op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Χαριστικό Παζάρι Πολιτών Επανομής

Χωρίς Μεσάζοντες, Αλληλέγγυα Παιδεία , Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Χαριστικά-Ανταλλακτικά Παζάρια, Εθελοντικές Οργανώσεις, Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία

"Στη σημερινή δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας - και όλοι όσοι κατοικούμε σ’ αυτήν- η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου που θα προστατέψει εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε πιο δυσχερή θέση είναι υποχρέωση όλων μας.

Με αυτό το Παζάρι δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να γεμίσουν το τραπέζι τους με αρίστης ποιότητας προϊόντα, σε χαμηλές τιμές.
Με αυτό το Παζάρι, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς (ντόπιους και μη) να διοχετεύσουν τμήμα της σοδειάς τους στην αγορά, σε συμφέρουσες τιμές γι αυτούς και τον καταναλωτή, όπως επίσης, να μην την αφήσουν να σαπίσει στο χωράφι ή την πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές.

Με αυτό το Παζάρι δίνεται η δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να εξοικονομήσει χρήματα τα οποία θα τα διαθέσει στην αγορά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε τα όποια οικονομικά οφέλη να πολλαπλασιαστούν ακόμη περισσότερο.

Με αυτό το Παζάρι, δίνεται η δυνατότητα σ’ όλους μας να έρθουμε σε επαφή με διάφορα πολιτιστικά δρώμενα όπως μουσική, έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.

Με αυτό το Παζάρι, δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας, σήμερα για θέματα παιδείας, τον επόμενο μήνα από τους κατοίκους της Ιερισσού για την εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή τους.

Αυτό το Παζάρι, φιλοδοξεί και προσπαθεί να προσφέρει :

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΜΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΦΥΠΝΙΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ για το ΑΥΡΙΟ.

ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ :

Όλοι όσοι κινούμενοι από ταπεινά προσωπικά ελατήρια, αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο και προσβλέπουν να ικανοποιήσουν τις ατομικές τους ανάγκες για εξουσία, πλούτο, προβολή, ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.

Όποιος δεν έχει να επιδείξει στο δημόσιο βίο του ούτε ένα έργο, ούτε μια παρέμβαση, ούτε μια διεκδίκηση, ούτε έναν αγώνα για ένα οποιοδήποτε θέμα που αφορά τη ζωή της Επανομής, ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ.

Όποιος δεν έμαθε ποτέ στη ζωή του να ενώνει αλλά στήριξε την πορεία του στο διχασμό του κοινωνικού συνόλου, ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ.

Όποιος για να κρύψει την προσωπική του ανεπάρκεια και ανικανότητα καταστρέφει συστηματικά κάθε προσπάθεια διάφορων τοπικών δυνάμεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ.

Όποιος πιστεύει ότι ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη για τον πλησίον του εξαντλείται μόνο «τας Κυριακάς, Εορτάς και Εθνικάς Επετείους» και δεν είναι ένας συνεχής καθημερινός αγώνας, ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ.

Όποιος περίμενε υπομονετικά στην επετηρίδα της εξυπηρέτησης του σάπιου πολιτικού συστήματος της χώρας για να κάνει με τη σειρά του ρεσάλτο στην εξουσία και λαφυραγώγηση αυτής, ΤΟ ΠΟΛΕΜΑ.

Το ΠΟΛΕΜΟΎΝ δηλαδή, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ, ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, ΕΜΠΑΘΕΙΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, άνθρωποι χωρίς ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ :
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Για όλα αυτά καλούμαστε με τη συμμετοχή μας να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα.
Καλούμαστε να γίνουμε όλοι μαζί μια ασπίδα ενάντια στο σάπιο τοπικό κατεστημένο.
Καλούμαστε να προφυλάξουμε και να διαφυλάξουμε τις όποιες  προσπάθειες για : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Βασίλης Μαυροσκάς (αγρότης - κάτοικος Επανομής)""Δραστηριότητες Δημιουργία θεματικών ομάδων με στόχο την αποτελεσματικότερη διοργάνωση των εκάστοτε δράσεων (για επίλυση προβλημάτων, παροχή κοινωνικής βοήθειας σε συνανθρώπους – συνδημότες κ.ά.) Συλλογή στοιχείων για τα υπάρχοντα προβλήματα (π.χ. παρελθοντικές ενέργειες του Δήμου, μελέτη του νομικού πλαισίου κ.λ.π.) Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα με αφίσες, φυλλάδια, άρθρα σε εφημερίδες κ.ά. Διαμόρφωση προτάσεων και επιδίωξη συνεννόησης – διαλόγου με το Δήμο, σε μια προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων Μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών για κάθε μορφής κινητοποιήσεις, με στόχο τη γνωστοποίηση των προβλημάτων και ευαισθητοποίηση των υπόλοιπων κατοίκων. Παρακολούθηση και ενεργή συμμετοχή στα Δημοτικά Συμβούλια του Δ. Θερμαϊκού (υποβολή προτάσεων και προώθηση προβλημάτων)"

Το Χαριστικό Παζάρι Πολιτών Επανομής είναι δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Επανομή 575 00, Ελλάδα
politesepanomis@yahoo.gr epanomi2012@googlegroups.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×