op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τρόφιμα χωρίς Μεσάζοντες - Ιωάννινα

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο


"Η ανοιχτή επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για τα τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Ιωάννινα. Μετά από μαζική συνέλευση στις 22/11/12 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται η ανοιχτή επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για... τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες».

Μέσω της δράσης ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ:

Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τον παραγωγό και τον καταναλωτή παρακάμπτοντας τον μεσάζοντα και το σούπερ μάρκετ. 

Έτσι, πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε όλοι μας.

Πιέζουμε για να πέσουν οι τιμές γενικότερα. 

Προωθούμε τους συνεταιρισμούς καταναλωτών και παραγωγών. 


Στηρίζουμε τους ανέργους και τους αγώνες των εργαζομένων, προωθούμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια.Mέλος της κίνησης μπορεί να γίνει κάθε πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεών της.

Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων.

Οι συνελεύσεις και οι επιτροπές της συζητούν, αποφασίζουν και συντονίζουν τις δραστηριότητές της."

"Τουλάχιστον 500 οικογένειες ανταποκρίθηκαν στη διάθεση ελαιολάδου και οσπρίων χτες στα Ιωάννινα, από την Πρωτοβουλία Πολιτών "Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες - Ιωάννινα"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση τροφίμων που πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 17/2, στην οποία ανταποκρίθηκαν, με βάση τις παραγγελίες, τουλάχιστον 500 οικογένειες.

Διατέθηκαν συνολικά 7,6 τόνοι ελαιόλαδου Μεσσηνίας και 3 πε-ρίπου τόνοι οσπρίων Φαρσάλων. Να σημειώσουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι οι παραγωγοί έφεραν περίπου 400 λίτρα λάδι λιγότερο από αυτό που είχε συμφωνηθεί, λόγω προβλημάτων μεταφοράς, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να μειώσουμε αναλογικά όλες τις παραγγελίες προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι.


Ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόηση που έδειξε. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε η ομάδα να ενισχυθεί με νέα μέλη ως την επόμενη φορά, έτσι ώστε όλα να οργανώνονται με τον καλύτερο και ευκολότερο τρόπο.

Ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε έλεγχο στους παραγωγούς και τα προϊόντα, στο πλαίσιο πανελλαδικών ελέγχων  σε αντίστοιχες δράσεις.. Η παρουσία του  αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων και του σύννομου της προσπάθειάς μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΕΠΑΒΙ για την ευγενική παραχώρηση του χώρου διάθεσης.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον παραγωγό κύριο Κορκίζογλου, ο οποίος, μετά από συμφωνία, παραχώρησε ως δωρεά εκατό κιλά οσπρίων διαφόρων ειδών. 
Είκοσι κιλά παραχωρήθηκαν στην κοινότητα Σενεγαλέζων της πόλης μας. 

Ογδόντα κιλά παραχωρούνται στο σωματείο εργαζομένων στην ψυχική υγεία «Πυξίδα», η πλειονότητα των οποίων εργάζονται απλήρωτοι για επτά-οκτώ μήνες λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης για την ψυχική υγεία (και αρκετοί από αυτούς βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας). 

Η δωρεάν διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς σε ευπαθείς ομάδες και σε εργαζόμενους που αγωνίζονται, θα πραγματοποιείται σε κάθε μας διοργάνωση και η ποσότητα θα είναι ανάλογη των παραγγελιών.

Η δράση «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» έχει ως πρώτο στόχο να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να προμηθευτούν φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα σε μια περίοδο έντονης κρίσης και φτωχοποίησης του λαού μας, στηρίζοντας παράλληλα τους ανέργους και τους εργαζομένους, προωθώντας την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια και την Αυτοοργάνωση, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής, πραγματικά ανθρώπινης οργάνωσης της κοινωνίας.""Νέα διανομή τροφίμων στα Γιάννενα από την πρωτοβουλία πολιτών «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες»

Η πρωτοβουλία πολιτών «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες» της πόλης των Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι νέα διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, στο υπόστεγο του ΚΕΠΑΒΙ - Εθνάρχου Μακαρίου 11.

«Συνεχίζουμε τις δράσεις μας σε μια περίοδο έντονης κρίσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, ώστε να προμηθευτούμε όλοι μας φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα στηρίζοντας παράλληλα τους παραγωγούς, τους ανέργους και τους εργαζομένους, προωθώντας την Αλληλεγγύη, την Αξιοπρέπεια, την Αυτοοργάνωση και την Συμμετοχή, στο πλαίσιο μιας διαφορετικής, πραγματικά ανθρώπινης και δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τιμές και προϊόντα

1. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας από την περιοχή της Ορεινής Μεσσηνίας στην τιμή των 15,5 ευρώ η μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων.

2. Ρύζι Μεσολογγίου, συσκευασία 5 κιλών: Καρολίνα, Κίτρινο (1 ευρώ το κιλό) και Νυχάκι, Καστανό (0,90 ευρώ το κιλό).

Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε έως και το βράδυ της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου: 

1. Με συμπλήρωση της αίτησης παραγγελίας που θα βρείτε στον ιστότοπο: http://trofima-xoris-mesazontes-ioannina.blogspot.gr

2. Τηλεφωνικά στο 26510-71230 τις ώρες 9:00-14:00

Σημειώνεται ότι η ποιότητα όλων των προϊόντων έχει διασφαλιστεί με υπογραφή συμφωνητικού από όλους τους παραγωγούς.
Γενικοί όροι πώλησης:

1.Οι τιμές είναι τελικές για όλα τα προϊόντα (περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ).

2.Κατά την πώληση θα εκδίδονται οι υποχρεωτικές από τον νόμο αποδείξεις.

3.Οι παραγωγοί θα διαθέτουν κατά την πώληση όλα τα απαραίτητα νόμιμα πιστοποιητικά για την ποιότητα του προϊόντος και τη νομιμότητα της μεταφοράς και πώλησης."Συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Δίκτυο Αλληλεγγύης


Οι ομάδες αλληλεγγύης που συναποτελούν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αλληλέγγυας Οικονομίας Ιωαννίνων στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό αγώνα που δίνουν όλες οι οικογένειες για να προσφέρουν στα παιδιά τους το αγαθό της γνώσης, σε συνθήκες άγριας οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης του λαού μας. 

Σε μια περίοδο όπου και η παιδεία πλήττεται συνολικά, προσπαθούμε να σταθούμε όλοι με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη δίπλα στους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια άμεσα. Αν και έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά ξέρουμε ότι πολλά παιδιά δεν έχουν τα απαραίτητα για το σχολείο τους ή θα χρειαστούν κάτι άμεσα.

Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, τους συλλόγους, τα σωματεία αλλά και τις επιχειρήσεις της πόλης να προσφέρουν σχολικά είδη, από σχολικά βοηθήματα μέχρι τσάντες και κασετίνες καθώς και γραφική ύλη κάθε είδους. Η διάθεση των ειδών που θα συγκεντρωθούν θα γίνει σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη, είτε με συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς είτε μέσω του Δικτύου. 

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 6 μμ ως τις 9 μμ στο στέκι του Δικτύου, Τοσίτσα 16, Ιωάννινα ( Περιοχή Μώλος, οδός παράλληλη της Κουντουριώτου)

Διευκρινίζεται ότι η συλλογή αφορά καινούργια ή σε πολύ κατάσταση σχολικά είδη όπως:

Τσάντα σχολική, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη ώστε να μπορεί να δοθεί σε αγόρια και κορίτσια).

Τετράδια 30 φύλλων και 50 φύλλων.


Στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλάνκο 

• Μπλοκ ιχνογραφίας 

• Ξυλομπογιές -Χρώματα 

• Κασετίνα, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (κατά προτίμηση ουδέτερη)

Tέμπερες

Σετ Γεωμετρίας

Xρήσιμα βοηθήματα για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τοσίτσα 16, Ιωάννινα 454 44, Ελλάδα
trofima.xoris.mesazontes.ioan@gmail.com Τηλ.:6976944086 https://www.facebook.com/trofima.xoris.mesazontes.ioannina
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×