op
×

Θεσσαλονίκη: Γιορτές Ελεύθερης Γης 10 και 11 Μαίου

Συμμετέχουν 60 εκθέτες, οίκο παραγωγοί και χειροτέχνες , συλλογικότητες και κινήματα πολιτών. 10 εργαστήρια αυτάρκειας και ομιλίες. Προβολές ταινίας και ντοκυμαντέρ. Show  κλόουν, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις,  εναέριος χορός με πανιά, flamenco, capoeira . Πολύ μουσική!
Περισσοτερα...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Lafayette Greens: ένας αστικός λαχανόκηπος πρότυπο (Βίντεο)

Πρόκειται για έναν συμμετοχικό δημόσιο χώρο, όπου ο καθένας μπορεί να πάρει μέρος στη φύτευση, τη συγκομιδή, τη μάθηση και τη  διδασκαλία. Αποτελεί ένα τόπο συνάντησης της τοπικής κοινότητας, παθητικής αναψυχής, εκδηλώσεων και εργαστηρίων.

Πώς οι Τούρκοι ανακυκλώνουν, ταΐζοντας τα αδέσποτα

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι ανακάλυψαν ακόμα έναν πρωτότυπο τρόπο για να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα, φροντίζοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον.  Ιδού μια από τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν πλέον σε εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης. Δείτε στο βίντεο πώς λειτουργούν τα φιλοζωικά κουτιά αυτής της ιδιαίτερης ανακύκλωσης.

Πανευρωπαϊκή επιδημιολογική μελέτη για την υγεία των μελισσών

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πανευρωπαϊκή επιδημιολογική μελέτη (με την ονομασία EPILOBEE)  που εφαρμόστηκε στην  Ε.Ε  από τις αρμόδιες εθνικές αρχές με εναρμονισμένο επιστημονικό πρωτόκολλο βασισμένο σε κοινές κατευθυντήριες γραμμές τού Κοινοτικού Εργαστηρίου Αναφοράς για την υγεία των μελισσών .

Η κιβωτός των σπόρων όλου του κόσμου

Οι σπόροι του κόσμου στην “Κιβωτό της Ημέρας της Κρίσης” στη Νορβηγία. Οι εγκαταστάσεις είναι σχεδιασμένες να αντέξουν στις πιθανές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και σε σεισμούς ή ακόμη και πυρηνικές επιθέσεις...

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας από τους "Ανώνυμους Σποροφύλακες"

Οι «Ανώνυμοι Σποροφύλακες» διοργανώνουν την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 στο Αγρόκτημα φυσικής και παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα στην Καλαμάτα, την 6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας. Η ανταλλαγή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 10.00 και 14.00.

Τριήμερη γιορτή ανταλλαγής σπόρων ντόπιων ποικιλιών στο Σκουντέρι Εύβοιας

Το enallaktikos.gr συμμετέχει στην γιορτή για τη διατήρηση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών  2, 3 και 4 Μαΐου στο Σκουντέρι Εύβοιας.  Δες εδω πως θα έρθεις στον μεσαιωνικό πύργο μας.

3o pro festival - Γιορτές ελεύθερης Γης με οικολογική και συνεργατική διάθεση

Μια ακόμα ξεχωριστή μονοήμερη γιορτή με οικολογικό, συνεργατικό και πολιτισμικό χαρακτήρα διοργανώνετε από την ομάδα του Κυττάρου, το τελευταίο pro festival εφόσον βρίσκονται στην τελική ευθεία για την πρώτη μεγάλη υπαίθρια διήμερη γιορτή στις 10 και 11 Μαΐου.

Σώσε την Αρκτική που λιώνει!

Βοήθησε να ανακηρυχθεί η Αρκτική σε παγκόσμιο καταφύγιο | Υπόγραψε για να φτάσει η Greenpeace τον στόχο της... 6.000.000! Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε χάσει τα 3/4 του πάγου που επιπλέει στην κορυφή του κόσμου... Η προστασία των πάγων σημαίνει προστασία όλων μας, αλλά οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή

Εύκολα tips φύτευσης - καλλιέργειας 20 αγαπημένων λαχανικών

Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες.Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η εύκολη λύση.

Πελίτι: Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους

Στις 26 Απριλίου 2014 το Πελίτι οργανώνει την 14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων και Ποικιλιών στη γη του, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Μία μέρα μετά τη γιορτή, στις 27 Απριλίου 2014, από τη γη του Πελίτι θα ξεκινήσει το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους.

Η πρώτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο για το 2014...

Η πρώτη αρκούδα θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2014 καταγράφηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε στις 04:30-05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό.

Βρετανία: Έδιωξαν την εταιρεία εξόρυξης και ίδρυσαν συνεταιρισμό «καθαρής ενέργειας»!

Οι κάτοικοι του Μπάλκομπ στέλνουν σαφές μήνυμα πως το ενεργειακό μέλλον - τουλάχιστον της περιοχής τους - είναι στα χέρια τους,  ιδρύοντας το δικό τους συνεταιρισμό καθαρής ενέργειας.

Πώς φτιάχνω σπορείο και θερμοκήπιο δωρεάν!

Γράφει η Ελληνο-Αυστραλέζα Τίνα Λυμπέρη, σύμβουλος σε θέματα αεικαλλιέργειας - περμακουλτούρας. Μας δείχνει πώς έφτιαξε το σπορείο της χωρίς να αγοράσει τίποτα και επαναχρησιμοποιώντας υλικά που βρήκε στα… σκουπίδια!

Γιορτή για την ελευθερία των σπόρων στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος

Υποστηρικτές του Καραβανιού για τους Σπόρους: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Νομαδική Κουζίνα, Συνεταιρισμός Βλαστός, Δρυάδες, Lacandona, Νέα Γουϊνέα, Συνεταιρισμός Συνάλλοις, Πελίτι Αθήνας.

Διαβάστε εδώ το Εγχειρίδιο Βιολογικών Καλλιεργειών

Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για όποιον θέλει να καλλιεργήσει κηπευτικά με οικολογικό τρόπο, χωρίς χημικά λιπάσματα, ορμόνες ή δηλητηριώδη ραντίσματα καθώς και εμπειρίες βιολογικών καλλιεργειών κυρίως από Αμερική, Γερμα­νία και Ελβετία, χωρών που η βιολογική καλλιέργεια εφαρμόζεται δεκαετίες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×