op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Π.Α.Σ Αργυρούπολης

Ορθοπεταλιές, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


Κάθε Τετάρτη στις 20:00 στην πλατεία Βάρναλη, Αργυρούπολη.

"Η Π.Α.Σ Αργυρούπολης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Αργυρούπολης δημιουργήθηκε από την ιδέα και το όραμα των 22 ιδρυτικών μελών του που σκοπό είχαν την δημιουργία μιας διαφορετικής ομάδας με νομική και διοικητική υπόσταση που να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να διεκδικήσει αλλαγές στα ποδηλατικά δεδομένα της πόλης μας διαδίδοντας την ύπαρξη του ποδηλάτου σε όλες του τις μορφές.

ΙΔΡΥΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΙΚΟ–Δ.Σ:

Συνεχόμενες προσπάθειες των ιδρυτικών μελών του, που ξεκίνησαν από το Μάιο του 2009, αλλά και επανειλημμένες διορθώσεις και συμπληρώσεις του καταστατικού του, για αυτή την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα ποδηλατική κίνηση, αναγνωρίστηκαν με την έγκριση του καταστατικού του από το πρωτοδικείο Αθηνών στις 11/1/2012. 

Μετά την έλευση του 6μηνου χρονικού διαστήματος εναντίωσης-ασφαλείας αθλητικών σωματίων, η καινοτόμος προσπάθεια ολοκληρώθηκε και από τον Ιούλιο του 2012 ο Π.Α.Σ. Αργυρούπολης ανήκει στα αναγνωρισμένα Αθλητικά Σωματεία με πολλές όμως ιδιαιτερότητες και πλεονεκτήματα.
Το Δ.Σ. αποτελείται από τους Τζώρτζη Μιχάλη, Πετράκη Μαρία, Βέλλη Φραγκίσκο, Βαρσάμου Άννα, Γκιόκα Εμμανουήλ, Ηλία Πέτρου και Κονδύλη-Ρώτα Αλέξανδρο, με εκλεγμένο πρόεδρο τον Τζώρτζη Μιχάλη.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΔΡΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Βασικοί σκοποί του συλλόγου μας είναι αφενός η προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας με τη δημιουργία αθλητικών τμημάτων ποδηλασίας και αφετέρου η παρότρυνση όλο και περισσότερου κόσμου στην καθημερινή χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μετακίνησης.

 

Συνεχόμενες συγκυρίες των υποψήφιων αθλητών μας, μη προσκομίζοντας έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μας καθιστούν αυτή τη στιγμή μη ενεργή αθλητική ομάδα, αλλά είναι ένα θέμα που μόνιμα ο σύλλογός θα το προσπαθεί μέχρι να το ολοκληρώσει πετυχημένα. 


Απροσδόκητα θετικά αποτελέσματα ήρθαν για την διάδοση της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου, εντός και εκτός της πόλης διοργανώνοντας τακτικές ποδηλατοσυναντήσεις τρείς φορές την εβδομάδα και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό τη συνεύρεση των μελών αλλά και την παρακίνηση όλο και περισσότερου κόσμου κοντύτερα στην καθημερινή άσκηση.Παράλληλα ο σύλλογός μας καθιέρωσε και συνέβαλε ουσιαστικά δημιουργώντας νέα ποδηλατικά δεδομένα στην πόλη μας,(ποδηλατικός γύρος, ποδηλατόδρομος, αγώνες δεξιοτεχνίας, ορεινές πεζοπορίες, ποδηλασία βουνού κ.ά.) αλλά και συμμετείχε ουσιαστικά αλλάζοντας το ρου της ποδηλατικής ιστορίας, συμμετέχοντας ενεργά σε ουσιαστικές ποδηλατοπορείες και ποδηλατοδιεκδικήσεις, όπως ποδήλατο στο μετρό, λεωφορειολωρίδες-ποδηλατολωρίδες , ποδηλάτες δημοτικοί αστυνόμοι, κ.ά. Εδώ στο γκρουπ του facebook, βρίσκεται το πρόγραμμα αλλά και διάφορα δρώμενα των «χαλαρών» διαδρομών που διοργανώνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα στις 8.00 και Κυριακή πρωί στις 10.00 με σκοπό την μύηση όλο και περισσότερου κόσμου στην καθημερινή χρήση του ποδηλάτου.

Το Σεπτέμβρη του ’13 ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα νέο τμήμα, κάθε Σάββατο στις 7.00μμ με την ονομασία "ΠΑΣ από την αρχή" παρακινώντας αλλά και βοηθώντας τον κόσμο στο πρώτο του βήμα."

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατεία Κώστα Βάρναλη, Αργυρούπολη 164 51, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×