op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πρωτοβουλία Κατοίκων Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια

Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

"Τα τελευταία δυο χρονιά η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει την κοινωνία στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης, μέσα από τα χαράτσια  και του γενικότερου εκβιασμού απέναντι στο κόσμο, απεργία στο 18%, αύξηση των απολύσεων, υπέρογκη αύξηση του ΦΠΑ, πέντε ευρώ στα νοσοκομεία. 

Μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικο μηχανισμό μέσω της επιβολής ενός παρανόμου και αντισυνταγματικού χαρατσιού που οδηγεί τα νοικοκυριά στη φτώχεια. Εκτός των άλλων η ΔΕΗ ετοιμάζει αύξηση των τιμολογίων της τάξης 10 έως 12% ενώ όπως πάντα το κράτος αντιμετωπίζει ευνοϊκά βιομηχανίες, μεγαλοεπιχειρησεις καθώς επίσης και το χώρο της εκκλησιάς. Γεγονός που αυξάνει τον κοινωνικό ανταγωνισμό καθώς είναι πάγιο όπλο των κυβερνήσεων μέσα στο γενικότερο πλαίσιο εκβιασμού ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε Έλληνες και μετανάστες, εργαζομένους και ανέργους, δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό η υπεράσπιση του οποίου αποτελεί ζήτημα αξιοπρεπείας, είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες επιβίωσης και είναι αδιανόητο οποιοσδήποτε να επιχειρήσει να το στερήσει από τη κοινωνία.

Η απάντηση μας σε αυτό πρέπει να είναι άμεση και ηχηρή, γεγονός το οποίο μπορεί να προκύψει μέσα από την μαζική άρνηση απέναντι σε οποίο χαράτσι επιβάλουν στις ζώνες μας, κάτι που μπορεί να ευδοκιμήσει μέσα στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας. Παραδείγματα υπάρχουν, σημαντικότερο το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ένα ανοικτό και ακηδεμόνευτο κίνημα το οποίο έθεσε το θέμα των ανοιχτών δρόμων χωρίς διόδια, την ελεύθερη διακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Καθώς και σε διαφορές πόλεις της χωράς όπως η κίνηση πολιτών τούμπας και αντίστοιχα σε Βέροια, Αιγάλεω, Πάτρα, Πετρούπολη, Κέρκυρα.Ηρθέ η ώρα λοιπόν να σπάσουμε το φόβο που η ΔΕΗ και το κράτος μας έχει επιβάλλει στις ζώνες μας. Μέσα από αυτή τη Πρωτοβουλία των κατοίκων του Αγρινίου προστάσουμε τη σύσταση ομάδας εναντία στα χαράτσια. Η πρωτοβουλία αυτή στέφεται πέρα από ιδεολογίες, κόμματα, εργατοπατέρες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Στόχοι μας είναι αφενός η καθολική άρνηση πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ η αυτή του χαρατσιού για όσους δεν μπορούν η δεν θέλουν να το πληρώσουν αφετέρου έχει συσταθεί ομάδα ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση στα συνεργία διακοπής και να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης οπή έχει διακοπεί, καθώς και παρεμβάσεις που μπορούν να προκύψουν στη ΔΕΗ η στο Δήμο.


Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αγρινίου ενάντια στα χαράτσια είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την ομάδα είναι 6945009346"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγρίνιο 301 00, Ελλάδα
Tηλ.: 6945009346 prwtovouliagriniou@yahoo.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×