op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΝ-ΘΕΤΩ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Αλληλέγγυα Υγεία , Συνεργατισμός, Δομές-Υποδοχή-Καταλύματα για άνεργους, άστεγους, πρόσφυγες, κακοποιημένες γυναίκες, χρήστες, ανήλικους, ψυχικά πάσχοντες, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης

Η ΣΥΝ-ΘΕΤΩ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Ιωάννινα.


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) είναι μια καινοτόμος μορφή κερδοσκοπικής επιχείρησης, που θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα με τον Ν4019/2011(ΦΕΚ /Α/216). Είναι μια μορφή αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης των μελών του,  όπου επενδυτές με κοινωνικό όραμα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια κοινά διοικούμενη εταιρεία.

Ο καθένας έχει μια ψήφο και έτσι ο κάθε συνεταίρος έχει λόγο στη διοίκηση της επιχείρησης. Συνεταίρος σε μια ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε: άνεργος, επιχειρηματίας, φοιτητής, συνταξιούχος, εργαζόμενος, δημόσιος υπάλληλος κ.α.

Αποτελεί μία αντιπρόταση για τον επαναπροσδιορισμό των εργασιακών μας σχέσεων και την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης με την κοινότητα, αυτή σίγουρα έρχεται από το χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Προτείνοντας ένα εναλλακτικό σύστημα συνεργασίας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ενός τόπου, το κοινωνικό επιχειρείν εμφανίζεται ως ίσως η μοναδική ευκαιρία μιας συστημικής προσέγγισης στην αλλαγή προηγούμενων δυσλειτουργικών καθεστώτων.

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στοχεύει στην οργάνωση της εργασίας με τρόπο που αυτή να είναι ανταποδοτική προς τον πολίτη, ταυτόχρονα προσφέροντάς του μεγαλύτερη αυτονομία στις κινήσεις. Την ίδια στιγμή, γεφυρώνει τα κενά ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, διευκολύνει και ενθαρρύνει τη συνεργασία, την παραγωγή και τη δημιουργία, λαμβάνοντας υπόψη τον άνθρωπο και τις ανάγκες του μέσα σε ένα οργανωμένο, συμμετοχικό πλαίσιο προσανατολισμένο στην αειφόρο ανάπτυξη.

Η ιδέα δημιουργίας μιας ΚΟΙΝΣΕΠ όχι μόνο ταιριάζει στον δικό μας τρόπο σκέψης αλλά ταυτόχρονα τον προωθεί. Η συνεργασία μεταξύ των μελών, η οριζόντια διάταξη, η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των μελών και η ανάγκη για εξέλιξη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των κοινωνικών επιχειρήσεων που ταιριάζουν στο προσωπικό και ιδεολογικό τρόπο σκέψης μας.

Συν
Πρόθεση που σημαίνει μαζί και η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως ως πρώτο συνθετικό σύνθετων λέξεων, όπως π.χ. συμμαχώ, συναγωνίζομαι, συγχωρώ, συμπυκνώνω, συλλογίζομαι. Αποτελεί επίσης προφορική έκφραση του μαθηματικού συμβόλου της άθροισης που στις απλές πράξεις αποδίδεται και με τον σύνδεσμο και κατά την εκφώνηση αριθμητικών παραστάσεων ή ασκήσεων.
Θέτω
Βάζω, τοποθετώ. Προβάλλω ένα θέμα για να συζητηθεί. Αλλάζω την κατάσταση ενός ανθρώπου ή πράγματος. Θεωρώ, αποδίδω μια τιμή. Θέτω όρια – στόχους- φιλοδοξίες.
Συν-Θέτω
Χρησιμοποιώ επιμέρους στοιχεία για να σχηματίσω ένα ολοκληρωμένο σύνολο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τσιριγώτη 4, Ιωάννινα 454 44, Ελλάδα
6934788852 sin.thetosce@gmail.com ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×