός ο τρόπος μας απομένει για να συνεχίσουμε μια δημιουργική προσπάθεια που πιθανόν να ενδιαφέρει και εσάς.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε:

Με οποιαδήποτε προσφορά τεχνικής υποδομής για τη δημιουργία μίας κινηματογραφικής ταινίας. (μεταχειρισμένα φώτα, ανακλαστήρες,βάσεις στήριξης, κ.ά.)
Με οποιαδήποτε ιδέα για την προώθηση των παραγωγών μας.

Με οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη (έστω και 1 ευρώ!) μέσα από την υπηρεσία του Paypal
ή μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό της τράπεζας Probank
Αρ. Λογαριασμού: 5210 9800 0039 1472
IBAN: GR21 0540 0180 0003 9886 0011 010

Για την πρώτη μας παραγωγή, που μπορείτε ελεύθερα να δείτε, μας ενίσχυσαν συγγενείς και φίλοι. Τους αφιερώνουμε την πρώτη μας ταινία και ευελπιστούμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

Σας Ευχαριστούμε θερμά!"Μεταθανάτια Συνέντευξη με έναν Χίτλερ (2013) / Διάρκεια: 15'
Η αποκλειστική μεταθανάτια συνέντευξη του Χίτλερ απ' την Κόλαση του...παραδείσου!
Σενάριο: Ιωάννα Γεροκωνσταντή Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας: Σίσσυ Μόρφη Μοντάζ: Περίνα Ντούλου
Ηχοληψία: Αλέξιος Ρουπαλιώτης Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Νάκος
Υποτιτλισμός: Μαργαρίτα Καλύβα Styling: Κυριακή Ρακιτζόγλου
Ποίηση: Μανώλης Μεσσήνης
"Οι κινηματογραφιστές σε κρίση" είναι μια ομάδα νέων δημιουργών, άνεργων στην πλειοψηφία τους, που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την πρώτη ταινία τους "Ικέτες". Γνωρίστε τους μέσα από την πρώτη τους διαδικτυακή συνέντευξη στο in.gr/cine.

Η κρίση φέρνει γκρίνια αλλά όπως όλα δείχνουν λειτουργεί και ως καταλύτης συνεργασίας, δημιουργίας, ευρηματικότητας! Εν προκειμένω, το αποδεικνύει μια ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνών που αποφάσισαν, κόντρα στην οικονομική δυσχέρεια, η οποία τους "εξασφαλίζει" περίσσεια ελεύθερου χρόνου, να αντιδράσουν δημιουργικά!

Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο χρόνων, μια και τώρα λόγω ανεργίας έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, και να φτιάξουν τις δικές τους κινηματογραφικές ταινίες.

Πρώτη τους απόπειρα οι «Ικέτες», τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε, ενώ παρακάτω ακολουθεί η πρώτη διαδικτυακή τους συνέντευξη στο in.gr/cine. Η ταινία αφορά το πολιτικό σύστημα, τις επιλογές που κάνουμε ελεύθερα (;)και ...τις σχέσεις! Γνωρίστε τους!
Σενάριο: Iωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας - Mοντάζ: Νίκος Βουρλιώτης

"Πώς προέκυψε η ιδέα για τον σχηματισμό της ομάδας, ποιοί ήταν οι πρωτεργάτες;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Η ιδέα υπήρχε αρκετό καιρό τώρα. Λόγω της γενικότερης κατάστασης και της ανεργίας, βρήκαμε τον χρόνο και αποφασίσαμε αυτό που πάντα υπήρχε ως θεωρία να το κάνουμε πράξη. Η βασική ομάδα αποτελείται από τρία άτομα, την Ιωάννα Γεροκωνσταντή (σενάριο), τον Λάζαρο Ανδριώτη (σκηνοθεσία) και τον Νίκο Βουρλιώτη (κάμερα – μοντάζ). Απαντάμε στις ερωτήσεις σας και οι τρείς μαζί.

Πόσα μέλη αριθμείτε μέχρι τώρα και ποιος ο άμεσος ή και οι απώτεροι στόχοι σας;


Κινηματογραφιστές σε κρίση: Αριθμούμε 17 μέλη (επαγγελματίες ηθοποιοί και τεχνική υποστήριξη). Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ταινίες με την προοπτική να καταφέρουμε σύντομα να φτιάξουμε και μια μεγάλου μήκους παραγωγή. Έχουμε ολοκληρώσει δυο παραγωγές των 25 λεπτών και αυτό το διάστημα ολοκληρώνουμε και μια τρίτη.

Πώς αντιμετωπίζετε το κόστος των παραγωγών σας;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Το αντιμετωπίζουμε συμμετέχοντας όλοι σε όλα, με την υποστήριξη συγγενών και φίλων και φυσικά με την ευρηματικότητα στον τομέα του τεχνικού εξοπλισμού και του σεναρίου. Στην ιστοσελίδα μας www.cineincrisis.gr μπορεί όποιος θέλει να μας υποστηρίξει (και) οικονομικά.

Απολαμβάνετε τη διαδικασία και τι καινούριο φέρνει η κρίση στη δουλειά σας;


Κινηματογραφιστές σε κρίση: Η διαδικασία μιας παραγωγής είναι ο δρόμος ενός δημιουργού που απολαμβάνει με όλο του το είναι το κάθετί που ανακαλύπτει. Όσο για το καινούργιο που φέρνει η κρίση στη δουλειά μας, είναι οι νέες ιδέες, η διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων κάτω από μια άλλη οπτική γωνία, που ούτε καν είχαμε υποψιαστεί, και, σίγουρα, η στήριξη που προσφέρει ο ένας στον άλλον.

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος σε αυτήν την περίοδο κρίσης ή δυσκολεύει τα πράγματα;


Κινηματογραφιστές σε κρίση: Μην έχοντας άλλη διέξοδο, την πλησιάσαμε δειλά δειλά και τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι με πολλή δουλειά και μεράκι θα…σταθεί στο πλευρό μας.

Πόσο σας βοηθά η κοινωνική δικτύωση;


Κινηματογραφιστές σε κρίση:Αυτό ειλικρινά δεν μπορούμε να το απαντήσουμε ακόμα, ίσως γιατί η καθημερινή «εργασιοθεραπεία» μας, κρατά πολλές ώρες. Σίγουρα πάντως την θεωρούμε σύμμαχό μας, άλλωστε χωρίς αυτή δεν θα δίναμε την πρώτη μας διαδυκτιακή συνέντευξη σε σας!

Εκτός από το internet προβάλλετε κάπου τις ταινίες σας;


Κινηματογραφιστές σε κρίση: Προς το παρόν όχι, αλλά ελπίζουμε πολύ σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για να δεχθείτε νέα μέλη και ποιες είναι αυτές;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Φυσικά και θα δεχόμασταν καινούργια μέλη στην ομάδα μας. Η μόνη προϋπόθεση είναι το κοινό όνειρο!"

ΠΗΓΗ in.gr
Συνέντευξη: Τζένη Παπαγεωργίου


Στοιχεία επικοινωνίας:
Αθήνα 105 57, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×