op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Tράπεζα Χρόνου Δήμου Πατρέων

Τράπεζες ΧρόνουH ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ 

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, στοχεύει αποκλειστικά στη δημιουργία ενός δικτύου συναλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κυρίως ευπαθείς ομάδες, αποδεσμευμένες πλήρως από την αποκλειστική χρήση του χρήματος. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων, οι συμπολίτες μας θα μπορούν να προσφέρουν και να ανταλλάσσουν χρόνο και υπηρεσίες, θα μπορούν επίσης να αναζητούν, να προσφέρουν αλλά και να δέχονται άμεσα υπηρεσίες και προϊόντα που επιθυμούν με αποκλειστική χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας.Η έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων έχει πραγματοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.trapezahronou.gr.

Η εγγραφή των χρηστών στην Τράπεζα Χρόνου είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου.

Μπορούν να εγγραφούν, εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος, πολίτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι και κάθε είδους φορείς που θέλουν να προσφέρουν ή να ανταλλάξουν υπηρεσίες και υλικά αγαθα.

Ο κάθε χρήστης δημιουργεί αγγελίες για υπηρεσίες ή προϊόντα που θέλει να προσφέρει ορίζοντας και τις Τοπικές Εναλλακτικές Μονάδες που ζητά, τα λεγόμενα ΤΕΜ.

Η αγγελία μπορεί να είναι για παράδειγμα για παροχή συμβουλών, μαθήματα, φύλαξη μωρών, γενικές εργασίες καθώς και για αντικείμενα όπως βιβλία, έπιπλα, συσκευές κ.α.

Με τις συναλλαγές ο χρήστης που προσφέρει κερδίζει ΤΕΜ τα οποία μπορεί να διαχειριστεί με 3 τρόπους. 

• Να τα χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει προϊόντα ή υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω της Τράπεζας Χρόνου.

• Να τα προσφέρει σε κάποιο άλλο μέλος ως δωρεά. 

• Να τα προσφέρει ως δωρεά στην Τράπεζα Χρόνου και να διανεμηθούν προς τους χρήστες - ωφελούμενους του προγράμματος. 

Πραγματοποιώντας την εγγραφή σου στην Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Πατρέων, μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πχ. ένα παλιό τραπέζι, έναν παλιό υπολογιστή, κ.α.

Η Τράπεζα Χρόνου όμως δεν σταματάει εκεί, αφού μπορείς να προσφέρεις και υπηρεσίες όπως μαθήματα, λογιστικά, service υπολογιστών, χειρωνακτικές εργασίες κ.α.

Mην ξεχνάμε ότι βάση λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου αποτελεί η διάθεση όλων για προσφορά. Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε.


Μπορεί να μην έχουμε χρήματα αλλά έχουμε χρόνο.

Τα Σημεία συναλλαγής ΤΕΜ έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση μελών που επιθυμούν να εγγραφούν στο δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων και που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Εκεί μπορούν να εγγραφούν, να ψάξουν και να καταχωρήσουν αγγελίες προσφοράς και ζήτησης, και να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές.

Το σημείο συναλλαγής ΤΕΜ της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Πατρέων, στεγάζεται στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης του Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας των Φύλλων & Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην Πλατεία Γεωργίου στον 4ο όροφο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ: Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α17, 4ος όροφος, Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 09:00π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. www.trapezahronou.gr 

"Η στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Πατρέων στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Ο Δήμος Πατρέων, παρά την δύσκολη οικονομική του κατάσταση, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο δομών και δράσεων που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Ένα δίκτυο το οποίο συνεχώς διευρύνεται με νέες δομές, οι οποίες έρχονται όχι μόνο να απαλύνουν την κατάσταση των απόρων και των ευπαθών συμπολιτών μας, αλλά και να ενθαρρύνουν τον εθελοντισμό, να αποτελέσουν κίνητρο για προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης στην καθημερινότητά μας και να ενώσουν τις κοινωνικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της κοινής δράσης . 


Σήμερα είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Πατρέων.

Πρόκειται για δομές οι οποίες δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ- Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων» που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Πρόκειται για μια Κοινωνική Σύμπραξη την οποία αποτελούν τα παρακάτω συμβαλλόμενα μέρη: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ.), ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΕΙ ΠΑΤΡΩΝ, ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΟΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ "ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ NOMOY AXΑΙΑΣ", ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν ΑΧΑΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ.

Ο στόχος της Κοινωνικής Σύμπραξης είναι: Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες θα παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές προς τους ωφελούμενους.

Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Δήμου Πατρέων, που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Σε όλες τις δομές θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων."Στοιχεία επικοινωνίας:
Πλατεία Γεωργίου Α 17 4ός όροφος, Μεγαρο Λόγου και Τέχνης, Πάτρα 262 21, Ελλάδα
gr.diamesolabisis@outlook.com 261 024 0859 : Ώρες Δευ - Παρ: 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ. Λεωφορεια 1,2,3,5,6,7,8, προαστιακός Πάτρας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×