op
×

20 διευθύνσεις για να βρείτε προϊόντα ηθικού εμπορίου

Παρακάτω θα βρείτε μία ενδεικτική λίστα με οργανώσεις ή συνεργατικά καφενεία - παντοπωλεία κλπ - τα οποία έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας του enallaktikos.gr για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία -  από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τέτοια προϊόντα.
Περισσοτερα...

ΗΘΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Αυτά τα καταστήματα επιτρέπουν στους πελάτες να δανείζονται προϊόντα ή υπηρεσίες και όχι να τα αγοράζουν! [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι "Βιβλιοθήκες Αντικείμενων" (Libraries of Things) είναι βασισμένες στις ιδέες της αποανάπτυξης και της "οικονομίας του μοιράσματος" και της ανταλλαγής

Το e-shop της Fair Trade Hellas άνοιξε! Προμηθευτείτε προϊόντα ηθικού, ισοδίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου

Η Fair Trade Hellas στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των περιθωριοποιημένων παραγωγών και εργαζομένων, αλλάζοντας τις αθέμιτες δομές του διεθνούς εμπορίου

Γιατί Δίκαιο Εμπόριο;

To Fair Trade (Δίκαιο Εμπόριο) δεν αφορά φιλανθρωπία ή βοήθεια σε πιο φτωχές χώρες. Αφορά πιο δίκαιες εμπορικές συνθήκες και κοινωνικό αντίκτυπο!

Αγοράζοντας αυτά τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών βοηθάτε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

H Wise Greece προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, ενώ μέσα από τις πωλήσεις τους συγκεντρώνει κέρδη τα οποία "μετατρέπει" σε τρόφιμα για συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη. 

To "Φίλεμα της Λέλας"

 ΗΘΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ-FAIR TRADE: "Όταν χρυσάφιζαν τα βερίκοκα στο δέντρο, η γιαγιά άνοιγε το ντουλάπι και έβγαζε διαφόρων ειδών βάζα για να πλημμυρίσει το σπίτι με γεύσεις και αρώματα".  Ο Γιώργος και η Σοφία έχουν γίνει ένθερμοι υποστηρικτές της  Wise Greece καθώς "με κάθε προιόν που αγοράζεις τρώς εσύ και πολλοί άλλοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη".

10+1 μάρκες καφέ ηθικού, ισοδίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (ΛΙΣΤΑ)

Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τις αρχές του δίκαιου εμπορίου, το οποίο ωφελεί τους παραγωγούς με την απόδοση δίκαιης τιμής για τα προϊόντα τους και με την ανάπτυξη ευκαιριών.

Να τι πρέπει να γνωρίζεις για τον τόνο σε κονσέρβα που αγοράζεις από το σούπερ μάρκετ

Οι κονσέρβες ευρείας κατανάλωσης που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εγείρουν ερωτήματα για το πώς τελικά αλιεύθηκε αυτός ο τόνος

2018 Ευρωπαϊκό Έτος για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία! Υπογράφουμε ΕΔΩ

Η ΚΑΟ βάζει τους ανθρώπους πρώτα. Περιλαμβάνει τους συνεταιρισμούς,τις οργανώσεις δίκαιου εμπορίου, τις ηθικές τράπεζες, το κοινοτικό νόμισμα και τις μικροχρηματοδοτούμενες ομάδες. 

Δείτε ΕΔΩ το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον Σκόρο στα Εξάρχεια: "Αντι-κατανάλωση στην κρίση"

Αλληλέγγυο εμπόριο σαν αντιπρόταση στον καταναλωτισμό. Ένα ενδιαφέρον και καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ 19 λεπτών με θέμα την αντικαταναλωτική συλλογικότητα "Σκόρος".

Η ιστορία των ζαπατιστικών συνεταιρισμών καφέ

Στο κίνημα συμμετείχαν χιλιάδες ιθαγενείς παραγωγοί καφέ με προηγούμενες εμπειρίες συμμετοχής σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι δεν περιορίζονταν μόνο στην αναζήτηση οικονομικών διεξόδων για τα μέλη τους, αλλά στόχευαν  στην οικοδόμηση της αυτονομίας τους απο το μεξικανικό κράτος.

Η επιστροφή του... Θωμά Μπακαλάκου. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Ο πόλεμος για τον έλεγχο της τροφής μαίνεται. Η κυβέρνηση επαναφέρει και πριμοδοτεί τους μεσάζοντες, "δολοφονεί" τους λαϊκατζήδες, την ίδια στιγμή που  οι περισσότερες  Ευρωπαϊκες χώρες κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση: διευκολύνουν, θεσμοθετούν  και θωρακίζουν νομικά τις Αγορές Αγροτών απευθείας διάθεσης τροφής.

"Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες": Ένα οικολογικό πείραμα τριών κοριτσιών

«Ψωνίζω χωρίς συσκευασίες». Αυτό είναι το μότο τριών φίλων, της Μίριαμ, της Γιούλια, της Κριστίνε και του Φλόριαν, οι οποίοι αποφάσισαν να καταργήσουν τις συσκευασίες των προϊόντων για μία εβδομάδα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×