op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης Λακωνίας

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια

"Το Κοινωνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης Λακωνίας είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Σπάρτη. Είμαστε άνθρωποι που γνωριζόμαστε από παλιά ή συναντηθήκαμε σε κινήσεις πολιτών εξ αφορμής της οικονομικής κρίσης. 

Αντιλαμβανόμαστε, ότι όσο η κρίση βαθαίνει, όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά. Διαμορφώνεται μια νέα σκληρή πραγματικότητα με την κοινωνία να βρίσκεται σε κρίση, την οποία πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε.

Στις επόμενες <δύσκολες > μέρες που έρχονται εμείς, που δεν είμαστε διατεθειμένοι να σταθούμε στην ουρά των συσσιτίων που οργανώνει η εκκλησία ή κάποιος φιλάνθρωπος, αντιληφθήκαμε την ανάγκη δημιουργίας νέων δομών μέσα στην κοινωνία που να στηρίζονται στον άνθρωπο και να εξυπηρετούν αυτόν και όχι τους αριθμούς.

Είμαστε μια ανοιχτή συνέλευση που λειτουργεί χωρίς ιεραρχία, με μέλη ισότιμα χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Αν και όλοι προερχόμαστε από διάφορους πολιτικούς χώρους καταφέραμε μέσα από τις συζητήσεις μας να βρούμε έναν κοινό τόπο και να συμφωνήσουμε στη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών. 

Στην Αργεντινή, όταν το Δ.Ν.Τ. ισοπέδωσε τα πάντα, δημιουργήθηκαν 800 περίπου όμιλοι βιοκαλλιεργητών, φτιάχτηκαν παντού αστικοί λαχανόκηποι, αγορές απευθείας διάθεσης τροφής, χιλιάδες λέσχες ανταλλαγών που κυκλοφόρησαν 200 εκατομμύρια κοινωνικών χαρτονομισμάτων.

Με το ξεκίνημα της κρίσης οι Γάλλοι δημιούργησαν 1500 Ενώσεις απευθείας διάθεσης τροφής μέσω των οποίων χιλιάδες παραγωγοί διαθέτουν τα προϊόντα τους στις γειτονιές με πολύ χαμηλό κόστος συναλλαγής.


Στη χώρα μας ήδη 14 δήμοι της Αττικής έχουν φτιάξει ή ετοιμάζουν Αστικούς Αγρούς. Το λεγόμενο <κίνημα της πατάτας>, που στην αρχή χλευάστηκε από ορισμένους, κατόρθωσε να επεκταθεί σε λάδι, όσπρια, λαχανικά, γαλακτοκομικά και τροφοδοτεί πάνω από 200 κοινωνικά παντοπωλεία που λειτουργούν δήμοι ή φορείς.

Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 8μ.μ., στο νεοκλασικό Τσιριγώτη, στη λαϊκή αγορά. 

Γίνονται ήδη μαθήματα capoeira και αρχαίων ελληνικών, ξεκινούν μαθήματα χρήσης υπολογιστή και μαθήματα ξένων γλωσσών, ενώ υπάρχουν προτάσεις για συλλογικές κουζίνες και μουσικές βραδιές. 

Επίσης, τις ώρες που είναι ανοιχτός ο χώρος, λειτουργεί μόνιμο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι.

Σας καλούμε να μοιραστούμε εκτός από τα πράγματα, ιδέες και συναισθήματα. Με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και σεβασμό ο ένας στον άλλο να μετατρέψουμε την κρίση σε δική μας ευκαιρία.


Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και επειδή πιστεύουμε πως η λύση στα προβλήματά μας δεν μπορεί παρά να είναι συλλογική, αποφασίσαμε να βρισκόμαστε, να συζητάμε, να διασκεδάζουμε, να οργανωνόμαστε και να δρούμε μαζί!"


Δράσεις

• Το στέκι της Τρίτης Ανοιχτές συναντήσεις κάθε Τρίτη από τις 8 μμ

• Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι Λειτουργεί μόνιμα τις Τρίτες 8-10μμ, Πέμπτες 8-10μμ, Παρασκευές 6-8μμ και γενικά τις ώρες που θα είναι ανοιχτός ο χώρος.

• Προπονήσεις Capoeira Ανοιχτά μαθήματα Capoeira κάθε Παρασκευή 6-8 μμ.

• Μαθήματα χρήσης υπολογιστών Ανοιχτά μαθήματα χρήσης υπολογιστών.

• Μαθήματα αγγλικών Ανοιχτά μαθήματα αγγλικών.

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες - email: ckalogerakou@hotmail.com ή από κοντά κάθε Τρίτη μετά τις 8 το βράδυ, στο Στέκι της οδού Βρασίδου 140 ( κοντά στη Λαϊκή αγορά).

Βρασίδου 140, δίπλα στη Λαϊκή αγορά 
email: social_net_lak@yahoo.gr
Τηλ.: 6945389714, 6938030566

Στοιχεία επικοινωνίας:
Bρασίδου 140,(νεοκλασσικό Τσιριγώτη), Σπάρτη 231 00, Ελλάδα
social_net_lak@yahoo.gr Τηλ. επικοινωνίας: 6945389714, 6938030566
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×