op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι Γιατροί του Κόσμου στον Δήμο Φυλής

Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Εθελοντικές Οργανώσεις, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες, Τροφίμων, Ενδυμάτων, Φαρμάκων


"Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Συμπληρώνοντας 23 χρόνια συνεχούς δράσης το 2013, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

20 Χρόνια Γιατροί του Κόσμου
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, Αλγερία, Τανζανία, Ουγκάντα...Στο πεδίο των αποστολών, οι Γιατροί του Κόσμου συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.Έρχονται μόνιμα στο Δήμο Φυλής οι Γιατροί του Κόσμου 

Η επίσκεψη της κινητής μονάδας στο κτίριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φυλής δεν αρκέστηκε μόνο στους εμβολιασμούς και την παροχή παιδιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών αλλά ανακοίνωσε, δια στόματος του επιτίμου προέδρου της Νικήτα Κανάκη, τη λειτουργία μόνιμου ανοιχτού πολυιατρείου στην περιοχή. Η ανάγκη για τη λειτουργία μιας μόνιμης δομής προέκυψε από την μεγάλη απήχηση που είχαν οι δράσεις της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα και την σημαντική ανταπόκριση του κόσμου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κανάκης, απευθυνόμενος στο δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων για την άψογη οργάνωση, εξυπηρέτηση, καθώς και την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις επισκέψεις της κινητής μονάδας, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον, όπως είπε, του δήμου για τους δημότες του. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά προχωρημένο στάδιο οι συνεννοήσεις για τη λειτουργία του πολυιατρείου και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι έτοιμο μέσα στο Νοέμβριο. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραίμης ευχαρίστησε τον κ. Κανάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου για τις συνεχείς επισκέψεις τους στην περιοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον τους, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που επιτελούν και εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης του δήμου και για άλλες κοινές δράσεις, που θα ανακουφίσουν σημαντικά, αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά, συμπολίτες μας. 

[μία απο τις οδοντιάτρους δείχνει στα παιδιά πως να βουρτσίζουν τα δόντια τους]

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Ιωάννης Ρόδης έχει προχωρήσει ταχύτατα τις διαδικασίες και το Ανοιχτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα λειτουργήσει σε κτίριο, επί της οδού Αθηνών 24 – λίγα μέτρα μακρύτερα από την Κοινωφελή Επιχείρηση – και ήδη έχουν δοθεί στην ιατρική οργάνωση τα σχέδια του κτιρίου, προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους."


Οι Γιατροί του Κόσμου στον Δήμο Φυλής είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική και δημιουργήθηκαν το 1990.[Πηγή www.doxthi.gr/topika/fylh/4856-2013-10-06-13-27-15 ]

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αθηνών 24, Φυλή 13341, Ελλάδα
21 0321 3150
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×