op
×

Ένα αυτόνομο χωριό στην Ακαδημία Πλάτωνος - Πρόγραμμα Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας3-4-5 Ιουνίου, Ακαδημία Πλάτωνος
Περισσοτερα...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια

Οι αστικοί οπωρώνες, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.

ΦΩΤΟ: Φυγαδεύτηκε η Ρ. Αντωνοπούλου. Αγανακτισμένοι φοιτητές δεν επέτρεψαν να μιλήσει για την... κοινωνική οικονομία

Οι φοιτητές  φωνάζαν συνθήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούστηκαν με μέλη του που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Κοινωνική Οικονομία: Ένας δυναμικός τρίτος τομέας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης και Αλληλεγγύης | Της Ολίβιας Κυριακίδου

Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι οι οργανώσεις της Κοινωνικής Οικονομίας είναι σε θέση να παρέχουν «ευφυείς» λύσεις στις κοινωνικές και άλλες ανάγκες σε τοπική/εθνική κλίμακα που δεν καλύπτονται από το κράτος ή την αγορά

ΔΩΡΕΑΝ | Σχολείο Σπόρων από τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ στην Αθήνα

Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία) διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τη γεωργική βιοποικιλότητα και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών FEBEA

Κοινή συνέντευξη Τύπου μεταξύ του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκη Γεώργιο και του προέδρου του FEBEA κ. Fabio Salviato, με αφορμή την συνεδρίαση των μελών ΔΣ του FEBEA που έγινε στην πόλη της Καρδίτσας

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα

Γέφυρα με τον κόσμο των κοινωνικών επιχειρήσεων εδραιώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη διεξαγωγή του 2ου Σεμιναρίου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Διοργανώνεται εθελοντικά από τις Επίκουρες Καθηγήτριες Ολίβια Κυριακίδου και Ελένη Σαλαβου

Αυτές είναι οι συνεταιριστικές αρχές και αξίες

Συνεταιρισμός είναι μια αυτόνομη ένωση προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά για την αντιμετώπιση των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και επιδιώξεών τους δια μέσου μιας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Εκπομπή ΕΔΩ! Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και “Ακυβέρνητες Πολιτείες”

Καλεσμένος ο Χρήστος Μανούκας του Αυτοδιαχειριζόμενου Συνεργατικού Βιβλιοπωλείου καφέ Ακυβέρνητες Πολιτείες. Συντονισμός-παρουσίαση: Κώστας Νικολάου, Άσπα Παπαφιλίππου

Σε αυτές τις 5 πόλεις μπορείς να φας δωρεάν από αστικούς οπωρώνες!

Οι αστικοί οπωρώνες, ιδιαίτερα για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν. 

Νέα μονάδα παραγωγής φυσικού χυμού ροδιού από την Κοινωνική Επιχείρηση ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ

Η πιο σύγχρονη βιομηχανική μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού την ώρα!  Μια κοινωνική επιχειρηματική καινοτομία με 207 οικογένειες - καλλιεργητές - μετόχους και 50 νέές θέσεις εργασίας.

2018 Ευρωπαϊκό Έτος για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία! Υπογράφουμε ΕΔΩ

Η ΚΑΟ βάζει τους ανθρώπους πρώτα. Περιλαμβάνει τους συνεταιρισμούς,τις οργανώσεις δίκαιου εμπορίου, τις ηθικές τράπεζες, το κοινοτικό νόμισμα και τις μικροχρηματοδοτούμενες ομάδες. 

Συναλλαγές αντί για ευρώ... με ΚΟΙ.ΝΟ.

Έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια, από την ημέρα που δημιουργήθηκε στην Καλαμαριά το δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων, το οποίο χρησιμοποιεί εναλλακτική νομισματική μονάδα, το ΚΟΙ.ΝΟ. (κοινωνικό νόμισμα)

Πεκλάρι: Ένα παράδειγμα εξισωτισμού και αλληλέγγυας οικονομίας

Το βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου, "Πεκλάρι": κοινωνική οικονομία μικρής κλιμακας, αποτελεί μια ανθρωπολογική μελέτη μιας περιοχής στην ανθρωπογεωγραφική και πολιτισμική ενότητα των Μαστροχωρίων της Κόνιτσας στην Πίνδο, μια ενότητα χωριών που βρίσκεται στην κοιλάδα του Σαραντάπορου, παραπόταμου του Αώου.

Ευκαιρίες Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ: Νέα μελέτη του Cooperatives Europe

Το Cooperatives Europe σήμερα δημοσίευσε την πιο πρόσφατη μελέτη του με τον τίτλο "Building Strong Development Cooperation - Partnership Opportunities between Cooperatives and the EU" (Οικοδόμηση Ισχυρών Αναπτυξιακών Ευκαιριών Συνεταιρισμού - Συνεργασίας μεταξύ των Συνεταιρισμών και της ΕΕ).

Συνεργατισμός και Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία: Ο νέος κόσμος που αναδύεται

Τι είναι η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία; Γιατί οι συνεταιρισμοί δεν επηρεάζονται από την κρίση; Γιατί οι συνεταιρισμοί έχουν επιτυχίες, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες και το κράτος παρουσιάζουν αποτυχίες;
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×