op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πάνος και Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά

Αλληλέγγυα Υγεία , Αλληλέγγυα Παιδεία , Εθελοντικές Οργανώσεις


"Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». 

Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά. 


[Εγκαίνια Γηπέδου Μπάσκετ στην Κάρπαθο]

Αρχική ιδέα στάθηκε όχι μόνο η επιθυμία μας να προσφέρουμε υλική βοήθεια, αλλά και να διαθέσουμε μέρος από το χρόνο μας για να πλησιάσουμε αποτελεσματικά και να κάνουμε ευκολότερη και πιο ευχάριστη τη ζωή νέων παιδιών, που η τύχη ή η αρρώστια τα εμποδίζουν στην σταδιοδρομία τους ή στην ανάπτυξη των ταλέντων τους… 

Τα πρώτα έσοδα της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν κυρίως από πωλήσεις φωτογραφιών του Πάνου σε εκθέσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες καθώς και ευχετήριων καρτών και ημερολογίων με φωτογραφίες του Πάνου και φίλων του. Τα χρήματα αυτά, πριν ακόμα την επίσημη ίδρυση της οργάνωσης διατέθηκαν στην «Φλόγα» και σε οικογένειες άρρωστων παιδιών στην Ελλάδα και το Βέλγιο. 


[Κατασκευή κτηρίου διαμονής δασκάλων στο απομακρυσμένο σχολείο Simbu στο Νεπάλ]

Πάνος και Χρυσηίδα 

Ο Πάνος Βαρδάκας, οικονομολόγος, ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από τον καρκίνο. Έφυγε από κοντά μας το 2006 στα 29 του χρόνια. Διακρίθηκε για την ευαισθησία, τη σύνεση, το θάρρος και την υπομονή του και έδωσε σε όλους μας μαθήματα αντιμετώπισης των δυσκολιών της ζωής. Αναγνωρίστηκε από όλους για το πάθος για τη φωτογραφία, και τον αθλητισμό και για το ολόψυχο δόσιμο του στη βοήθεια των άλλων και ιδίως των παιδιών. 

Η Χρυσηίδα Σπαχή, πολιτικός μηχανικός, παιδική φίλη του Πάνου, έφυγε ξαφνικά το 2010 στα 33 της χρόνια. Δυναμική, με μεγάλη οξύνοια ανέβηκε γρήγορα στη διευθυντική δομή μεγάλης εταιρείας στο Λονδίνο. Αγαπημένη συνάδελφος υποστήριζε και εκπαίδευε τους νεότερους και πρωταγωνιστούσε στο «εταιρικό γυναικείο κίνημα». Αυθεντική χορευταρού, σκιέρ και κολυμβήτρια, υπήρξε πάνω από όλα στέρεη, τρυφερή, και αφοσιωμένη στην οικογένεια, στους φίλους και στον κοινωνικό της περίγυρο.


[Εγκαίνια του Μουσικού Εργαστηριού στα Κύργια Δράμας]

Στόχοι της οργάνωσης είναι:

να παρέχει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, βίας, εθισμού ή εγκατάλειψης και σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που μειονεκτούν για να κρατηθούν στον τόπο τους, και να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους για μόρφωση, απόκτηση εμπειρίας, κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη των ταλέντων τους, παρέχοντας υποτροφίες ή άλλη βοήθεια.

[Βοήθεια σε οικογένειες και σχολεία]

Σε αναγνώριση της σημασίας της εκπαίδευσης των νέων και των παιδιών ως μέσου αντιμετώπισης των δυσκολιών ζωής, χρηματοδοτεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της,  την κατασκευή ή τον εξοπλισμό σχολείων και νηπιαγωγείων.

Επίσης, αναγνωρίζοντας  τη σημασία της άθλησης και της αναψυχής των νέων και των παιδιών  που ζουν σε  περιοχές που μειονεκτούν, ως μέσου « θεραπείας» σωματικής και ψυχικής υγείας  αλλά και ως  τρόπου  συγκράτησής τους στον τόπο τους, χρηματοδοτεί την κατασκευή  χώρων αναψυχής και άθλησης καθώς και την οργάνωση ειδικών παραστάσεων για τα παιδιά και τους νέους αυτούς."

Η κίνηση Πάνος και Χρυσηίδα Βοήθεια στα παιδιά είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική.Στοιχεία επικοινωνίας:
Παρθενώνος 1, Παλαιό Φάληρο 175 62, Ελλάδα
τηλ +30 210 9841139 φαξ +30 211 7106248 contact@panosandcressida4life.org
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×