op
×

Η ομάδα ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ χαρίζει σπόρους από μυρωδικά, καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα!

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται για τους παρακάτω σπόρους, μπορεί να κάνει μία εγγραφή στην ομάδα εδώ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ για να μάθει την διαδικασία αποστολής.
Περισσοτερα...
ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Πρακτική εκπαίδευση στη Φυσική Καλλιέργεια από τον Παναγιώτη Μανίκη στο Οικοχωριό Σκάλα

Από 20 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2017 όσοι επιθυμούν να μάθουν για την πρακτική της Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη μπορούν να έρθουν στο Οικοχωριό ΣΚΑΛΑ, στο Ζαγκλιβέρι.

Το μωβ λουλούδι του Οκτωβρίου που έχει 20 ημέρες ζωής αποδείχθηκε χρυσάφι

Το μωβ λουλούδι του Κρόκου Κοζάνης ανθίζει μία φορά το χρόνο. Εχει διάρκεια ζωής μόλις 20 ημέρες. Είναι το χρυσάφι της ελληνικής γης.  Χάρη του Δίκτυο Ηθικής Συνεργασίας του Συνεταιρισμού με την ΚΟΡΡΕΣ, δίνει εισόδημα σε 1000 οικογένειες, σε 20 χωριά.

Ένας Αστικός Αγρός φυσικής καλλιέργειας 20' από το κέντρο της Αθήνας που ίσως δεν γνωρίζετε

Υιοθετεί τις 3 βασικές αρχές της Διαρκούς Καλλιέργειας δίνοντας έμφαση στη φροντίδα της Γης, στη φροντίδα των ανθρώπων (αλλά και κάθε έμβιου όντος) και στη δίκαιη κατανομή.

Τα λαχανικά θα αντικαταστήσουν το κρέας έως το 2020

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε έρευνά του, διαπίστωσε ότι σταματώντας ή μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση κρέατος, θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του άνθρακα (ανθρακικό αποτύπωμα) τόσο όσο και αν καταργούσαμε τα αυτοκίνητα.

Πρώτη Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων

Το Πελίτι πρότεινε την διοργάνωση μιας ετήσιας διεθνούς γιορτής σπόρων κάθε φορά σε άλλη χώρα με την ονομασία «Ολυμπιακές Γιορτές Σπόρων». Η πρόταση έγινε αποδεκτή, συστήθηκε μια διεθνής επιτροπή για την οργάνωση της. 

"Υιοθέτησε" μια ροδιά και θα λάβεις στο σπίτι τη σοδειά!

Πρώτη δραστηριότητα που εγκαινιάζουμε είναι ένα σχέδιο δράσης με τίτλο «Ας μεγαλώσουμε μαζί ένα δέντρο». Σκοπός μας ν’ ανοίξουμε δρόμους συνεργασίας με όσους έχουν την ίδια φιλοσοφία μ’ εμάς της βιολογικής καλλιέργειας 

Σχολείο σπόρων για τις παραδοσιακές ποικιλίες και τη βιοποικιλότητα - Αίτηση συμμετοχής

Το Σχολείο Σπόρων, ως θεσμός στα πλαίσια του ΑΙΓΙΛΟΠΑ που λειτουργεί επιτυχημένα από το 2012, έχει σαν σκοπό να μεταδώσει χρήσιμες εμπειρίες στις τοπικές κοινωνίες

Ένα εναλλακτικό διατροφικό σύστημα στην Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει η Fair Trade Hellas και η ΚΕΔΗΘ έχει σκοπό να διαμορφώσει μια βιώσιμη αστική διατροφική πολιτική και κουλτούρα στις ευρωπαϊκές πόλεις μέσω της σύστασης αγροδιατροφικών συμβουλίων

Η αρπαγή της σοδειάς

Η Βαντάνα Σίβα αναδεικνύει τα προβλήματα που προκαλεί η παγκοσμιοποιημένη, βιομηχανοποιημένη γεωργία στους μικροπαραγωγούς, στο περιβάλλον και στην ποιότητα της τροφής 

Συνδέοντας τη μείωση των πλαστικών συσκευασιών με την εναλλακτική οικονομία: Τρεις παραγωγοί το έχουν καταφέρει

Της Χριστίνας Σακαλή - Πολλοί παραγωγοί καλλιεργούν με τρόπους αειφορικής φυσικής καλλιέργειας και επιπλέον διακινούν τα προιόντα τους με τρόπους που εξασφαλίζουν τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης

Κι όμως! Παράγουμε περισσότερα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε

Οι ίδιοι οι καταναλωτές είναι υπεύθυνοι για το 53 % των τροφίμων που απορρίπτονται σε όλη την ΕΕ —92 kg ανά άτομο κάθε χρόνο. Ωστόσο, η σπατάλη τροφίμων από ορισμένους έρχεται σε αντίθεση με τη φτώχεια άλλων

Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη: από το θρανίο και το έδρανο στην κοινωνική-οικονομική αρένα | Του Δημήτριου Καλαϊτζίδη

Το σχολείο ως φορέας κοινωνικών αξιών μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην αναζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση  της σύγχρονης κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Αειφορία! Τα οικολογικά μολύβια που μετατρέπονται σε λουλούδια, λαχανικά και βότανα! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Sprout είναι ένα μολύβι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Και αυτό γιατί όταν χρησιμοποιηθεί και μικρύνει, μπορούμε να το φυτέψουμε στην γλάστρα μας και να ανθίσουν λουλούδια, φυτά και βότανα!
Η Google ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
Χρησιμοποιούμε δικά μας cookies και cookies τρίτων για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας και τις υπηρεσίες μας, αναλύοντας την περιήγηση στον ιστότοπό μας. Αν συνεχίσετε την περιήγηση, θεωρούμε ότι αποδέχεστε τη χρήση τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Πολιτική cookies.×