op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ποδηλάτες ΠΧ - Παπάγου Χολαργού

Ορθοπεταλιές, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


Οι Ποδηλάτες ΠΧ - Παπάγου Χολαργού αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ποδηλάτες Παπάγου Χολαργού κάθε Κυριακή Ποδηλατοπορεία στις 12:00 στην Ομπρέλα.

"Οι Ποδηλάτες ΠΧ πραγματοποιούν ανοικτές συνελεύσεις κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, μία ώρα πριν την Ποδηλατοπορεία."Ομάδα Ήπιας Κυκλοφορίας.

Μετά από απόφαση της 2ης Συνέλευσης των Ποδηλατών ΠΧ, συγκροτήθηκε ομάδας εργασίας η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων και ήπιας κυκλοφορίας για την περιοχή Χολαργού-Παπάγου, λαμβάνοντας υπόψη και της υπάρχουσες μελέτες. Η ομάδα αυτή παράγει προτάσεις οι οποίες απευθύνονται στους υπευθύνους του Δήμου ή άλλων φορέων για θέματα βιώσιμης κινητικότητας.
Η ομάδα εργασίας είναι ανοιχτή. Συντονιστής είναι ο Μ.Δ. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο: Mdimitropoulos [at] osc.com.gr".


Ποδηλατική δασοπροστασία Υμηττού

Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ομάδας ποδηλατών – εθελοντών πυροπροστασίας Υμηττού λήφθηκε από την 3η συνέλευση των Ποδηλατών ΠΧ.

Όσοι από τους Ποδηλάτες ΠΧ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Υμηττού, θα το δηλώσουν μέσω e-mail ή σε κάποια από τις προσεχείς ποδηλατοπορείες.
Ο κατάλογος με τους ενδιαφερόμενους εθελοντές θα κοινοποιηθεί στην Πυροσβεστική που έχει την ευθύνη για την πυροπροστασία. 

Οι δηλωμένοι εθελοντές ποδηλάτες θα μπορούν να βρίσκονται στο βουνό και τις ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι ποδηλάτες θα ανεβαίνουν με τα ποδήλατά τους μέχρι το πρώτο πυροφυλάκιο που βρίσκεται στη στροφή αμέσως μετά το νεκροταφείο Παπάγου. Εκεί, θα ενημερώνουν τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, θα δίνουν τα ονόματά τους και θα παίρνουν μαζί ασύρματο και χάρτη του βουνού. Στη συνέχεια, θα κάνουν περιπολίες με τα ποδήλατά τους στους δρόμους, άσφαλτο ή και χωματόδρομους, σε όποια διαδρομή το επιθυμούν.

Δεν υπάρχει περιορισμός σε διαδρομή, ώρα ή αριθμό ποδηλατών που θα συμμετέχουν σε κάθε περιπολία.

Για να γίνονται συντονισμένα οι περιπολίες, καλό είναι να βγαίνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των εθελοντών και να ετοιμάζεται ένα ωράριο περιπολιών με συγκεκριμένα ονόματα και τόπο συνάντησης για να ανεβαίνουμε στο βουνό.

Οι εθελοντές θα ειδοποιήσουν με τον ασύρματο την Πυροσβεστική σε περίπτωση που δουν φωτιά να κινούνται "ύποπτα" στο βουνό, π.χ. με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. 

Αναμένουμε να υπάρχει όφελος και μόνο από την παρουσία των ποδηλατών στο βουνό, γιατί αυτό θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους εμπρηστές. ή άτομα

Όσοι/ες διαθέτουν γιλέκα με ανακλαστικό χρώμα, καλό είναι να τα φορούν για να διακρίνονται από μακριά. 

Διευκρινίστηκε ότι σε μέρες που θα υπάρχει πολύ δυνατός άνεμος, δεν θα γίνονται περιπολίες για να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι εθελοντές.

Δηλώστε συμμετοχή στο: dasoprostasia.px (at) gmail.com"
Μαθήματα ποδηλάτου στα σχολεία

"Για δεύτερη συνεχή χρονιά σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στα σχολεία του δήμου μας και να ενημερώσουμε τους μαθητές για τη χρήση του ποδηλάτου.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο το οποίο σκοπό έχει να ενημερώσει σχετικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

Στο πρώτο στάδιο οι μαθητές ενημερώνονται για τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και κανόνες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται όταν μετακινούνται με το ποδήλατό τους.Στο δεύτερο στάδιο δίνονται στους μαθητές οδηγίες σχετικά με την ένδυση και τον εξοπλισμό ασφαλείας του ποδηλάτου.

Στο τρίτο στάδιο οι μαθητές μαθαίνουν κάποιες τεχνικές πληροφορίες για τη συντήρηση και ρύθμιση των ποδηλάτων τους.
Στο τέταρτο στάδιο όλοι οι μαθητές συμμετέχουν σε δρώμενα και παιχνίδια με ποδήλατα. Σκοπός των παιχνιδιών αυτών είναι να εφαρμόσουν και να αφομοιώσουν ότι άκουσαν στο σεμινάριο.

Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους και συντρόχους σε αυτή μας τη δράση."


Στοιχεία επικοινωνίας:
Κορυτσάς και Λεωφόρος Παπάγου, Ομπρέλα,Παπάγος Χολαργός 156 69, Ελλάδα
podilates.px (at) gmail.com,
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×