op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Καλαμαριάς

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα


"Το Ταμείο Αλληλεγγύης Καλαμαριάς είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα ενωτικό μέτωπο για ενίσχυση-στήριξη,όσων αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις.

 Δημιουργείται μέσα στο καθεστώς της κατάρρευσης των κοινωνικών δομών, των δομών πρόνοιας, της επιτεινόμενης φτώχειας, της ανάλγητης στάσης ξένων και εγχώριων φιλοτραπεζικών δυνάμεων, που ευτελίζουν τον κάθε άνθρωπο, αλλά και συγχρόνως ολόκληρη τη χώρα,οδηγώντας την σε μια νέα κατοχή.

Χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας μένουν αβοήθητοι, στερούνται την εργασία, την τροφή, την υγεία, το νερό, τη θέρμανση, το ρεύμα. 

Δεν μένει άλλος δρόμος παρά να πάρουμε την κοινωνία στα χέρια μας, να μην μείνουμε απαθείς, να οργανώσουμε σε κάθε τόπο σχέδια σωτηρίας, με προτεραιότητα τους συμπολίτες μας, των οποίων απειλείται η ίδια η επιβίωση.

Μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί.

Μπορεί να λυγίζουμε, αλλά οι ψυχικές μας δυνάμεις, η ευαισθησία, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη δεν έχουν καμφθεί. 

Αντίθετα μπορούν να μας κρατήσουν όλους όρθιους, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε την αλλοτρίωση, την λεηλασία και την εξάρτηση, και από πάνω μας αλλά και από την χώρα. 

Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά. Κανένας μόνος του. Βοηθάμε όπως μπορούμε. Το ελάχιστο του καθένα είναι πολύτιμο και σωτήριο σήμερα για κάποιον συνάνθρωπό μας, αύριο για μας τους ίδιους.


Αρχές και τρόπος λειτουργίας του Ταμείου Αλληλεγγύης 


Το Ταμείο Αλληλεγγύης το συναποτελούμε όλοι.

Μέλη του μπορούν να γίνουν άτομα ή φορείς
.
Δεν είναι ελεημοσύνη. Στηρίζουμε όποιον κινδυνεύει σήμερα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε κι εμείς αύριο. Ξαναδημιουργούμε την χαμένη κοινότητα των ανθρώπων.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν συγκεντρώνει αγαθά ή χρήματα, αλλά

Σήμερα καλούμαστε να δώσουμε όλοι μια υπόσχεση προσφοράς.

Να δηλώσουμε πού θα μπορούσαμε να συνδράμουμε όταν παρουσιασθεί η έκτακτη σοβαρή ανάγκη.

Η προσφορά θα μπορεί να είναι οικονομική, σε είδος ή σε παροχή υπηρεσιών.

Δημιουργούμε ένα  αρχείο εθελοντών και το ενεργοποιούμε σε συγκεκριμένη περίπτωση, με όσους θα μπορούσαν την δεδομένη χρονική στιγμή και για το συγκεκριμένο πρόβλημα να παράσχουν τη βοήθεια που έχουν υποσχεθεί.

Στα πλαίσια του Ταμείου Αλληλεγγύης λειτουργεί επιστημονική ομάδα που βρίσκεται σε εγρήγορση και πιστοποιεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης.

Αμέσως ανακοινώνεται σε όλους τους συμμετέχοντες το είδος του προβλήματος και ζητείται η ανταπόκρισή τους, με βάση την αρχική πρόθεση-υπόσχεση βοήθειας.

Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπρέπεια του συμπολίτη μας, παρέχεται η στήριξη με διακριτικότητα και αίσθημα ισοτιμίας και συναδελφικότητας.

Ο βοηθούμενος έχει ηθική μόνον υποχρέωση, να συμβάλλει και ο ίδιος όταν μπορέσει στην στήριξη του Τ.Α.

Σε όλες μας τις ενέργειες φροντίζουμε να υπάρχει διαφάνεια και δυνατότητα ελέγχου.
 και σύντροφοι μέσα στο χάος του ιδιότυπου αυτού πολέμου που προσπαθεί να κατασπαράξει τις ζωές μας.”

Κανένας μόνος του – Αλληλεγγύη στην πράξη!

*Το Ταμείο Αλληλεγγύης Καλαμαριάς, είναι μια πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς"


Στοιχεία επικοινωνίας:
Σάντας 7, Καλαμαριά, Ελλάδα
kalamaria2006@yahoo.gr Τηλ.:2310402851,6993137277
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×