op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Κρίκος ΚοινΣΕπ

Αλληλέγγυα Υγεία , Συνεργατισμός, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης krikos_koinsep

Η Κρίκος ΚοινΣΕπ Διεπιστημονικός Σταθμός Παροχής Συμβουλευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών είναι Συλλογικού και Παραγωγικού σκοπού, η οποία παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

"Είμαστε μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας (ψυχολόγων, ψυχιάτρων, ψυχαναλυτών, συμβούλων κλπ), με εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση και εποπτεία σε αναγνωρισμένες δομές ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Στόχος μας είναι η κατανόηση των δυσκολιών κάθε ανθρώπου και η παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους σε πολλαπλά επίπεδα (ατόμου, οικογένειας, ομάδας), με σεβασμό και εκτίμηση στις ιδιαιτερότητες του καθενός. Η φιλοσοφία και η επαγγελματική μας στάση διέπονται από τον κώδικα δεοντολογίας που αφορά στο απόρρητο, την εχεμύθεια, τα δικαιώματα των ωφελουμένων και όλα τα θέματα ηθικής και πρακτικής."

"Ως Κοινωνικός Συνεταιρισμός, δραστηριοποιούμαστε εμπνεόμενοι από τις αρχές της Κοινωνικής Οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των αναγκών του ατόμου και της κοινότητας, και όχι στο κέρδος. Η λειτουργία μας, επομένως, βασίζεται στην ισοτιμία και την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους, ενώ οι απολαβές μας προκύπτουν από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Δεν προσβλέπουμε στον πλουτισμό και τη συσσώρευση κεφαλαίων, αλλά στη βιώσιμη αλληλεπίδραση ανθρώπου, φύσης και οικονομικών πόρων, πέρα από κάθε είδους διαφορές και διαχωρισμούς, με στόχο μια καλύτερη ζωή, σε έναν καλύτερο κόσμο."

"Το εγχείρημά μας αποτελεί μια απόπειρα πρόσβασης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα, αφενός για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων κι επιτακτικότερων ζητημάτων που προκύπτουν από τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, και αφετέρου ως ρήξη με τα υπάρχοντα κοινωνικά στερεότυπα και ταμπού, γύρω από τα θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία, την εσωτερική αναζήτηση και την επιδίωξη της ισορροπίας."

"Σε αυτά τα πλαίσια, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης, ενημέρωσης, αξιολόγησης, ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής."

"Πιστεύοντας πως η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ψυχικής υγείας δεν πρέπει να είναι προνόμιο ή πολυτέλεια και πως το χαμηλό εισόδημα ή η έλλειψη οικονομικών πόρων δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση σε ανάλογες υπηρεσίες, δεχόμαστε όποιον μπορεί να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο συμβουλευτικής ή ψυχολογικής υποστήριξης, ανάλογα με τις δυνατότητές του. Απευθυνόμαστε σε όλους, όσοι επιθυμούν να μιλήσουν και να ακουστούν, να διερευνήσουν ζητήματα που τους απασχολούν ή να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση οικονομικού-κοινωνικού επιπέδου, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας, εκπαίδευσης, ή άλλη."

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κρίκος είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που εδρεύει στην Αθήνα.

Με στόχο μια καλύτερη ζωή, σε έναν καλύτερο κόσμο.

krikos_koinsep

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αθήνα, Ελλάδα
Τηλ.: 2167003207 / 6944354350, Email: krikos.koinsep@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×