op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αττική. Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης, από την εμφάνισή της τον Οκτώβριο του 2011, αντιστέκεται έμπρακτα στα πρωτοφανή και διαρκώς εντεινόμενα φαινόμενα της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, με δράσεις όπως π.χ. ενάντια στο χαράτσι, στη διάλυση της παιδείας, στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, διοργανώνει διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κλπ."
"Το νερό δεν είναι εμπόρευμα , είναι δημόσιο αγαθό.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8.00 μμ, στην κεντρική πλατεία Ιλίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού. Θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι :

Κώστας Ρίπης , μηχανικός μεταλλειολόγος, μέλος δ.σ. του σωματείου μηχανικών της ΕΥΔΑΠ

Λεωνίδας Κουσουρής , χημικός, μέλος δ.σ. του συλλόγου προσωπικού της ΕΥΔΑΠ

Έφη Σπυροπούλου, Μυρτώ Μπρακοπούλου, μέλη της πρωτοβουλίας  SAVEGREEKWATERΣτην αρχή της συζήτησης θα γίνει προβολή του δεκάλεπτου ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Μόνιτορ», με πληροφορίες για τον ρόλο της Κομισιόν στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και της 7λεπτης ταινίας «No means No» παραγωγής worldgrapher.com σε συνεργασία με το SAVEGREEKWATER, που θα λειτουργήσουν ως έναυσμα για τη συζήτηση."Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Εισήγηση στη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης της  16/10/2013

"Φίλοι και φίλες,

Τα τελευταία 3,5 χρόνια όλοι βιώνουμε στο πετσί μας τις οδυνηρές συνέπιες του μνημονίου που εφαρμόζεται στην χώρα μας.

Παρά τις προσπάθειες της κυβερνητικής προπαγάνδας να μας πείσει ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» και ότι σύντομα θα «φτιάξει» η κατάσταση, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στα σπίτια μας είναι αδυσώπητη και δεν κρύβεται.Όλο και περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης . Έχουμε χάσει τις δουλειές μας, αυτοί που ακόμα έχουν δουλειά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το μισθό που παίρνουν. 

Έχουμε στραφεί στις συντάξεις των γονιών μας για να επιβιώσουμε, αλλά και αυτές οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται.

Και πάνω σε αυτή την φτωχοποίηση έρχεται η κυβέρνηση να μας βάλει χαράτσια στα σπίτια, να αυξήσει το κόστος στο ρεύμα κατά 18%, να αυξήσει τους άμεσους φόρους και το ΦΠΑ, να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές, να μειώσει το αφορολόγητο ώστε ακόμα και ο άνεργος να πληρώνει φόρο μόνο και μόνο επειδή ζει. Έτσι η φτώχεια μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Το μνημόνιο όμως δεν σταματά εδώ. Πάνω στην φτώχεια μας έρχεται να προσθέσει και την κατάργηση του κράτους πρόνοιας.
1.       Αφήνουν ιδρύματα αναπήρων και ορφανοτροφεία χωρίς χρηματοδότηση για να κλείσουν από μόνα τους ή τα κλείνουν κατευθείαν οι ίδιοι.

2.       Κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν υποδομές υγείας του ΕΟΠΥ, αυξάνουν τις τιμές των φαρμάκων, βάζουν κόστος 1 euro ανά συνταγή, βάζουν εισιτήριο 25 euro στα νοσοκομεία. Δηλαδή εκτός από φτωχούς μας θέλουν άρρωστους.

3.       Κλείνουν σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, απολύουν καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, καταργούν ειδικότητες εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα τις αναθέτουν σε ιδιωτικά ιδρύματα, αφήνουν τα παιδιά μας στοιβαγμένα σε ασυντήρητα σχολεία χωρίς βιβλία, θέρμανση και εκπαιδευτική υποδομή. Δηλαδή εκτός από άνεργους, φτωχούς, άρρωστους μας θέλουν και αμόρφωτους.4.       Σχεδιάζουν να αυξήσουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ ενώ έχει ήδη χαθεί η ζωή ενός παλληκαριού όταν τόλμησε να μετακινηθεί χωρίς να διαθέτει τα 1,40 € για το εισιτήριο.

5.        Αυξάνουν το φόρο στο πετρέλαιο για να μαζέψουν χρήματα.  Τελικά καταφέρνουν να μας αφήσουν χωρίς θέρμανση, με την ατμόσφαιρα μολυσμένη από τον καπνό,  εκτεθειμένους σε αναπνευστικά προβλήματα και με την παράνομη υλοτομία να οργιάζει. Δηλαδή εκτός από άνεργους, φτωχούς, άρρωστους και αμόρφωτους μας θέλουν να κλεινόμαστε στα παγωμένα σπίτια μας.

6.       Όσο ακόμα τα έχουμε. Από 01/01/2014 σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας απέναντι σε πλειστηριασμούς τραπεζών και όλα δείχνουν ότι θα αρχίσουν οι κατασχέσεις σπιτιών. Άλλωστε και η εφορία πλέον θα αρχίσει να δέχεται ακίνητα  σαν πληρωμή των ανεξόφλητων φόρων. Τα σπίτια μας  απειλούνται. (Ποιος θα προλάβει να τα πάρει: ο Στουρνάρας ή η τράπεζα.)Ο κατάλογος της μνημονιακής λαίλαπας είναι μακρύς και αδυσώπητος. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΔΝΤ για «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες χωρίς διάκριση ποσού, αλλά δυστυχώς είναι το μόνο μέτρο που δεν μας «πιάνει» άμεσα γιατί δεν έχουμε καταθέσεις!

Το τελευταίο όμως «μέτρο» που πρέπει να αναφέρουμε είναι η προσπάθεια φίμωσης και ποινικοποίησης της όποιας φωνής στρέφεται ενάντια στο μνημόνιο. Είναι η προσπάθεια φασιστοποίησης της κοινωνίας με σκοπό τον φόβο και την απελπισία. 

Δηλαδή εκτός από άνεργους, φτωχούς, άρρωστους, αμόρφωτους, παγωμένους και άστεγους μας θέλουν και βωβούς. Να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την μιζέρια που μας επιβάλλουν με τον φόβο πως άμα φωνάξουμε θα μπλέξουμε χειρότερα.
Εδώ λοιπόν αρχίζει η δική μας ιστορία. Πριν από 2 χρόνια απλοί πολίτες του Ιλίου αφήσαμε τους καναπέδες και βγήκαμε στο δρόμο να φωνάξουμε ότι δεν δεχόμαστε να μας κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας επειδή αδυνατούσαμε να πληρώσουμε το χαράτσι που μας επέβαλε η τροϊκανή κυβέρνηση.

Δημιουργήσαμε τις επιτροπές Αντίστασης και Αλληλεγγύης κατοίκων του Ιλίου γιατί νιώσαμε ότι απέναντι στο φόβο και στην μιζέρια του μνημονίου  έπρεπε να αντιδράσουμε και να δραστηριοποιηθούμε οι ίδιοι.

Από τότε έως σήμερα μέσα από την κινηματική αυτή διαδικασία έγιναν δράσεις σε διάφορους τομείς (χαράτσι ΔΕΗ, κεραίες, διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, βοήθεια άπορων οικογενειών, συγκεντρώσεις ενημέρωσης  για ιδιωτικοποίηση νερού κ.α. διαμαρτυρίες σε εφορίες). Οι δράσεις αυτές άλλοτε είχαν επιτυχία άλλοτε λιγότερη.Για εμάς όμως η μεγαλύτερη κατάκτηση και παρακαταθήκη αυτής της κινηματικής διαδικασίας είναι η δημιουργία συνειδήσεων και η απόδειξη ότι υπάρχει ελπίδα ακόμα και όταν όλα γύρω μας είναι «μαύρα». 

Είδαμε ότι δεν είμαστε μόνοι απέναντι στο μνημόνιο, ότι η δύναμή μας είναι ο διπλανός μας, ότι η μοιρολατρία πεθαίνει όταν κλείσει η τηλεόραση και συναντηθούμε στις γειτονιές.

Όταν οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και μας τα έκλεψαν. Και πρώτα από όλα την αξιοπρέπεια μας.Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Για να καλέσουμε και εσάς να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια. Να γίνετε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας σπάζοντας την νοοτροπία της ανάθεσης και δημιουργώντας αυτό που λέγεται «κίνημα».

Δεν είναι προσπάθεια εύκολη και κανείς δεν εγγυάται τα αποτελέσματά της. Είναι όμως η ανάγκη για αξιοπρέπεια που μας οδηγεί και η πίστη ότι οι δίκαιοι αγώνες πρέπει να δίνονται.

Όπως είπε και ο ποιητής: «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»."ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 
ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Σήμερα το πρωί στις 9:30 μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης μαζί με ανάλογες συλλογικότητες από Καματερό και Αγ. Αναργύρους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων, και..."θυροκόλλησαν" τα ειδοποιητήρια πληρωμής του χαρατσιού.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον έφορο και έθεσε τις θέσεις μας τόσο για το ληστρικό φορολογικό σύστημα όσο και για τις τυχόν κατασχέσεις σπιτιών και μισθών.Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον 131 22, Ελλάδα
xorismesazontesilion@gmail.com, Τηλ.: 213609083
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×