op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ποδηλατική Δασοπροστασία Υμηττού

Ορθοπεταλιές, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


Η Ποδηλατική Δασοπροστασία Υμηττού αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ποδηλάτες Παπάγου Χολαργού κάθε Κυριακή Ποδηλατοπορεία στις 12:00 στην Ομπρέλα.


"Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ομάδας ποδηλατών – εθελοντών πυροπροστασίας Υμηττού λήφθηκε από την 3η συνέλευση των Ποδηλατών ΠΧ.

Όσοι από τους Ποδηλάτες ΠΧ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Υμηττού, θα το δηλώσουν μέσω e-mail ή σε κάποια από τις προσεχείς ποδηλατοπορείες.

Ο κατάλογος με τους ενδιαφερόμενους εθελοντές θα κοινοποιηθεί στην Πυροσβεστική που έχει την ευθύνη για την πυροπροστασία.

Οι δηλωμένοι εθελοντές ποδηλάτες θα μπορούν να βρίσκονται στο βουνό και τις ώρες που απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Οι ποδηλάτες θα ανεβαίνουν με τα ποδήλατά τους μέχρι το πρώτο πυροφυλάκιο που βρίσκεται στη στροφή αμέσως μετά το νεκροταφείο Παπάγου. 

Εκεί, θα ενημερώνουν τον υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, θα δίνουν τα ονόματά τους και θα παίρνουν μαζί ασύρματο και χάρτη του βουνού. 

Στη συνέχεια, θα κάνουν περιπολίες με τα ποδήλατά τους στους δρόμους, άσφαλτο ή και χωματόδρομους, σε όποια διαδρομή το επιθυμούν. Δεν υπάρχει περιορισμός σε διαδρομή, ώρα ή αριθμό ποδηλατών που θα συμμετέχουν σε κάθε περιπολία.

Για να γίνονται συντονισμένα οι περιπολίες, καλό είναι να βγαίνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαθεσιμότητας των εθελοντών και να ετοιμάζεται ένα ωράριο περιπολιών με συγκεκριμένα ονόματα και τόπο συνάντησης για να ανεβαίνουμε στο βουνό.

Οι εθελοντές θα ειδοποιήσουν με τον ασύρματο την Πυροσβεστική σε περίπτωση που δουν φωτιά να κινούνται "ύποπτα" στο βουνό, π.χ. με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

 Αναμένουμε να υπάρχει όφελος και μόνο από την παρουσία των ποδηλατών στο βουνό, γιατί αυτό θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους εμπρηστές. ή άτομα

Όσοι/ες διαθέτουν γιλέκα με ανακλαστικό χρώμα, καλό είναι να τα φορούν για να διακρίνονται από μακριά. Διευκρινίστηκε ότι σε μέρες που θα υπάρχει πολύ δυνατός άνεμος, δεν θα γίνονται περιπολίες για να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι εθελοντές.

Δηλώστε συμμετοχή στο: dasoprostasia.px (at) gmail.com""Μετά τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη δασοπροστασία, ξεκινάμε τις βόλτες/περιπολίες στον Υμηττό από  5.6.2013.
 
Περνάμε από το πυροφυλάκιο Παπάγου, παίρνουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό (ασύρματο – χάρτη – πυξίδα - διακριτικά ) και ανηφορίζουμε για ένα δίωρο διασκέδασης – άθλησης – προσφοράς. 

Τη διαδρομή την επιλέγουμε μόνοι μας (υπάρχουν διαθέσιμες χαρτογραφημένες διαδρομές, ασφάλτινες - χωμάτινες) κάνουμε τη βόλτα μας, παρατηρούμε, αν εντοπίσουμε οτιδήποτε ενημερώνουμε το πυροφυλάκιο και τελειώνοντας τη βόλτα / περιπολία επιστρέφουμε τον εξοπλισμό και γυρνάμε στη βάση μας με την ικανοποίηση ότι προσφέραμε δίχως να αλλάξουμε το πρόγραμμα μας, έναν ακόμα παρατηρητή για την προστασία του Υμηττού.

Αν το αποφασίσαμε τελευταία στιγμή και δεν περάσαμε από εκπαίδευση, δεν έχουμε χάσει την ευκαιρία.

Επικοινωνούμε και δηλώνουμε τη διάθεση μας για συμμετοχή, ενημερωνόμαστε είτε από έμπειρους στη δασοπροστασία ποδηλάτες, είτε από τους εθελοντές δασοπροστασίας και εντασσόμαστε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της ομάδας όποτε είμαστε διαθέσιμοι .

Για όποια πληροφορία χρειαστείτε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους Ποδηλάτες Παπάγου Χολαργού ( dkanak@eurobankequities.gr ).

Σας ευχαριστούμε!"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Παπάγος Χολαργός 155 62, Ελλάδα
dasoprostasia.px (at) gmail.com, dkanak@eurobankequities.gr,
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×