op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μαζί για το Παιδί

Εθελοντικές Οργανώσεις, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Ταμεία Αλληλεγγύης


"Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλλα 10 Κοινωφελών Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει  τις προσπάθειές τους για το παιδί σε ανάγκη. Μαζί οι 10 Φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά.

Τα μέλη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί είναι:

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη».  
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκαταστάσεως Σπαστικών Παιδιών
Κέντρο Ειδικών Ατόμων : «Η Χαρά»
Οι Φίλοι της Μέριμνας – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο 
Οι Φίλοι του Παιδιού
Πανελλήνια Ένωση Αγώνος Κατά του Νεανικού Διαβήτη
Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
Φίλοι του Ιδρύματος «Θεοτόκος»
Παιδικά Χωριά SOSΑποστολή
Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους.
Το moto μας "Η Ισχύς εν τη Ενώσει"

Οι γενικότεροι στόχοι της ένωσης είναι:
-Παροχή υλικής, πνευματικής, ιατρικής και ηθικής υποστήριξης σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και νέους
-Ψυχοκοινωνική στήριξη οικογενειών
-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου για το παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη
-Διάδοση των αρχών και των μεθόδων του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του παιδιού
-Συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις
-Προαγωγή της επιστημονικής έρευνας
-Εξεύρεση πόρων μέσω της οργάνωσης πολιτιστικών, επιστημονικών ή αθλητικών ΕκδηλώσεωνΤο έργο και οι δράσεις μας
Πιστή στις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας η Ένωση Μαζί για το Παιδί προσφέρει βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Κάτω από την ομπρέλα της, βρίσκουν καταφύγιο παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών, παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, άπορα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση.

Συγκεκριμένα μέσα από τις δράσεις της, η Ένωση:
Α) Προσφέρει βοήθεια σε αναξιοπαθούντα παιδιά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 
Β) Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη για θέματα που αφορούν το παιδί 
Γ) Ενισχύει οικονομικά και υλικά τα δέκα νομικά πρόσωπα – μέλη της μέσα από τη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων καθώς και από έσοδα από χορηγίες και δωρεές

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.Πόροι
Προκειμένου να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της και να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για την επίτευξη των στόχων της, η Ένωση αναπτύσσει φιλανθρωπικές δραστηριότητες, και συνάπτει συνεργασίες με νομικά και φυσικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Συγκεκριμένα το 43% των εσόδων της Ένωσης για το έτος 2010 προήλθε από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποίησε η ίδια, το 55% από την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και των ανθρώπων καλής θέλησης και το 2% από τις συνδρομές των μελών της. Τα ποσά που συγκεντρώνονται από όλες τις δραστηριότητες της Ένωσης, μοιράζονται ισόποσα στα μέλη της στο τέλος κάθε έτους. Ο εθελοντισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της Ένωσης και συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση των εκδηλώσεων και τη γενικότερη προώθηση των σκοπών της. Οι υπηρεσίες :
-«115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί», μια πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας, που λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

-«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τον εφοδιασμό ιδρυμάτων που εξυπηρετούν παιδιά στο νομό Αττικής.¨

-«Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας» που στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Αττικής."

Η ένωση Μαζί για το Παιδί είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική και ιδρύθηκε το 1996.


Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίου Θωμά 14, Αθήνα 115 27, Ελλάδα
ΤΗΛ: 210-74 82 690 FAX : 210-74 82 664 Email: info@mazigiatopaidi.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×