op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πολιτιστικό Στέκι Άνω Ποταμών

Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Φεστιβάλ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης 
«άνω ποταμών»

...άνω ποταμών ιερών χωρούσι παγαί, "Τα Ιερά τα ποτάμια γυρίζουν
καί δίκα καί πάντα πάλιν στρέφεται" εκεί πάνω που πιάνουνται. Ναί! Δικιοσύνη
(«Μήδεια» του Ευριπίδη στο 2° χορικό και τα πάντα άνω-κάτω στραφήκαν» (στ. 410 κε) (μετάφραση Π. Πρεβελάκη)"Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ενδιαφερόμαστε να γίνονται επιπλέον δράσεις στην πόλη μας σε επίπεδο πολιτιστικό και κοινωνικό. 

Ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης πιστεύουμε πως χρειάζονται δραστηριότητες που κινητοποιούν και ενώνουν ανθρώπους, που θέλουν να προσφέρουν το χρόνο και τις ικανότητές τους σε συλλογικές δράσεις. 


Μέσα στην καταχνιά και την κατάθλιψη που έχει σκορπίσει γύρω μας το μνημόνιο, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο πολιτισμός μπορούν να δώσουν ανάσα, προοπτική και ελπίδα.


 
Έτσι αποφασίσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας και να βάλουμε την φαντασία μας και τη δημιουργικότητά μας, όλοι μαζί, για να οργανώσουμε πράγματα που μας αρέσουν και μας κάνουν πιο δημιουργικούς.
Και γεννήθηκε το πολιτιστικό στέκι Ηλιούπολης «άνω ποταμών». 

Δεν έχουμε στόχο να λύσουμε τα προβλήματα της ζωής. Φιλοδοξούμε όμως με τη συνύπαρξη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη να δείξουμε έναν πιθανό δρόμο αντίστασης στο σημερινό ισοπεδωτισμό."
ΤΜΗΜΑΤΑ

Χορός

Κόσμημα
Διδάσκει η Ματούλα Ρηγοπούλου

Ψηφιδωτό
Διδάσκει ο Άγγελος Γαλάνης

Decoupage
Διδάσκει η Σοφία Δημοπούλου

Φωτογραφία
Διδάσκει η Δήμητρα Γκούμα

Κιθάρα ακουστική - ηλεκτρική
Διδάσκει ο Τάκης Ζαλογιάννης

Παιδικό εργαστήρι έκφρασης και δημιουργίας
Διδάσκει η Έλενα Μανθοπούλου

Αερομοντελισμός
Διδάσκει ο Ανδρέας Παπαδημητριού"

Παιδικό εργαστήρι έκφρασης και δημιουργίας
Κυριακή: 18:00 - 20:00 

"Το Πολιτιστικό Στέκι "Ανω Ποταμών" διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Δημιουργίας από την Παρασκευή 28/6 μέχρι τη Δευτέρα 1/7/2013 στην Πλατεία Φλέμινγκ της Ηλιούπολης. 

Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, φωτογραφίας, ντεκουπάζ, κοσμήματος όχι μόνο από τα εργαστήρια του Στεκιού, αλλά και από ερασιτέχνες δημιουργούς της πόλης.  

Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα πέντε δρώμενα θεάτρου δρόμου που έδωσαν μια άλλη νότα στο Φεστιβάλ μετην καθοδήγηση του Βαγγέλη Βαροτσάκη, αλλά και μια ... μικρή πόλη που έστησε το παιδικό τμήμα. 

Όσο για τη μουσική φρόντισαν τα γκρουπ "Stasis" και "Freedom" ενώ δεν έλειψαν και τα αυθόρμητα ξεσπάσματα χορού από τα χορευτικά τμήματα του Στεκιού.

Λίγες μέρες πριν, στις 25/6   το "Ανω Ποταμών" σε συνεργασία με την ομάδα "ARTIBUS" παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης τη μουσική - θεατρική παράσταση "Latinoamericana", διασκευάζοντας τα γνωστά "ΗμερολόγιαΜοτοσυκλέτας"  και αναδεικνύοντας τη δουλειά των τμημάτων χορών Latin. "


Στοιχεία επικοινωνίας:
Νικ. Πολίτη 17, Ηλιούπολη 163 46, Ελλάδα
info@anopotamon.gr Τηλ.: 2117152856
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×