op
×

Άσυλο σε πρόσφυγες θύματα βασανιστηρίων - Της Μαρίας Καλλή

Πολλά έγιναν, όμως και πολλά έχουν να γίνουν ακόμα. Τελείωσε η ντροπή του Κέντρου Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη που έπρεπε να ξενυχτήσεις μερόνυχτα και να συνδιαλλαγείς με την Μαφία των Νιγηριανών για να εξασφαλίσεις ένα χαρτάκι εισόδου ή να σε προωθήσουν με την δική τους βίαια συμπεριφορά στην πρώτη γραμμή.
Περισσοτερα...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το χρήμα ν' αλλάζει χέρια... - Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Μια οικονομική προφητεία - ανέκδοτο του Ανδρέα Ρουμελιώτη πριν τέσσερα χρόνια - Το χρήμα πρέπει να αλλάζει συνέχεια χέρια με μεγάλη ταχύτητα. Ειδάλλως, δημιουργείται πρόβλημα κυκλοφορι(α)κό στον οικονομικό οργανισμό. 

Εδώ Ράδιο Ε: Ανθολογία Άσωτος Υιός VS Βαλεντίνου - Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Στα '90s διοργάνωσα τα μεγαλύτερα πάρτι "Άσωτος Υιός εναντίον του ξενερουά Βαλεντίνου". Στη "μαϊμού" Ελευθεροτυπία μίλησαν Πατήρ Μεταλληνός, Τζίμης Πανούσης, Βασίλης Ραφαηλίδης, Κώστας Ζουράρις και... "αποδυτηριάκιας"

Πόσιμο και εικονικό νερό, διαχείριση υδατικών πόρων - Του Γιώργου Κολέμπα*

Οι πηγές και τα αποθέματα της περιφέρειας πέρασαν στα χέρια κρατικών ή ιδιωτικών εταιρειών ύδρευσης. Η όλη αυτή διαδικασία μετέτρεψε το νερό από φυσικό και δημόσιο αγαθό σε εμπορικό...

Σχετικά με τον όρο λαθρομετανάστης στη Βουλή Της Μαρίας Καλλή

Η γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα ενάντια στα βασανιστήρια γράφει στο enallaktikos.gr. "Κατ' αρχήν δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπιάς αλλά και διεθνούς ορολογίας μιας και είμαστε και "Πρόεδροι" της Ευρώπης."...

Η κατάρα της οικονομικής εκμετάλλευσης Του Νόαμ Τσόμσκι

Ο κλασικός φιλελευθερισμός ναυάγησε στις ξέρες του καπιταλισμού, όμως οι ανθρωπιστικές δεσμεύσεις και φιλοδοξίες του δεν πέθαναν. Από την διάλεξη του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Κλαίω για τους Οικολόγους - Του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Έτσι, η Αριστερά, πολιτικό κίνημα που παραδοσιακά θεοποιούσε την ανάπτυξη θεωρώντας ότι μαζί με την κοινωνική δημοκρατία ήταν βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των λαών από την ανέχεια και τις ανισότητες, άρχισε σιγά σιγά να ενσωματώνει στην οπτική της την αειφορία και τη σωτηρία του πλανήτη, αλλάζοντας τελικά ολόκληρη τη στρατηγική της για πάντα και συγκλίνοντας με μια μεγάλη γκάμα νέων κοινωνικών κινημάτων.

"Οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία"

Λεμεσού Αθανάσιος - Αυτοί οι άνθρωποι να ξέρετε, οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία. Αυτοί οι θρήσκοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ο Θεός να μας φυλάει απ’αυτούς.

Πράσινη, κοινωνική οικονομία και ανεργία νέων. Του Ν. Χρυσόγελου

Οι νέοι πρέπει να αυτό-οργανωθούν και να συμμετέχουν στην διαμόρφωση των πολιτικών που τους αφορούν. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικές για τους νέους, που διαμορφώνονται χωρίς τους νέους.

Ανδρέας Ρουμελιώτης - Ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε πολύ! Εσάς, τους δεκάδες χιλιάδες χρήστες που μπήκατε να δείτε το νέο μας portal enallaktikos.gr. Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, τις παρατηρήσεις, τις υποδείξεις, τα άρθρα, τις ανταποκρίσεις, τις ειδήσεις και τα βίντεο που μας στέλνετε.

Rainbow Flag στο Καλλιμάρμαρο

Του Αντώνη Ντινιακού Photo: Γιώργος Μουτάφης"Με αυτή τη συνολική δράση εκδηλώνουμε τη συμπαράστασή και την υποστήριξή μας στις ΛΟΑΤ κοινότητες της ομοφοβικής Ρωσίας του προέδρου Πούτιν"

Η Εβδομάδα που Δεν Θα Ξεχάσω Ποτέ - Της Μανίνας Ντάνου

Της Μανίνας Ντάνου - Φωτογραφίες: Γιώργος ΜουτάφηςΤην ίδια ώρα στο νησί, ένα προοδευτικό νησί με αριστερό παρελθόν, ομάδες κατοίκων από οργανώσεις όλων των ειδών, είχαν ήδη συσπειρωθεί προκειμένου να βοηθούν συνανθρώπους. Το είχαν ονομάσει το «Χωριό όλοι μαζί».

Η κυβέρνηση σε λανθάνουσα αδράνεια - Του Βαγγέλη Κατσαρού

Από τον Ιούνιο του ’12 που η ελληνική τρόικα ανέλαβε τις τύχες της χώρας, πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές μας, βομβαρδιζόμαστε με την ιδέα της συνεχούς και απρόσκοπτης προσπάθειας να ξεπεραστεί η κρίση.

The Guardian: υποκατάσταση ελληνικού κράτους πρόνοιας από τον George Soros

Απουσία του ελληνικού κράτους πρόνοιας, ο πασίγνωστος μεγαλοεπενδυτής Τζωρτζ Σόρος αποφάσισε να ιδρύσει μία σειρά από “κέντρα αλληλεγγύης” για όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Μετά την Ανάπτυξη, τι; Μας χρειάζεται η αύξηση του ΑΕΠ; Toυ του Γιώργου Καλλή

Η εμπειρία της Γαλλίας θέτει ένα καίριο ερώτημα για τους απανταχού Κεϋνσιανούς αριστερούς. Τι γίνεται αν δεν είμαστε πια στην δεκαετία του 30’ κατά την οποία έγραφε ο Κέυνς και η ροή δημόσιου χρήματος δεν αρκεί για να θέσει μια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×