op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λόκαλ Athens

Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Ορθοπεταλιές, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

" Απέναντι στα καυσαέρια, το πετρέλαιο και τους πολέμους του, τις συντεχνίες και τα συμφέροντα, την ιδεολογία του φραπέ, τον μύθο του αυτοκινήτου ως μέσο καταξίωσης και δύναμης, τα οπαδιλίκια, τους "φορείς" και "υπεύθυνους", τα καμμένα δάση και την οικονομική σας κρίση....

.... εμείς βάζουμε ομορφιά, οικολογία, αλληλεγγύη, τέχνη, φιλία, χαμόγελο, ποδήλατα, φύση και την εμπειρία μας αλωνίζοντας την πόλη...
Βάζουμε έναν καινούργιο κόσμο που ανατέλλει, στην Ευρώπη, Ασία, Αμερική και παντού... "
 
"Πολλά λέγονται για την χρήση του ποδηλάτου τον τελευταίο καιρό. Σχέδια, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι με τους επικείμενους ποδηλατοδρόμους/ βιτρίνα, φεστιβάλ και ένα σωρό άλλα. Η ουσία όμως της χρήσης ποδηλάτου παραμένει η ίδια και συνοψίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, παρέχει ο δρόμος ασφάλεια στον ποδηλάτη? 
Δεύτερον, υπάρχει υποδομή εκεί που θα καταλήξει για να κλειδώσει το ποδηλατό του με ασφάλεια?
 
Κανένα από αυτά τα δύο ερωτήματα δεν έχει απαντηθεί από την πολιτεία. 
Οι δρόμοι παραμένουν στην ίδια κατάσταση: παρανομίες, καταπάτηση πεζοδρομίων και το χειρότερο, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση έχουν και οι μπάτσοι που καλούνται υποτίθεται να «διαφυλάξουν την ευνομία». 

Όσο για την υποδομή, είναι ανύπαρκτη σε όλους τους χώρους. 
Οι ποδηλάτες συνεχίζουν να είναι «παρείσακτοι στο δρόμο» και να «λερώνουν» στα μπαρ.
 
Όσα κανονάκια, πόντους και κερασάκια να κερδίσεις «χώνοντας» στην Πανεπιστημίου αποφεύγοντας τους shoppers, όλη η ουσία βρίσκεται για άλλη μια φορά στο Πάρκο Ναυαρίνου (γκέγκε;). Η ομάδα λόκαλ/athens την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου θα είναι φιλοξενούμενοι εκεί στα πλαίσια της δράσης «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ / ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ». 
 
Επιλέγοντας να δράσουμε και όχι να σκάσουμε - θα εγκαταστήσουμε θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων και ράμπα πρόσβασης ανακαταλαμβάνοντας τον χώρο μας στο δρόμο. 

Με απλές πράξεις, άμεση και συνεχής ρήξη με το αυτοκίνητο και όχι χομπίστικη αντιμετώπιση (κυριακάτικες βόλτες με κλειστή την Πανεπιστημίου για shopping με το ποδήλατο, ποδηλατόδρομους βιτρίνα, ποδήλατα στα πάρκα). 

Η ουσία είναι και πάλι σε απλά πράγματα: στην καθημερινή χρήση εντός αστικού ιστού και στις υποδομές που μπορεί να σου προσφέρει η πόλη.
 
Μετά την δράση θα ακολουθήσει ζεστό τσάι και προβολή της ταινίας “Where Are You Go” τουBenny Zenga, ένα οδοιπορικό από το Κάιρο της Αιγύπτου μέχρι το Cape Town της Νοτίου Αφρικής. 

Τέσσερις μήνες, 11,265 χιλιόμετρα και 5ο αναβάτες αντιμέτωποι με την απέραντη έρημο της Νούβιας του Σουδάν, τους μεγαλειώδης καταρράκτες της Βικτωρίας, τα παγωμένα κύματα του Ατλαντικού Ωκεανού και τα ίδια τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και περιέργειας.
 
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ/ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ"
"ATHENS ALLEYCAT RACE

OXI OXI OXI 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
(BURN BURN BABY BURN) 

28 октябрь (ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) 2013
Ώρα 13.00

Στο παρκάκι μπροστά από τον Ευαγγελισμό

Η ομάδα λόκαλ/Athens διοργανώνει το 15ο ε-πε-τει-ακό alleycat race, ανήμερα της εθνικής επετείου του μεγάλου ΟΧΙ!!! 

Ήταν ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά, το παχνί δεν τ' άρεσε κι ήθελ' αρχοντιά (και μάλιστα ευρωπαϊκή)!!!

Από την αρχή αρχή αρχή του νεοελληνικού κράτους (1828 για την ακρίβεια) οι φίλοι μας οι ξένοι πάντα ήταν δίπλα μας. Αυτοί μας βοήθησαν να ανεξαρτητοποιηθούμε” από την υψηλή πύλη, το Σουλτάνο, αλλά και αργότερα βέβαια, από τους Νεότουρκους, τους Βούλγαρους, τους Γερμανούς, και από τους ίδιους μας τους εαυτούς (βλέπε τις διάφορες επταετίες, ανένδοτους αγώνες, αλλαγές, καθάρσεις κλπ κλπ...).Από το καραούλι και τη φουστανέλα στον Καποδίστρια και στο “όλοι θέλουν το Γερμανό -Όθωνά- τους” μέχρι το “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Τρικούπη και το διάγγελμα του ΓΑΠ από το ακριτικό Καστελόριζο, η νεοελληνική ιστορία και πραγματικότητα επαναλαμβάνεται... επί 185 χρόνια διάγουμε βίο ελεγχόμενο από τους “φίλους μας” τους ξένους. Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη χειραγώγηση παίζει το χρήμα που ποτέ δεν είχαμε και πάντα δανειζόμασταν, θέλοντας και μη!

Εμείς σαν ομάδα λόκαλ/Athens επιστρέφουμε 3 χρόνια μετά από το προφητικό “Back to Drachma Party” με προτάσεις και προτάγματα μακρο-οικονομικού χαρακτήρα. Απαιτούμε το: “Πάρτε τα πίσω ρε” και ανακηρύσσουμε το “Τέλος των Χρημάτων”. 

Το θέμα αυτού του alleycat είναι η επιστροφή των “δανεικών και αγύριστων” στους ξένους δανειστές, αφού κανείς και ποτέ δεν κατάφερε να βάλει σε τάξη αυτόν τον πολύπαθο τόπο. Κι εμείς όμως, οι Νεοέλληνες, (από το '21 και ένθεν) ποτέ δεν καταφέραμε να αντιληφθούμε την έννοια του συλλογικού, του δημόσιου και κοινού αγαθού, αλλά κοιτάξαμε μόνο την πάρτη μας με τη συσσώρευση περιουσίας και προσωπικής εξουσίας. Πληρώνουμε τώρα την έλλειψη κοινού φαντασιακού που θα μπορούσε να μας κινητοποιήσει για να υπερβούμε την μικροαστική και μίζερη καθημερινότητά μας που έχει χαθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη σφαίρα του ιδιωτικού, του καναπέ και του δε βαριέσαι.

Είμαστε ικανοί τελικά να διαχειριστούμε τις ζωές μας; Η λύση βρίσκεται στην αυτόνομη αστική κινηματική ποδηλατική φάση. Μετά από τα αθώα πρώτα χρόνια του ενθουσιασμού ήρθε η ώρα να προτάξουμε τους εισαγόμενους σκελετούς μας και να δώσουμε πίσω τα  δανεικά. Έλα μαζί και τρέξε το alleycat “Πάρτε τα πίσω ρε” και φώναξε μαζί μας “ήρθε το Τέλος των Χρημάτων”.Για τις λεπτομέρειες του τι έχει σχεδιαστεί θα μπορέσεις να πληροφορηθείς μέσω του blog στο localathens.gr.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Άλσος Ευαγγελισμού, Βασιλίσσης Σοφίας Στάση Μετρό Ευαγγελισμός στις 13:00

Χωρίς Χορηγό! Χωρίς Άδεια! Χωρίς Βενζίνη!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Έρχεσαι στο Άλσος Ευαγγελισμού με το ποδήλατό σου στις 28 Οκτωβρίου, στη μία μετά το μεσημέρι (13.00), για να πάρεις μέρος στην αποθέωση της ποδηλατικής κουλτούρας της Αθήνας.

Συμβολική συμμετοχή: Τζάμπα (τα έξοδα – αφίσες θα καλυφθούν από την ομάδα λόκαλ και έπαθλα δε θα έχομε εφέτο)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Σημείο εκκίνησης: Βρέξει χιονίσει και πραξικόπημα να γίνει, Άλσος Ευαγγελισμού στις 13:00.
Μόλις κάνεις την εγγραφή θα σου δοθούν οι οδηγίες «χρήσης» αυτού του alleycat. Όπως πάντα, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου (checkpoints) και θα φτάσει στο τέρμα πρώτος - τερματίζεις μόνο αν έχεις συλλέξει όλα τα σημεία. Η πορεία που θα επιλέξεις από το ένα checkpoint στο επόμενο είναι δική σου επιλογή. Μην ξεχνάς ότι η συμμετοχή και όχι η επίδοση μετράει!

Η Λόκαλ Athens είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με στόχο την αύξηση των ποδηλάτων και τη μείωση των αυτοκινήτων.

Οι δρόμοι μας ανήκουν!
RECLAIM PUBLIC SPACE!Disclaimer:
Δεν προτρέπεται κανένας να παραβεί τον ΚΟΚ.
Κανένας άλλος δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα εκτός από τον ίδιο τον ποδηλάτη που συμμετέχει.
Όποιος δεν έρθει είναι φλώρος."

φωτογραφίες  |  βίντεο 1 & 2  |  φέισμπουκ

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, Ίλιον 131 22, Ελλάδα
localathens@ymail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×