op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΟ.Σ.Π.Ι. - Πoδηλατικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ορθοπεταλιές, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία


"O Πoδηλατικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Μια ιδέα απο μερικούς καμένους ποδηλάτες/φοιτητές….είμαστε ηδη αρκετοί σε αυτή τη πόλη ώστε να βάλει μπρός και αυτή η ομάδα…!! 

Ας βάλουμε όλοι ενα λιθαράκι,ενεργα με πολλές πεταλιές και έγινε…..!!

Είναι περιττό  να αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ποδηλασία στο άτομο και στη κοινωνία γενικότερα….πολλά μπορούν να γίνουν ειδικά στα Γιάννενα…! Φυγαμε Όλοι μαζί λοιπόν για το γύρο της λίμνης !!!!!!!!¨"
"Σάββατο 16/11 15:30 Νομαρχία   Ποδηλατοβόλτα με τους Ποδηλάτες Τετάρτης                  
Για να περάσουμε όμορφα κ να απολαύσουμε τη βόλτα μας, υποχρεωτικά έχουμε φώτα εμπρός πίσω και ανακλαστικά σε τροχούς, πηδάλια, ρούχα, κ.λ.π.

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για την πλατεία, ελέγξτε την κατάσταση του ποδηλάτου, κυρίως σε φρένα και πίεση ελαστικών.
 
Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στο ραντεβού.

Τέλος, ο κάθε ποδηλάτης φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ο ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, όπως και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να μην κολλάτε ο ένας δίπλα στον άλλον για την αποφυγή πρόσκρουσης.

Κυριακή 17/11.Ποδηλατικός Γύρος πόλης 
Η συγκέντρωση για τον ποδηλατικό Γύρο θα γίνει ώρα 10:00′ στην Πλατεία Πάργης και εκκίνηση ώρα 10:15 ακριβώς. Διαδρομή: Πλατεία Πάργης, Σακελλαρίου, Σπύρου Λάμπρου, Μεγάλου Αλεξάνδρο, Βορείου Ηπείρου, Γεωργίου Παπανδρέου, Πατριάρχου Ευαγγελίδη, Γύρο του Κάστρου, Γαριβάλδη και τερματισμός στα Παλιά Σφαγεία. Ακολουθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις.

https://sites.google.com/a/ofpi.gr/www/"
“Γιορτή πουλιών 2013″ και ποδηλατάδα ΛΙΜΝΟΠΕΤΑΛΙΕΣ 06-10-2013.


Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον. 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Όμιλος Φίλων ποδηλάτου Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, με αφορμή τη Γιορτή πουλιών 2013 συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη ποδηλατάδα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με τίτλο «ΛΙΜΝΟΠΕΤΑΛΙΕΣ». 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία του κοινού με τα πουλιά της λίμνης και η ευαισθητοποίησή του ως προς τη σημασία της ορνιθοπανίδας και γενικότερα της βιοποικιλότητας, μέσα από μια ποδηλατάδα πλάι στη λίμνη. 

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι η ποδηλατάδα έχει τρία σημεία στάσης με δρώμενα για τα πουλιά και γενικότερα για το οικοσύστημα της λίμνης. 

Έτσι συνδυάζεται η «φιλική» μετακίνηση με την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τη βιοποικιλότητα.

Η προτεινόμενη διαδρομή είναι σχετικά μικρή και σε βατή περιοχή, καθώς η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, οπότε φιλοδοξούμε εκτός από του φίλους ποδηλάτου να συμμετέχουν γονείς με παιδιά και ερασιτέχνες ποδηλάτες. Διαδρομή:


Εκκίνηση στις 10.30 από την πλατεία Μαβίλη, όπου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ορνιθοπανίδα της λίμνης (από το αρχείο του Φ.Δ.), διανομή πληροφοριακού υλικού (έντυπα, αφίσες), και σύντομο καλωσόρισμα με έμφαση στη σημασία και το συμβολισμό της ημέρας. 

Η δεύτερη στάση προβλέπεται στο «Πάρκο Ερμηνείας Οικοσυστήματος Λίμνης Παμβώτιδας» όπου θα γίνει σύντομη ενημέρωση για το οικοσύστημα της λίμνης με έμφαση στην ορνιθοπανίδα, ακολουθώντας την περιμετρική διαδρομή του πάρκου. 

Η τρίτη στάση προβλέπεται στην τρίτη γέφυρα του πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου όπου θα υπάρχουν στημένα τηλεσκόπια και κιάλια για την παρατήρηση της ορνιθοπανίδας ενώ παράλληλα θα γίνει σύντομη ενημέρωση για τα πουλιά της λίμνης. 

Η ποδηλατάδα ολοκληρώνεται πίσω στην πλατεία Μαβίλη, για όσους το επιθυμούν. Πληροφορίες Κατερίνα Χιωτέλη, 2651021834.
2. Ποδηλατικός γύοος της λίμνης.

Το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων με τη Δ/νση Β-θμιας Εκπαίδευση Ιωαννίνων διοργανώνουν τον Ποδηλτικό Γύρο της λίμνης την Κυριακή 06-10-2013 με τίτλο “ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”


Εκκίνηση ώρα 10:00 από Κεντρική Πλατεία. Διαδρομή: Κεντρική Πλατεία, Κ. Φρόντζου, Ζωσιμαδών, Π. Μελά, Μαυραγάννη, 8ης Μεραρχίας, Κωνσταντινουπόλεως, Εθνική Τρικάλων, Αμφιθέα (1η στάση στο Συνεταιρισμό Υδραυλικών), Λογγάδες (2η στάση), πρώτη γέφυρα (3η στάση), Παραλίμνιος, Γαριβάλδη, Αβέρωφ, και τερματισμός στην Κεντρική Πλατεία ώρα 13:00′. Πληροφορίες 2651022729 και 6973036393." 


Στοιχεία επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα
ccuoi.wordpress@yahoo.com Λάζαρος l.fotopoulos@yahoo.com Μιχάλης pitsken@gmail.com Γιώργος A f1return@yahoo.gr Γιώργος Β g.liakopoulos@hotmail.com Γιώργος Γ ggyftopoulos@hotmail.com Βασίλης aqua_billy@hotmail.com Δημήτρης dimitrislentzas@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×