op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κοι.Σ.Π.Ε. Δυτικού Το.Ψ.Υ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

Αστικοί Λαχανόκηποι, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης

"Το.Ψ.Υ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Δυτικικού Τομέα Ψυχικής Υγείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ιδρύθηκε την 13/12/2005 στο νομικό πλαίσιο για την "Ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας", Νόμος 2716/99.

Ο Κοί.Σ.Π.Ε., αποτελεί μια ιδιάιτερη μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας που απαντά στην επαγγελματική και κοινωνική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά έντααξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. 

Πρόκειται για μιά νέα αντίληψη συλλογικής δράσης με δυνατότητα ανάληψης δραστηριοτήτων όπως παραγωγικές, κατασκευαστικές, κοινωνικές, αγροτικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές.

Τα μέλη συμμετέχουν στον Κοι.Σ.Π.Ε. με την αγορά μιας τουλάχιστον συνεταιριστικής μερίδας και συμβάλλουν ισότημα στις αποφάσεις που αφορούν στη διοίκηση και λειτουργία των Κοι.Σ.Π.Ε.

Ανώτατο όργανο του Κοι.Σ.Π.Ε. είναι η Γενική Συνέλευση απο την οποία εκλέγεται το Διοικητικό Συμβούλιο(επταμελές) και το εποπτικό Συμβούλιο(τριμελές).

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. απασχολεί 110 εργαζόμενους σε ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια, που έχει παραχωρήσει κατά χρήση το Ψ.Ν.Θ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ-ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (EN ISO 22000:2005)
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - CATERING
ΚΥΛΙΚΕΙΟ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ
ΚΗΡΟΠΟΙΕΙΟ
ΡΑΦΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (EN ISO 2001:2008)


Αγρόκτημα

Ο Κοι.Σ.Π.Ε. απασχολεί 120 εργαζόμενους σε ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια, που έχει παραχωρήσει κατά χρήση το Ψ.Ν.Θ., και στα 2 κατστήματά του, που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.
Το αγρόκτημα διαθέτει:

2 θερμοκήπια, εντός του Ψ.Ν.Θ., καλλιεργούνται διάφορα εποχιακά είδη οπωροκηπευτικών, όπου απασχολούνται κάποιοι εργαζόμενοι (πρώην ψυχικά ασθενείς).

12 στρέμματα που βρίσκονται στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά, πάλι με την συνεχή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

13 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργούνται , τρυγιούνται από το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου βρίσκονται στη Σαρακήνα, 401έξω από τη Θεσσαλονίκη.Εντός του Ψ.Ν.Θ., υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου διεξάγεται η όλη προετοιμασία και ολοκλήρωση (εμφιάλωση-συσκευασία-ετικέτες) του λευκού και κόκκινου βιολογικού κρασιού, με το όνομα "Ληνός".

Επίσης υπάρχει και το οπωροπωείο, εντός του Ψ.Ν.Θ., όπυ πουλιούνται διάφορα εποχιακά είδη. σε συνεργασία των εργαζομένων και του προσωπικού-εκπαιδευτικών με σκοπό την εύρυθμη και άριστη λειτουργία του Αγροκτήματος.


ΕστιατόριοΤο εστιατόριο "Ταβέρνα Κιβωτός", στεγάζεται εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και λειτουργεί απο το 1990.

Σε αυτήν ο πελάτης μπορεί να απολαύσει απο ένα φλιτζάνι καφέ, μέχρι ένα πλήρες - πλούσιο γεύμα, περιτριγυρισμένος από τις όμορφες και ποικίλες φυσικές νότες διαρρύθμισης, παρεμβάσεις από τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά με μεράκι και διάθεση. 

Επίση, μιά άλλη όψη της είναι η λειτουργία του καλύπτοντας ανάγκες, παραγγελίες απο διάφορα σεμινάρια (ΚΕΚ), μαθήματα που διεξάγονται εντός και εκτός στο Αμφιθέατρο του Ψ.Ν.Θ., αλλά και εκτός π.χ. (Πανεπιστήμια, Αριστοτέλειο - Μακεδονίας).

Αναλαμβάνει την κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων των δήμων της πόλης.


Κυλικείο

Το κυλικείο βρίκεται εντός του Ψ.Ν.Θ..Σκοπός του είναι να εξυπηρετεί όσο πιο γρήγορα και καλύτερα γίνεται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών και των επισκεπτών του. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα εκτέλεσης των παραγγελιών και μέσω τηλεφώνου.
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι στεγάζεται εντός του Ψ.Ν.Θ. με κύριο αντικείμενο του τις αγιογραφειες, όπου απαιτείται μεράκι, σεβασμός, γνώσεις, ηρεμία, αφοσίωση και υπομονή για να ολοκληρωθεί μιά εικόνα.

Επίσης ασχολείται με τη ζωγραφική. Υπάρχουν καλλιτέχνες δημιουργοί οι οποίοι με την σειρά τους προσπαθούν να δώσουν μορφή, χρώμα, υπόσταση, παραστάσεις, να παίξουν με τα σχήματα, τα χρώματα πάνω στον καμβά, ώστε να έχουν το ανάλογο καλλιτεχνικό δημιούργημα.


ΞυλουργείοΤο ξυλουργείο με σύγχρονο εξοπλισμό και οργάνωση βιομηχανικής μονάδας, επιτυγχάνει παραγωγή εμπορευμάτων - κατασκευών υψηλής ποιότητας που καθιστούν το ξυλουργείο ικανό να κατέχει αξιόλογη θέση στην ελεύθερη αγορά και να θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με τους υπόλοιπους εμπόρους - κατασκευαστές. Συγκεκριμένα παράγωνται όλα τα είδη επίπλων δηλαδή:

Έπιπλα γραφείου

Ντουλάπες

Έπιπλα κουζίνας

Κουφώματα

Εξοπλισμός μαγαζιών - καταστημάτων


Κηροποιείο

Το κηροποιείο, απασχολεί σε καθημαρινή βάση τους εργαζομένους, οι οποίοι εκπαιδεύονται και καθοδηγούνται απο τους υπεύθυνους τεχνίτες. 

Η συνεχής άνοδος της ποιότητας της παραγωγής, η εξειδίκευση του προσωπικού, ο αυξανόμενος όγκος τν νέων ειδών που συνεχώς παράγονται στην ευρύτερη αγορά, μας οδήγησαν στην περαιτέρω εξέλιξη και σταδιακή αναβάθμιση του μηχανικού εξοπλισμού του εργαστηρίου. Κύριο μέλημά μας η κάλυψη, η ικανοποίηση των νέων και ολοένα πιό απαιτητικών αναγκών των πελατών μας.Η παραγωγή χωρίζεται σε:

Εκκλησιαστικό κερί

Διακοσμητικό κερί


ΡαφείοΤο Ραφείο απασχολεί προσωπικό, μέρος του οποίου είναι εξειδικευμένες ράπτριες και γαζώτριες και σε συνεργασία με τις υπεύθυνες του εργαστηρίου ενώνουν τις γνώσεις τους και τις σύγχτονες ιδέες τους σε συνδυασμό με τον ακριβή χρόνο παράδοσης. 

Σε διαμορφωμένο χώρο με πλούσιο εξοπλισμό με μηχανές γαζωτικές, κοπτοραπτικής, τμήμα σχεδιασμού και κοπής πατρόν,διατιθεται μια πλούσια παραγωγή ιματισμού και ενδυμάτων με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών. Μιλάμε γαι ιατρικό ιματισμό:

Στολές ιατρών,

Νοσηλευτικού προσωπικού,

Χειρουργών.


Επίσης, εμπειρία και δυνατότητα του προσωπικού επεκτείνεται και στο ράψιμο τσαντών (πάνινων, βαμβακερών,, κ.λ.π.) καθώς και σε μακό μπλουζάκια, ικανοποιώντας τις πιο υψηλές απαιτήσεις των πελατών.


Συνεργείο καθαρισμού

Στόχος του Συνεργειου καθαρισμού είναι η παροχή υπηρεσιών. Είναι ένας τομέας που λειτουργεί στις μέρες μας για επαγγελματική αποκατάσταση. Έτσι κι εμείς οργανώσαμε το συνεγείο καθαρισμού με επαγγελματίες εργαζόμενους, με ειδικευση σε:

Δημόσιους φορείς - Επαγγελματικόυς χώρους Δήμους, Εκκλησίες, Σχολεία).

Σε Ιδιωτικούς Επαγγελματικούς χώρους (Εταιρίες) - Καταστήματα.


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Κοι.Σ.Π.Ε.

1.ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 2313-324333

2.ΤΑΜΕΙΟ 2313-324605 , 2310588780

3.ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ 2313-324626, 2313-324627, 2313-324628

4.ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2313-324642

5.ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ 2313-324200

6.ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - CATERING 2313-324182, 2310-640523

7.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2313-324207

8.ΚΗΡΟΠΟΙΕΙΟ 2310-665832

9.ΚΥΛΙΚΕΙΟ 2313-324253, 2310-640522

10.ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ 2310-665832

11.ΡΑΦΕΙΟ 2310-665832

12.ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ 2313-324626"


Στοιχεία επικοινωνίας:
Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη 564 30, Ελλάδα
koispethes@gmail.com Τηλ.: 6932315704
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×