op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Αγροτικοί Συνεταιρισμοί

"Με αφετηρία τη Θεσσαλία και την Πιερία και έδρα τη Λάρισα, ιδρύθηκε στα τέλη του 2010, ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» χάρις στο όραμα και τις συνεχείς προσπάθειες μιας φιλόδοξης ομάδας αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Σύντομα, και μέσα από τη σκληρή δουλειά και το μεράκι των μελών του, εξελίχθηκε στον πρώτο πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Η δημιουργία του «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» δικαίωσε τις προσπάθειες των μελών του για μια διαφορετική προσέγγιση στη συνεταιριστική αντίληψη. Με κεντρικό σύνθημα «Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά» ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» κατόρθωσε να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, συνδυάζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε δίκαιες τιμές, αντάξιες της υπεραξίας του τελικού προϊόντος. Η συνεχής αναπτυξιακή δυναμική του Συνεταιρισμού επιβεβαιώνει καθημερινά την επένδυση ψυχής των μελών του.Το Συμβούλιο Διοίκησης του Συνεταιρισμού αποτελείται από πέντε μέλη ενώ ανώτατο όργανο με βάση το καταστατικό του είναι η Γενική Συνέλευση των μελών - παραγωγών.

Φιλοσοφία:
Βιώσιμη Ελληνική Αγελαδοτροφία σημαίνει για μας:
-Διασφάλιση της ποιότητας του γάλακτος άρα υπεραξία στο τελικό προϊόν,
-Μείωση του κόστους παραγωγής,
-Αύξηση της παραγωγικότητας του ζωικού κεφαλαίου,
-Βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων,
-Ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα.

Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» απαρτίζεται από περίπου 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς - μέλη και διαθέτει 55 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Όσον αφορά τη συνολική παραγωγή γάλακτος, επί καθημερινής βάσεως, ανέρχεται στους 130 τόνους, οι οποίοι τόνοι γάλακτος αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς», κατάφερε και ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. 

Τομέας Διάθεσης Γάλακτος

Ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής τιμής του παραγόμενου προϊόντος για τα μέλη του, έχει συνάψει συμβόλαια διάθεσης της παραγωγής του με τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες όπως η ΦΑΓΕ, FRIESLANDCAMPINA HELLAS/ΝΟΥΝΟΥ, ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟ, ΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΡΙΚΚΗ, ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ

Τομέας Πρώτων Υλών

Ο «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς» συνεργάζεται με εταιρείες, εργοστάσια και προμηθευτές ζωοτροφών και πρώτων υλών (πχ. Σόγια) προχωρώντας σε προμήθειες πρώτων υλών και διαφόρων προϊόντων για τα μέλη του σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Δίνεται δε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και στην ποιότητα των ζωοτροφών.

Το Προϊόν Μας - H Καινοτομία Μας:

Για πρώτη φορά πανελλαδικά, μηχανές αυτόματης πώλησης γάλακτος νέας τεχνολογίας εγκαταστάθηκαν στις γειτονιές της Λάρισας. Κάθε Μέρα Φρέσκο, Παστεριωμένο, Ποιοτικό και πάνω από όλα Ασφαλές γάλα, το οποίο συλλέγεται από φάρμες παραγωγών της Λάρισας, παστεριώνεται σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει άμεσα στις δεξαμενές των αυτόματων πωλητών. 

Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον ενώ καταπονείται ελάχιστα κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών.O καταναλωτής θα επιλέγει την ποσότητα που επιθυμεί, 1 και 1/2 λίτρο καθώς και τη συσκευασία που επιθυμεί, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και πλαστικό μιας χρήσης μπουκάλι. Υπάρχει και η δυνατότητα για τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τήρησης όλων των όρων υγιεινής.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, που συνδυάζει την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Ποιοτικά Χαρακτηριστικά:
Πλήρες Γάλα
Παστεριωμένο - Ομογενοποιημένο
Λιποπεριεκτικότητα > 3,7%
Πρωτεΐνη >3,20%
Κωδικός ΕΛΟΓΑΚ: 47-2-451

Σημεία διάθεσης  μέσω Αυτόματων Πωλητών:
-Μανδηλαρά & Υψηλάντου, Λάρισα.
-Καραθάνου & Ζαρμάνη, Λάρισα.
-Χρυσοχόου & 25ης Μαρτίου, Λάρισα.
-Γρηγορίου Ε΄ 11, Λάρισα."


Στοιχεία επικοινωνίας:
Σαμουηλίδου 5, Λάρισα 41336, Ελλάδα
Τηλ : +30 2410 554650 Φαξ : +30 2410 556230 Email : info@thesgala.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×