op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ομάδα Εθελοντών Στήριξης Καταναλωτών Ν. Καρδίτσας

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Εθελοντικές Οργανώσεις

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

"Σκοπός μας είναι η διάθεση προϊόντων κατευθείαν από τον παραγωγό, χωρίς τους μεσάζοντες. 

Η έρευνα αγοράς για την καλύτερη επιλογή αγαθών στην σχέση ποιότητα-τιμή, καθώς και ο έλεγχος τους είναι μόνο η αρχή... και το αποδείξαμε με τη δράση μας, εδώ και 1μιση χρόνο.Καθημερινά πλέον, εκτός από την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και τη σελίδα μας στο fb, το τηλέφωνο παραγγελιών και το site,θα μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με την ομάδα εθελοντών στο Εργατικό Κέντρο (ΙΕΖΕΚΙΗΛ 44) , Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. ως τις 12.00 π.μ. και Τρίτη και Πέμπτη 18.00 με 20.00. 

Σας περιμένουμε για παραγγελίες προϊόντων, για να μιλήσουμε για νέες δράσεις, καθώς και αν επιθυμείτε να βοηθήσετε το έργο της Ομάδας είτε ως εθελοντές είτε ως παραγωγοί".

"Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ντόπιους παραγωγούς τροφίμων απευθύνει η Ομάδα Εθελοντών Στήριξης Καταναλωτών Ν. Καρδίτσας για την πραγματοποίηση των επόμενων δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην πόλη της Καρδίτσας. 

Η ανταπόκριση των πολιτών στις 4 διανομές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2012 και μέχρι σήμερα, δίνει στους εθελοντές της Καρδίτσας την ώθηση να οργανώσουν νέες μαζικές διανομές για τους συνδημότες τους.

Παράλληλα με τη στήριξη των νοικοκυριών και την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής, άριστης ποιότητας, σε χαμηλό κόστος, στόχος μας είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η ενίσχυση των ντόπιων παραγωγών. Για τον λόγο αυτό αναζητούμε παραγωγούς από τον Ν.  Καρδίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί από όλη την Καρδίτσα καλούνται από σήμερα έως και τις 15 Οκτωβρίου 2012 να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις οποίες θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής στοιχεία:

•  τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων
•  η τιμή ανά κιλό
•  η παρεχόμενη συσκευασία των προϊόντων
•  η διαθέσιμη ποσότητα και
•  τηλέφωνο επικοινωνίας

Οι προσφορές μπορούν να αποστέλλονται με email στη διεύθυνση    katanaloteskarditsas@gmail.com".
"ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ...
 
Καθώς το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, όλο και περισσότεροι νιώσαμε παγιδευμένοι σε ένα σύστημα που όχι μόνο θεωρείται αποτυχημένο αλλά έχει οδηγήσει τους πολίτες στα όρια της αντοχής τους.

Μέσα στο γενικό κλίμα απόγνωσης και απόρριψης που κυριαρχεί, οι πολίτες ψάχνουν να βρουν μια διαφορετική πολιτική οντότητα και μια νέα έκφραση έξω από τα παραδοσιακά κόμματα.

Μια τέτοια εξέλιξη λίγα χρόνια πριν θα ήταν μάλλον αδιανόητη, καθώς στην Ελλάδα τα κινήματα αυτοδιαχείρισης, αν δεν είχαν κομματικό χαρακτήρα, θεωρούνταν περιθωριακά ή στην καλύτερη περίπτωση ουτοπικά.

Καθώς όμως η οικονομική κρίση διέλυσε διάφορες εγωιστικές αυταπάτες οι πολίτες αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε την ανάγκη μια νέας μορφής πολιτικής οργάνωσης, μέσα από κινήματα αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης. Η αλληλεγγύη είναι το αντίδοτο στην φτώχεια. Το πιστεύουμε ακράδαντα.


Αναμφίβολα όλες οι ομάδες των πολιτών δεν έχουν πάντοτε την ίδια επιτυχία και απτά αποτελέσματα.

Η ουσία όμως δεν έγκειται στο πόσο πετυχημένο είναι ένα κίνημα κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά στις κοινωνικές δυνάμεις που απελευθερώνει με την δημιουργία του.

Πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς όφελος των πολλών, πρέπει πρώτα να τον κατανοήσουμε. Κάτι τέτοιο απαιτεί ουσιαστική ενημέρωση, συμμετοχή και ενότητα.Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, μέσω των διαφόρων κινημάτων, προσφέρει ακριβώς αυτό: ένα πεδίο ανταλλαγής ιδεών όπου ο ένας μαθαίνει από τον άλλο, όπου ο καθένας μας σκύβει πάνω από τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον συμπολίτη του και κατ' επέκταση τον ίδιο, μακριά από την οπτική που η επίσημη εξουσία θέλει να προβάλλει.

Παράλληλα δημιουργεί μια αίσθηση ενότητας των πολιτών και χτίζει πραγματικούς δεσμούς, διότι μόνο όταν νιώσεις πως τα προβλήματα του γείτονα μπορεί αύριο να γίνουν και δικά σου, θα αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς ουσιαστικά.

Εκτιμούμε ότι αυτή η κινητικότητα είναι δυνατόν -υπό προϋποθέσεις- να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση στους τόπους κατοικίας των εργαζομένων, με την εμφάνιση δικτύων λαϊκής συνεννόησης και συλλογικών μορφών αλληλεγγύης, πρωτόγνωρων για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Σήμερα, κανένα κίνημα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ούτε να φέρει τις πολυπόθητες αλλαγές αν δεν προηγηθεί μια εσωτερική διαδικασία αλλαγής και αυτοκριτικής. 

Η εμφάνιση όμως των οργανώσεων των πολιτών είναι ελπιδοφόρα διότι αποδεικνύει πως ο σπόρος για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας υπήρχε πάντα.

Δυστυχώς χρειάστηκε μια καταστροφική οικονομική κρίση για να απελευθερωθούν οι κοινωνικές δυνάμεις που μπορούν να κάνουν την αλλαγή αυτή πραγματικότητα.

Και στο παρελθόν συναντήσαμε κοινωνικά κινήματα, σπάνια τούτα όμως απλώνονταν σε όλη τη χώρα και σπάνια ανέπτυσσαν τέτοια δυναμική και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να υποχρεώνονται και τα επίσημα μίντια να τα παρακολουθούν.

Βέβαια, τα κινήματα αυτής της διετίας προκάλεσαν έντονες συζητήσεις.
Από τη μια εκείνοι που αγκαλιάζουν τα κινήματα αλλά στέκονται απέναντί τους κριτικά, εκείνοι που τα αγκαλιάζουν και συμμετέχουν ως τροφοδότες επιθετικής συμπαράστασης (κυρίως αριστεροί) κι εκείνοι που αντιδρούν σχεδόν σε κάθε λογική κινήματος (συνήθως φιλελεύθεροι διαφόρων κομματικών αποχρώσεων).

Η μεγάλη επιτυχία τους ήταν ότι ανέδειξαν τοπικά κι εθνικά προβλήματα και έδειξαν ότι ενωμένοι οι πολίτες μπορούν να πετύχουν πολλά. Και στόχος ενός τέτοιου κοινωνικού κινήματος δεν μπορεί να είναι η επίλυση του προβλήματος, αλλά η δημοσιοποίησή του, η προβολή μιας άλλης θέσης, η έκθεση αντίθεσης κι αντίστασης του λαού σε μία έστω και θολή διεκδίκηση.

Αναδεικνύοντας, λοιπόν, τέτοια προβλήματα κατάφεραν σε τοπικό επίπεδο να συσπειρώσουν κόσμο και να δώσουν μία άλλη προοπτική κι οπτική.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι αν θα καταφέρει η πολιτική ζωή να θεσμοθετήσει τα αιτήματά τους ή θα περιμένουμε ένα νέο κύκλο κοινωνικών κινημάτων που αυθόρμητα θα προκαλέσουν επιπρόσθετους κλυδωνισμούς στο καταρρέον πολιτικό σύστημα..
 
"26-7-2012
Η πρώτη συνάντηση αντιπροσώπων κινήσεων πολιτών Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. 

Οι εκπρόσωποι κινήσεων από Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα και Μακρυχώρι Λάρισας που έχουν παρουσιάσει δραστηριότητα στις διανομές προϊόντων Ελλήνων παραγωγών, αλλά και σε άλλες κοινωνικές δράσεις, αντάλλαξαν εμπειρίες, συζήτησαν προβλήματα και αναζήτησαν λύσεις.

Ορισμένα από τα ζητήματα που εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση των εθελοντών στο «Φρούριο» ήταν μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της παρουσίας εθελοντών στις δράσεις, κριτήρια ποιότητας στις παραγγελίες προϊόντων,   η συνέπεια των πολιτών που έχουν κάνει ηλεκτρονικές παραγγελίες, οι σχέσεις με τους εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες, η σχέση με την Τ.Α., η νομική κάλυψη των κινήσεων κ.α.

Μετά από εκτενή συζήτηση αποφασίστηκε η συνεργασία των μελών εθελοντικών κινήσεων σε όλα τα επίπεδα (παραγγελιών, οργανωτικό, νομικό κ.α.) προς όφελος των πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία ηλεκτρονικού φόρουμ όπου θα ανταλλάσσονται θετικές και αρνητικές εμπειρίες, θα υποβάλλονται προτάσεις κοινής δράσης και θα ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των εθελοντών πολιτών Θεσσαλίας. 

Επίσης, κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία κοινού μετώπου μεταξύ των κινήσεων εθελοντών σε επίπεδο Θεσσαλίας, απέναντι σε μεθοδεύσεις, αρνητικές συμπεριφορές προμηθευτών και υπερβάσεις ρόλων.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ότι τα κινήματα πολιτών έχουν μέλλον δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν και ότι ο ρόλος τους δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στις δράσεις τροφίμων, αλλά να πάρει και άλλες –ευρύτερες -διαστάσεις στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς.

Στη συνάντηση μετείχαν αντιπροσωπείες των μελών κινήσεων πολιτών «ΑΝΩΣΗ –ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΒΟΛΟΥ», «ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ» και «ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΤΩΝ».    "Η Ομάδα Εθελοντών Στήριξης Καταναλωτών Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του νομού μας για την έμπρακτη παροχή βοήθειας και συνεργασίας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την οικεία Επιτροπή για θέματα καταναλωτών. Η ομάδα παραμένει αποτελούμενη μόνο από εθελοντές, πέρα από κάθε κομματικό χρώμα και προσωπικό όφελος.

Σκοπός μας είναι η διάθεση προϊόντων κατευθείαν από τον παραγωγό, χωρίς τους μεσάζοντες. Η έρευνα αγοράς για την καλύτερη επιλογή αγαθών στην σχέση ποιότητα-τιμή, καθώς και ο έλεγχος τους είναι μόνο η αρχή... και το αποδείξαμε με τη δράση μας, εδώ και 1μιση χρόνο..

Καθημερινά  πλέον, εκτός από την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και τη σελίδα μας στο fb, το τηλέφωνο παραγγελιών και το site,θα μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με την ομάδα εθελοντών στο Εργατικό Κέντρο (ΙΕΖΕΚΙΗΛ 44) , Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. ως τις 12.00 π.μ. και Τρίτη και Πέμπτη 18.00 με 20.00.
 
Σας περιμένουμε για παραγγελίες προϊόντων, για να μιλήσουμε για νέες δράσεις, καθώς και αν επιθυμείτε να βοηθήσετε το έργο της Ομάδας είτε ως εθελοντές είτε ως παραγωγοί !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ".

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιεζεκιήλ 44, Καρδίτσα 431 00, Ελλάδα
katanaloteskarditsas@gmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×