op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πολίτες της Βέροιας - Κοινωνικό Παντοπωλείο Βέροιας

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία


"Το Κοινωνικό παντοπωλείο με πρωτοβουλια των πολιτων της Βέροιας είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Το σύστημα φοβήθηκε. Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Ή, αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού γίνεται ο γάμος.

Στην διάθεση προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ του περασμένου Σαββάτου, ήρθαν για έλεγχο και από την  εφορία και από την  Αστυνομία, μετά από καταγγελία, όπως είπανε. Και πολύ καλά κάνανε και ήρθανε. Ο συνεχής έλεγχος, δεν αφήνει χαλαρά τα πράγματα. Κάτι ανάλογο έγινε παλαιότερα και με τα κρεατοσκευάσματα που διέθεσε ο κ. Γκασνάκης. 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι μετά από καταγγελία πάλι. Έλεγχοι βέβαια όχι για την ποιότητα των προϊόντων για πιθανή νοθεία ή κακά προϊόντα αλλά, στα χαρτιά. Αν δικαιούνται να πωλούν σε λαϊκή αγορά. Πρίν από λίγες μέρες, έγινε δίκη του κ. Γκασνάκη. Και φυσικά αθώος.

Τώρα, έδιωξαν από τον χώρο της διανομής, τους παραγωγούς, πατάτας, κρεμμυδιών και λαδιού. Μήπως δεν υπήρχαν ταμειακές μηχανές σε όλα; Μήπως γινόταν με κάποιο τρόπο φοροδιαφυγή; Όχι. Κόπηκε πρόστιμο γιατί δεν υπήρχε δελτίο αποστολής. Δεν μπορούν να πουλάνε σε Λαϊκή αγορά.Μα το κίνημα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, είναι Λαϊκή αγορά; Λαϊκή αγορά, Διοικητικά και Νομικά, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν εχει καμιά σχέση με αυτό που οργανώνεται για προϊόντα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Απλά πράγματα. Δεν γίνεται να πουλιούνται αγαθά, χωρίς να περνάς από το ταμείο των μεσαζόντων. Δεν γίνεται να πουλάς φθηνά και να μην σε ελέγχει το σύστημα των αεριτζήδων που καθορίζει ανεξέλεγκτα τις τιμές. 

Το ανεξέλεγκτο σύστημα διακίνησης και τιμολόγησης  προϊόντων, τρόμαξε. Αντιδρά σπασμωδικά και άδικα. Ή θα αγοράσεις όσο θέλει αυτό ή θα πεθάνεις από την πείνα. Ούτε καν πατάτες και κρεμμύδια θα πουλάς αν δεν το ελέγχουν για να διπλασιάσουν τις τιμές.

Όμως, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, διατίθενται σε όλη τη χώρα. Στη Βέροια κάποιες χιλιάδες τόνοι προϊόντων, έφτασαν στους συμπολίτες μας.  Και κάθε τόσο, θα είναι και καλύτερα. Ελπίζουμε την επόμενη φορά, ο έλεγχος να γίνει για πιθανές νοθείες ή υπολειμμάτων σε φυτοφάρμακα.

Και κάτι τώρα, που αφορά την περιοχή μας. Για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, έρχονται παραγωγοί αγρότες, από την Αρτα, την Ξάνθη, Καστοριά, Φλώρινα Σέρρες, Πελοπόννησο, και από πολλές άλλες μακρινές περιοχές. Απο τη Βέροια, από την Ημαθία, τώρα ήρθε για να πουλήσει, μόνο ένας παππούς, με τρείς κλούβες ρόδια και όχι παραπάνω από δέκα λάχανα άσπρα.

 Μάλλον η περιοχή μας είναι βιομηχανική και δεν παράγει τίποτε αγροτικό. Ή είναι έτσι ή κάτι άλλο συμβαίνει. Πάντως ότι και να συμβαίνει, αυτό μας αξίζει γιατί το επιτρέπουμε να συμβαίνει.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ""Αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος.

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα (!), Η έδρα του Δικαστηρίου, στάθηκε στο ύψος των σημερινών περιστάσεων που βιώνει η κοινωνία μας. 

Κήρυξε αθώο και τον Νίκο Ασλάνογλου που έκανε την επανασύνδεση και τον Δημήτρη Γκάλαβο (άνεργο), στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση. Και κατά δήλωση του Διευθυντή της ΔΕΗ, δεν υπήρξε κλοπή ρεύματος, αφού γινόταν κανονικά η καταμέτρηση μετά την επανασύνδεση.Μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που ήρθε από την Αθήνα μαζί με άλλους για συμπαράσταση. 

Κάποιες δεκάδες πολίτες, έδωσαν το παρόν στη δίκη και από άλλους Νομούς και πόλεις. Από την Πέλλα, την Ιερισσό, την Αλεξάνδρεια κ α. Ο ενθουσιασμός και τα χειροκροτήματα, δεν έλειψαν μέσα Στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όταν ακούστηκε η απόφαση. Συνήγορος υπεράσπισης, ήταν ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος από την Βέροια.
Το σημαντικό τελικά είναι ότι δέχθηκε το Δικαστήριο ότι εκτός από υποχρεώσεις ο πολίτης, έχει και δικαιώματα τα οποία θα έπρεπε να εξασφαλίζει το Σύνταγμά μας, πράγμα βέβαια που δεν ισχύει. Και μεταξύ άλλων και το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο στερούνται πολλοί φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας.


Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ευχαριστούν όλους όσους συμπαραστάθηκαν σε αυτήν την υπόθεση διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων όλων. Ο ενθουσιασμός, σήμερα ήταν η αρχή για την συνέχεια των παρεμβάσεων αλληλεγγύης. 

Κανένας μόνος του στο σημερινό πολιτικό και κοινωνικό χάος που με βία προσπαθούν να επιβάλουν. Για λίγο περισσότερη Δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Για την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή όλων μας.""ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ,ΧΑΡΤΙΚΩΝ ,ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ,ΦΑΡΜΑΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΩΝ ΓΩΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (HONTOS CENTER).....

ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6971912733 ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΥΠΕΥΘΥΝΗ Κα ΜΑΡΙΑ"


"Ο Εμπορικός Σύλλογος Βεροίας παρακαλεί για την ενεργοποίηση όλων και κυρίως ζητά την ανεκτίμητη βοήθεια όλων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της πόλης Βέροιας, ώστε η ευγενής αυτή συλλογική προσπάθεια να είναι αποτελεσματική και να δώσουμε έτσι όλοι μαζί ένα χέρι βοήθειας στους συναδέλφους και συμπολίτες μας, που λόγω της κρίσης έχουν χάσει τις δουλείες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε να συμβάλλει στην ανακούφιση των εμπόρων της πόλης μας που, λόγω κρίσης, έχουν δει τις δουλειές τους να μηδενίζονται – τις  υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς τα βασικά αγαθά.λειές τους, αλλά και τα προσωπικά – οικογενειακά και κοινωνικά τους στηρίγματα".

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατάνων 31 και Ακαταμαχήτου Βέροια, 591 00, Ελλάδα
https://www.facebook.com/politesthsveroias 6971912733 ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ 2
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×