op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Αλληλέγγυα Παιδεία , Κοινωνικά Φροντιστήρια

"Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. 

Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις μέρες μας είναι ανεπαρκής. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενός δικτύου Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, το οποίο έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα. 

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, Α΄,Β΄,Γ΄, Λυκείου, για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών. 

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. 

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο σύμφωνα με το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό είναι: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Λατινικά Πληροφορική, Λογοτεχνία, Γραμμικό σχέδιο, Αγγλικά, Γαλλικά Ειδικά για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές οι οποίοι αποφοίτησαν από δημόσια σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης. 

Το φροντιστήριο θα λειτουργεί από 6:00 μμ έως 9:00 μμ. 


Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο δικαιούχοι είναι : 

Οι μαθητές των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου μας. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία , προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής (PDF) (DOC) στο κοινωνικό φροντιστήριο (προτυπωμένο έντυπο) θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά. 

1. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους) 

2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής. 

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. 

4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε9, θεωρημένα. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. 

5. Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό, από κρατικούς φορείς υγείας (νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία). 

6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει). 

7. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (άν υπάρχει). α : Στα γραφεία του ΚΟΙ.Π.Α.Π. Αγ. Βαρβάρας 25 (πρώην Δημαρχείο Λυκόβρυσης) στη Λυκόβρυση 1ος όροφος, καθημερινά κατά τις ώρες 10:00 – 13:00. β : Στα γραφεία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Ελ. Βενιζέλου 15 (Δημοτικό Κατάστημα Πεύκης) στην Πεύκη 1ος όροφος, καθημερινά κατά τις ώρες 10:00 – 13:00 υπόψη κας Γκιουζελάκη Κατερίνας. γ : Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης - Πεύκης (Αφροδίτης 4 Πεύκη - Ηλιακό Χωρίο), ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ κατά τις ώρες 17:00 - 19:00. Σστο 1ο Λύκειο Πεύκης (Λ. Ειρήνης & Απόλλωνος)."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Λεωφόρος Αγίας Βαρβάρας 25, Λυκόβρυση Πεύκη 141 23, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×