op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Περάματος

Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ

"Ελάτε να χτίσουμε ένα αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό μέτωπο στη γειτονιά, στα σχολεία, στις δουλειές μας!


Η κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» είναι μια οργάνωση μεταναστών και ντόπιων εργαζομένων και νέων. 


Παλεύουμε για: 

Ελεύθερη μετακίνηση των μεταναστών/-τριών και των προσφύγων: Να σταματήσουν οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων στα ανατολικά και τα δυτικά σύνορα. Να μην κατασκευαστεί το τείχος του αίσχους στον Έβρο. Κατάργηση της FRONTEX και των συνοριοφυλακών. Να σταματήσουν οι απελάσεις. Ξενώνες φιλοξενίας αντί για στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κατάργηση της συμφωνίας “Δουβλίνο ΙΙ” που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα εισόδου της Ε.Ε. Κονδύλια για τη φιλοξενία και την ένταξη των μεταναστών, όχι για την “αποτροπή της μετανάστευσης”. 

Η στρατιωτικοποίηση των συνόρων δολοφονεί τα θύματα των πολέμων, των δικτατοριών και της οικονομικής εξαθλίωσης που οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ επιβάλλουν στις χώρες τους. Η μετανάστευση δεν “αποτρέπεται” με αστυνομικά μέτρα. 

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στα εκστρατευτικά σώματα του ΝΑΤΟ. Να διακοπούν οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με τα δικτατορικά καθεστώτα και το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/-τριών. Άσυλο στους πρόσφυγες:Κανένας άνθρωπος δεν είναι “λαθραίος”. 

Μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά και δικαιώματα συνεπάγεται χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων προς όφελος των εργοδοτών. Η ανασφάλιστη εργασία ντόπιων και μεταναστών μεγαλώνει τις μαύρες τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Από την αναγκαστική «παρανομία» των μεταναστών και των προσφύγων που επιβάλλει το κράτος, θησαυρίζουν τα λαμόγια των κυκλωμάτων «νομιμοποιήσεων» και ωθούνται χιλιάδες άνθρωποι στο περιθώριο. Νομιμοποίηση/άσυλο σε κάθε μετανάστη/πρόσφυγα που ζει στη χώρα σημαίνει καλύτερες συνθήκες ζωής για τους μετανάστες, άμβλυνση της πίεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι από τα αφεντικά τους, ενίσχυση του κοινού αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων που χτυπιούνται από κοινού την ώρα της οικονομικής κρίσης . 

Ίσα κοινωνικά δικαιώματα για όλους: Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση την υγειονομική περίθαλψη και τις κοινωνικές παροχές για κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, ανεξάρτητα από «νομικό καθεστώς», εθνικότητα, καταγωγή, θρησκεία, φυλή ή χρώμα δέρματος. Οι μετανάστες εργαζόμενοι υπόκεινται σε έμμεση και άμεση φορολογία, παράγουν πλούτο και δημιουργούν με την εργασία τους νέες θέσεις εργασίας. Η άρνηση βασικών δικαιωμάτων στους μετανάστες δεν συνεπάγεται καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες για τους ντόπιους εργαζόμενους. 

Αντίθετα εξυπηρετεί την υποβάθμιση κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού για όλους. Ίσα πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες/-τριες: Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ. Δικαίωμα ψήφου για τους μετανάστες σε τοπικές και εθνικές εκλογές. 


Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ζουν εδώ και δουλεύουν σκληρά για δεκαετίες πλάι-πλάι με τους ντόπιους εργαζόμενους. Γέννησαν παιδιά, δημιούργησαν οικογένειες, δεσμούς και σχέσεις με την ελληνική κοινωνία. Δικαιούνται κάθε πολιτικό δικαίωμα που απολαμβάνουν και οι γηγενείς. Τα πολιτικά δικαιώματα δεν είναι κληρονομικά. Δεν αποτελούν εθνικό προνόμιο μιας «ανώτερης φυλής» που προέρχεται από τα βάθη των αιώνων. 

Η άρνηση δικαιωμάτων στους «αλλογενείς» δημιουργεί διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων με διαφορετικά δικαιώματα και διασπά τους εργαζόμενους. Βοηθά μόνο την τάξη των καπιταλιστών που έχει την οικονομική εξουσία να εκμεταλλεύεται τη διαφορετική μας θέση για να διατηρεί την κυριαρχία της. Ελευθερία έκφρασης και ισότητα κάθε θρησκείας: 

Δημιουργία λατρευτικών χώρων και νεκροταφείων για κάθε θρησκεία και δόγμα. Όχι στην ισλαμοφοβία και την στοχοποίηση των μουσουλμάνων ως δυνάμει “τρομοκράτες”. Διαχωρισμός της ορθόδοξης εκκλησίας από το κράτος και δραστική φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. 

Η άρνηση στην ελευθερία έκφρασης άλλων θρησκειών ενισχύει σκοταδιστικούς κύκλους στους κόλπους της κυρίαρχης ορθόδοξης εκκλησίας και εντείνει την επιρροή φονταμενταλιστικών ιδεών στους κόλπους των καταπιεζόμενων θρησκευτικών κοινοτήτων. Διάλυση των φασιστικών συμμοριών: Συμμορίες νοσταλγών της χούντας και του Χίτλερ επιχειρούν με την ανοχή της αστυνομίας και και την κάλυψη της επίσημης αντι-μεταναστευτικής πολιτικής να μετατρέψουν τις γειτονιές και τα σχολεία μας σε άντρα ρατσιστικής βίας. 

Η μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι απαραίτητη για να μην επιτρέψουμε στους νεοναζί δολοφόνους να νομιμοποιούν την εγκληματική τους δράση και να ενισχύουν τα τάγματα εφόδου τους. 

Απώτερος στόχος των φασιστών είναι το χτύπημα των εργατικών αγώνων, των συνδικάτων και της αριστεράς, η φίμωση κάθε προοδευτικής και δημοκρατικής φωνής. Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας. Δουλειά για όλους, όχι μειώσεις μισθών και απολύσεις – Ένταξη των μεταναστών εργατών/-τριών στα συνδικάτα: Την ώρα των μέτρων βαρβαρότητας που επιβάλλουν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι μαζί με την τρόϊκα και τις κυβερνήσεις του μνημονίου, η ενότητα των εργαζομένων και ο κοινός μας αγώνας είναι μονόδρομος. 

Τα συνδικάτα χρειάζεται να εντάξουν στις γραμμές τους κάθε εργαζόμενο με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους αδήλωτους εργαζόμενους, τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά. Ντόπιοι και μετανάστες αγωνιζόμαστε μαζί. 

Διεκδικούμε λεφτά στους ανέργους και όχι στους τραπεζίτες. Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για όλους. Δραστική μείωση της φορολογίας στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Πάγωμα των εξοπλιστικών δαπανών, όχι των κονδυλίων για παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια."          

Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Περάματος είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και αποτελεί οργάνωση μεταναστών, εργαζομένων και νέων.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Πέραμα 188 63, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×