op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κίνηση Ζακυνθινών πολιτών ενάντια στην κρατική και τραπεζική αυθαιρεσία

Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

Η Κίνηση Ζακυνθινών πολιτών ενάντια στην κρατική και τραπεζική αυθαιρεσία αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στη Ζάκυνθο. Κίνηση Ζακυνθινών Πολιτών – “Κανένας μόνος του στην κρίση”

"Είμαστε άνθρωποι που έμειναν άνεργοι, είμαστε εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που είδαν το μισθό και τη σύνταξη τους να πετσοκόβεται, είμαστε έμποροι, επαγγελματίες μικροξενοδόχοι και αγρότες που στενάζουμε από τους φόρους, τα χαράτσια και τις ασφαλιστικές εισφορές. Αδυνατούμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια που κάποτε πήραμε από τις τράπεζες, και τώρα κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα σπίτια μας.


Τράπεζες και διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που «αγοράζουν» από τις ελληνικές τράπεζες τα «κόκκινα δάνεια» μας πίνουν το αίμα. Σκοπός είναι να γίνουμε φτωχότεροι και η Τράπεζα και ο κάθε μεγαλοεφοπλιστής μέτοχός της πλουσιότερος.


Προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση τους αρχικά ισοπέδωσαν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και μισθολογικό δικαίωμα εκατομμυρίων ανθρώπων και τώρα θέλουν τη γη, τα σπίτια, τα χωράφια και κάθε κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο που μας έχει απομείνει. Ετοιμάζονται να κάνουν χρυσές δουλειές παίρνοντας κοψοχρονιά τα σπίτια του κόσμου και τη δημόσια περιουσία που με την σειρά της βγαίνει στο σφυρί.


Ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει την υπερφορολόγηση των μικρών ή και μηδενικών εισοδημάτων μας, της μικρής ακίνητης περιουσίας μας και σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο δημεύοντας και κατάσχοντας συντάξεις και λογαριασμούς μισθοδοσίας. 


Η ανεργία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, τα είδη πρώτης ανάγκης όλο και ακριβαίνουν, ο μισθός κατάντησε επίδομα, δεν έχουμε Παιδεία, Υγεία, δεν έχουμε ούτε ψωμί, μας κόβουν το ρεύμα και τη θέρμανση. 


Τώρα οι πλειστηριασμοί βρίσκονται προ των πυλών, θέλουν να πάρουν τον μόχθο μας, το σπίτι μας, την αξιοπρέπειά μας. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ! Αυτό είναι που πρέπει να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε και να σταματήσουμε!


Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε συλλογικά! 


Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και όσα μας ανήκουν! 


Ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, κάποιοι συμπολίτες μας, έχουν δημιουργήσει πολύμορφες πρωτοβουλίες εδώ και καιρό. Αυτές οι εθελοντικές πρωτοβουλίες σε Αθήνα, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας, έχουν σταματήσει πλειστηριασμούς σε πρώτες κατοικίες ανέργων, χαμηλόμισθων και άλλων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. 


Για να σώσουμε τα σπίτια μας πρέπει να ξεβολευτούμε από τους καναπέδες. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε τους συγγενείς, τους φίλους μας, την γειτονιά μας. Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται, τα μέλη των παραπάνω πρωτοβουλιών, ως αυτόκλητοι «Ζορό», δηλαδή 10-20 γενναίοι που θα αφιερώσουν την ζωή τους, για να σώζουν σπίτια άλλων. Αυτοί οι άνθρωποι, θέλουν υποστήριξη.


Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθένας από εμάς που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, δεν πρέπει να κρύβεται άλλο! Δεν είμαστε μπαταχτσήδες, κακοπληρωτές, απατεώνες! Μας πετσόκοψαν το εισόδημα, για να σωθούν οι τράπεζες που δήθεν χρεοκόπησαν, χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη. Η αλήθεια είναι ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις χάρισαν στους τραπεζίτες 260 δις ευρώ φορτώνοντάς τα στις πλάτες των πολιτών.


Δράση τώρα! Αντίσταση στις γειτονιές!


Τέτοια πρωτοβουλία πολιτών επιθυμούμε να φτιάξουμε και στη Ζάκυνθο. Είναι ανάγκη, από αύριο ακόμα, πολίτες, συλλογικότητες, σωματεία, πρωτοβουλίες, φορείς, να συντονίσουμε τη δράση μας. Να δράσουμε αποτελεσματικά, να βρούμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, αλλά να πείσουμε και τους υπόλοιπους για την ανάγκη της επίδειξης αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε το πρόβλημα δεν είναι δικό μας το δημιούργησαν σκόπιμα.


Πως θα δράσουμε:


Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια, στους φόρους, στις ασφαλιστικές εισφορές, στις τοκοχρεολυτικές δόσεις των Τραπεζών, καταγραφή περιπτώσεων συμπολιτών μας με σοβαρά προβλήματα, παροχή κατευθυντήριων συμβουλών για νομική αντιμετώπιση των προβλημάτων, συγκρότηση ομάδων παρέμβασης - παρεμπόδισης πλειστηριασμών, ομάδες ενημέρωσης για να μπορούμε να έχουμε ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης.


Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος! 


Από τον καναπέ δεν σωζόμαστε!


Αν συνηθίσεις στην σιωπή σειρά μετά έχει ντροπή..."

Κίνηση Ζακυνθινών Πολιτών Ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική Αυθαιρεσία: Εκδήλωση – Συνάντηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις"

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου
ΩΡΑ 10:30

Ομιλητές: Κνήτου Κατερίνα, Νομική ομάδα Πολιτών ενάντια στα χαράτσια & τους πλειστηριασμούς

Οργάνωση: Αλληλεγγύη για όλους

Θέμα: Πλειστηριασμοί ακινήτων, οδηγός επιβίωσης
Ζαπατίνα Μαρία, Υπεύθυνη εθελοντών μητροπολιτικού κοινωνικού ιατρείου Ελληνικού

Θέμα: Οργάνωση και διαχείριση εθελοντικών κοινωνικών δομών, Γυφτάκης Γεράσιμος, ΙΝΚΑ Ζακύνθου


Θέμα: Υπερχρεωμένα νοικοκυριά - αναστολή πλειστηριασμών, νομική προστασία πολιτών από την κρατική & τραπεζική αυθαιρεσία, Σακκάς Ιωάννης, πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου (σύνδεση)


Η κατοικία ως χώρος επαρκούς στέγασης (ατομικά ή της οικογένειας) αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και προστατεύεται ως αντικείμενο Ειδικής Φροντίδας από το Κράτος κατ΄άρθρο 21 παρ 4 Συντάγματος.

Υπό την έννοια αυτή κάθε ενέργεια, κρατική ή ιδιωτική που κινείται προς την κατεύθυνση απώλειας της πρώτης κατοικίας αποτελεί άμεση προσβολή του πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος προστασίας της πρώτης κατοικίας ως χώρου επαρκούς στέγασης και συμπεριφορά εκτός συνταγματικού περιβάλλοντος.

Λεχουρίτης Γεώργιος, Πρόεδρος ΙΝΚΑ (σύνδεση)

Θέμα: Δάνεια, χρέη προς το Δημόσιο & τα ασφαλιστικά ταμεία. Αντιμετώπιση
Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωνίδα Ζώη 21 Ζάκυνθος
E-mail: kizapekta@hotmail.gr Τηλ.: 26950 27138
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×