op
×

Στον Κάκαβο ανεβαίνουν οι κάτοικοι για τις παράνομες εργασίες της Ελληνικός Χρυσός

Ανεβαίνουν στο βουνό Κάκαβος τώρα κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής προκειμένου να ζητήσουν τις άδειες από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σχετικά με τις παράνομες εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανέγερση και θεμελίωση ενός τεραστίων διαστάσεων εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν διαθέτει άδειες δόμησης και αψηφώντας τους νόμους συνεχίζει την καταστροφή του βουνού κατασκευάζοντα τα θεμέλια σε μία έκταση 25.000 τμ2.
Περισσοτερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας 6-8 Ιουνίου

Η τοπική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στο 4o Green Party που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, εργαστήρια και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Υπογράψτε ΕΔΩ για να σταματήσει ΤΩΡΑ η υδρόλυση των χημικών του πολέμου στην Μεσόγειο

Η καταστροφή περίπου 800 τόνων χημικών όπλων από τους 1400 τόνους που πούλησαν στη Συρία οι Βιομηχανίες του Πολέμου, με τη μέθοδο της υδρόλυσης, σχεδιάζεται σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κρήτης, Λιβύης, Ιταλίας και Μάλτας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το επικίνδυνο πείραμα θα γίνει πρώτη φορά στη θάλασσα, καθώς οι υποψήφιες χώρες, Αλβανία, Βέλγιο, Νορβηγία κ.ά., παρά τα ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη που τους δόθηκαν, αρνήθηκαν την καταστροφή των όπλων στο έδαφός τους.

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ για την άγρια ζωή

Παρασκευή 6 Ιουνίου 19:00 στον  Πολυχώρο Πολιτισμού Block33 26ης Οκτωβρίου 33, περιοχή Σφαγεία.  Στο φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη δράση της ομάδας, να απολαύσετε μουσικές όλων των ειδών και να παρακολουθήσετε παράλληλα events, από καλλιτέχνες που δέχτηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας το έργο της «Δράσης για την άγρια ζωή».

Φίλοι της Φύσης: "Η Ελλάδα να παραμείνει Ζώνη Ελεύθερη από Μεταλλαγμένα "

Θα βάλετε σε σοβαρό κίνδυνο την ελληνική βιοποικιλότητα, την καθαρότητα των βιοκαλλιεργειών, την υγεία των πολιτών, και τη μικρή αγροτική παραγωγή, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο των πολυεθνικών εταιρειών όπως η Monsanto, η Bayer, η Dupont.

800.000 πουλιά σκότωσε η BP!

Από 600.000 έως 800.000 πουλιά πέθαναν κατά μήκος της ακτής του Κόλπου του Μεξικού, ως αποτέλεσμα της πετρελαιοκηλίδας που απλώθηκε στον ωκεανό μετά την έκρηξη στην εξέδρα της Deepwater Horizon το 2010, σύμφωνα με μια ανεξάρτητη μελέτη που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι από το επιστημονικό περιοδικό "Marine Ecology Progress Series".

Πώς θα σχεδιάσετε σωστά τον λαχανόκηπό σας

Για να τρο­φο­δο­τή­σετε με λαχα­νικά μια οικο­γέ­νεια τεσ­σά­ρων ατό­μων όλο τον χρόνο, ο λαχα­νό­κη­πός σας πρέ­πει να έχει εμβα­δόν 100 τετρα­γω­νικά μέτρα του­λά­χι­στον, χωρίς να υπο­λο­γί­ζουμε τους διαδρόμους.

Υπογράφουμε ΕΔΩ κατά των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη!

Κάλεσμα για συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην προχωρήσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων στις χώρες της, έχουν απευθύνει πολίτες ζητώντας την συλλογή υπογραφών μέσω του Avaaz.org.: "Εμείς οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαφωνούμε με τους αντιπροσώπους των 28 κράτών μέλών"...

Στην Φλωρεντία το καραβάνι του Πελίτι για την ελευθερία των σπόρων (φωτο)

Τη στιγμή που η ελληνική προεδρία προωθεί τα γενετικά τροποποιημένα στην Ευρώπη, το Καραβάνι του Πελίτι και το Φεστιβάλ των Σπόρων διεκδικούν την επαναφορά της κοινοκτημοσύνης των σπόρων, της γης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μια νέα  οικονομία βασισμένη στα κοινά αγαθά.

Κρήτη: Μηχανότρατες και φουσκωτά θα κυκλώσουν το πλοίο των χημικών

Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή  θα εντοπίσει το cape ray και θα σταματήσει το επικίνδυνο πείραμα του δυτικά της Κρήτης. Φουσκωτά και αλιευτικά, με ειρηνικό τρόπο, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την υδρόλυση των χημικών. Δεν  θα μετατρέψουν τη Μεσόγειο σε χωματερή επικίνδυνων ουσιών.

Ε.Ε: Φάτε φτωχοί τα δηλητήρια!

"Πράσινο φώς" για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών απο 28 κράτη-μέλη. Κάτι που προσπαθούν οι πολυεθνικές μια 15ετία. Η συμφωνία πρέπει  να επικυρωθεί στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η... Ελλάδα υπέβαλε την πρόταση!  Πρωτοστατούν  Μανιάτης - Βενιζέλος...

"Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία "

Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε σήμερα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας.

Εφιάλτης! Η Monsanto θα αποφασίζει αν θα καλλιεργούμε γενετικά τροποποιημένα ή όχι...

Ένας νέος νόμος που συζητείται στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να δώσει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας ,όπως η Monsanto και η Syngenta , νομιμοποίηση να αποφασίζουν για το αν θα απαγορεύεται ή όχι η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ ) στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οργάνωση Friends of the Earth Europe.

5o Εργαστήριο “κατασκευάζοντας με φυσικά υλικά” της ομάδας “πηλΟίκο”

 Η ομάδα «πηλΟίκο», μη κερδοσκοπική εταιρεία, πραγματοποιεί 6ήμερο εργαστήριο δόμησης με φυσικά υλικά από 30/6/2014 έως 5/7/2014 στις Καλύβες Αποκορώνου, Χανιά. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα υλοποιηθούν υπαίθριες κατασκευές κίνησης και στάσης που θα αποτελέσουν έκθεση διαφορετικών τεχνικών από πηλό: συμπιεσμένη γη (rammed earth), τεχνικές ελαφροπηλού (τσατμάς-wattle & daub, quincha, lightclay),  επιχρίσματα (plaster).

Να κι ένας δήμαρχος με 20ετές σχέδιο!

2Οετές στρατηγικό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική περίοδο έχει ο πρώτος οικολόγος δήμαρχος. Ο Ελευθέριος Ιωαννίδης εκλέχθηκε στην Κοζάνη και με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά. Ηταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων το 2007 και 2009.

Καραβάνι για την περμακουλτούρα από το Ελπιδοχώρι

Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τις αρχές της περμακουλτούρας και της βιωσιμότητας σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, να βοηθήσουμε στην διασύνδεση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας μεταξύ ατόμων και ομάδων και στη μεταξύ τους δικτύωση.

Στο «σφυρί» Ελληνικό και Άγιος Κοσμάς με έγκριση από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις που ζητούσαν ακύρωση της μεταβίβασης του 30% των εκτάσεων των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής (Μητροπολιτικός πόλος Ελληνικού-Αγίου Κοσμά)  στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Διαδηλώσεις σε 300 πόλεις ενάντια στην Monsanto

Στις 6 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 24 Μαΐου: Παγκόσμια πορεία ενάντια στην πολυεθνική εταιρία που δημιούργησε τον Πορτοκαλί Παράγοντα, την Αυξητική Ορμόνη, τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους, που  οδήγησε στην αυτοκτονία χιλιάδες αγρότες και απειλεί την υγεία μας και την βιοποικιλότητα.

Αχρηστεύοντας το μέλλον της Μεσσαράς Του Δημήτρη Μαργαριτούλη

Λίγο πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου, κάτοικοι και τοπικές οργανώσεις αντελήφθησαν στην περιοχή του Κόλπου της Μεσσαράς στην Κρήτη εργολάβους με βαρέα μηχανήματα, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Φαιστού, να εκχερσώνουν την παράκτια βλάστηση, να μπαζώνουν τις θίνες και να στρώνουν παραλιακό δρόμο από Κόκκινο Πύργο προς Καλαμάκι. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές οι οποίες, μετά από καθυστέρηση αρκετών ημερών, διαπίστωσαν ότι το έργο ήταν παράνομο και το σταμάτησαν. Ήταν όμως πολύ αργά. Η διάνοιξη του παράνομου δρόμου πάνω στους αμμόλοφους είχε ήδη ξεπεράσει τα 600 μέτρα!
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×