op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία-Movement of artists with disabilities

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

Στόχος της κίνησης ανάπηρων καλλιτεχνών είναι:

• Συσπείρωση και ανάδειξη των ανάπηρων καλλιτεχνών.

• Ανάδειξη όσων ιστορικά περιθωριοποιήθηκαν εξαιτίας της “μη κανονικότητας”.

• Διασφάλιση στην πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον των αναπήρων.

• Διασφάλιση στην πρόσβαση στο περιεχόμενο της τέχνης.

• Αξίωση ενεργής διοργάνωσης/συμμετοχής σε δράσεις που αφορούν τους ανάπηρους.


Οι Ανάπηροι Καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει ένα ζωντανό πολιτισμό τεχνών που ενσωματώνει την ατομική και συλλογική εμπειρία της αναπηρίας και συμβάλλει στο καλλιτεχνικό τοπίο της χώρας μας.

Παράλληλα και μέσα από την τέχνη προωθείται ο αγώνας για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των αναπήρων.

Ο πραγματικός καλλιτέχνης δεν είναι αυτός που κατακρεουργείται από το “κτήνος”, αλλά αυτός που με κόπο καταφέρνει τελικά να το δαμάζει.


Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» Συντεχνία του Γέλιου αναζητούν κινητικά ανάπηρο ηθοποιό, χρήστη αμαξιδίου, σκηνικής ηλικίας 20-30 για τις ανάγκες του θεατρικού έργου «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για την ερχόμενη χειμερινή θεατρική σεζόν. Θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις την Τρίτη 03.7.2018 μεταξύ 11.00 και 18.00 στο χώρο Apparat Athen - Βρύγου 10, Νέος Κόσμος.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για δηλώσεις συμμετοχής / ραντεβού και για να αποσταλούν κείμενα για προετοιμασία, στο mail: strongersuperman.gr@gmail.com και στα τηλέφωνα
6976 98 38 97 (Βασίλης Κουκαλάνι) και 6977 20 22 16 (Αντώνης Ρέλλας).


Accessibility Hackathon


Η Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία συμμετέχει και υποστηρίζει το Accessibility Hackathon που διοργανώνεται από το UtechLab του Ιδρύματος Ευγενίδου με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Google, το Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών ΚΕΑΤ και το Ίδρυμα Κωφών.

Τo Accessibility Hackathon είναι ένας μαραθώνιος ανάπτυξης προσβάσιμων εφαρμογών και εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία.

https://www.facebook.com/DisArtMove/videos/1674516660069/


Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν να διαγωνιστούν για να λύσουν προβλήματα προσβασιμότητας, να μάθουν τεχνολογίες προσβασιμότητας και να συνεργαστούν περνώντας ευχάριστα.

Στόχος είναι να σχεδιαστούν πρωτότυπες προσβάσιμες εφαρμογές για το διαδίκτυο και για τα κινητά τηλέφωνα (Web and mobile applications) και/ή εφαρμογές για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ανθρώπων με αναπηρία γενικότερα.

Το Hackathon απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες με γνώσεις, στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό ή/και σε θέματα αναπηρίας, καθώς και το ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά.

Για δηλώσεις συμμετοχής, συμπληρώσετε και υποβάλετε την αίτηση που θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: web.eef.edu.gr/hackathon (έως τις 23 Απριλίου 2017).

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Movement of Disabled Artist είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας ΟικονομίαςΣτοιχεία επικοινωνίας:
Ροδόπης 1, Χαλάνδρι 152 34, Ελλάδα
strongersuperman.gr@gmail.com 6976 98 38 97 (Βασίλης Κουκαλάνι) και 6977 20 22 16 (Αντώνης Ρέλλας) https://www.facebook.com/DisArtMove/photos/a.273066739407745.61091.145223815525372/1332333353481073/?type=3
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×